Scudo Sports

İnceleme SKS, Rideair

behcetatinc

Forum Bağımlısı
Tepki
1.253
Merhaba Arkadaşlar,
İnternet üzerinden belki takip edenler vardır. Ne kadar kullanışlı soru işareti ama izlenimlerimi sizin ile paylaşmak istedim.
2016 yılında Eurobike fuarında SKS tarafından tanıtımı yapılan ve Mayıs 2017 de piyasaya çıkacağı söylenen Rideair pompa ( aslında taşınabilir bir hava tankı ) biraz gecikmeyle de olsa piyasaya çıktı. Ben de bir tane aldım :).
Ürün, büyük bir matara boyutunda, Topeak gibi ayarlı mekanizmaya sahip olan suluklara rahatlıkla sığabilir. İçerisine 16 bar hava basılıyor ( 230 psi ). İşte yaşadığım sıkıntı bu noktada başladı. İyi bir ayak pompasına sahip olmama rağmen 12 bar üstüne hava basamadım. Benzincilerde veya bisikletçilerde bulunan hava istasyonlarında da bu basınca ulaşan henüz bulamadım :( . Ünlü olmayan ve şu anda piyasada satılmayan bir pompa denk geldi, 18 bar'a kadar hava basabiliyordu ve onun ile tam olarak doldurabildim.
İçerisindeki bar hacim ile de bağlantılı olduğu için, tam dolu olduğu zaman MTB veya yol lastiğini 4,5 bara kadar şişerebiliyor. Kaba bir tabir ile lastiği taş gibi yapmıyor ama rahatlıkla binilebilecek konuma getiriyor.
Sitesinde de belirtildiği üzere ürün esasen Tubeless lastikler için üretilmiş ama diğer lastikler, tok vb ürünler ile de kullanılabiliyor.
Almaya değer mi, 60 € luk fiyatı ve içine hava basmaktaki olumsuzlukları düşünecek olursak bence maliyet, yarar değerlendirmesinde çok altta kalır.

(link)

(link)

(link)

(link)

Scudo
Karbondioksit tüpleri çok daha mantıklı gibi bu arkadaşın yanında.

• Beğen
Tepkiler: behcetatinc
Doğru mu anladım bilmiyorum ama pompa ile bu tank a hava basıyoruz sonra büyük bir matara boyutunda olduğu halde yanımızda taşıyıp lastik patlayınca şişirmek için içinde depoladığı havayı kullanıyoruz üstelik 4.5 bar a kadar basabiliyor ve fiyatı 60€ :krktm:. Avcumun içi kadar pompa bile 6,7 bar basabiliyorken bu tüpü yanımızda taşımak çok gereksiz değilmi.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@hakkında: boşluk
Hocam bu arkadaşın mantığı yarışta, turda vesaire uğraşmadan hemen hava basabilmek için. Ama boyutu düşünüldüğünde ben yine de karbondioksit tüplerini daha mantıklı buluyorum.

• Beğen
@furkantrojka bunu üretmek akıl işi değil cidden para tuzağı zaten bu boyuttaki bir tüpü yanında taşımak yarışta bile olsa gereksiz kalır ağırlık yapar dediğiniz gibi karbondioksit tüpleri çok daha iyi bir çözüm bunun yanında.

• Beğen
Geri