sonay eruz
Aktif Üye
- Tepki
- 46
selam; bisikletimde bazı parçaları değiştirdim. ilk test sürüşümde sağa, sola açılı (daha çok sola) kuvvetli skid yaptığımda ''çınn'' , ''tınn'' diye bir ses geliyor ve ayaklarımda da hissediyorum. sesin kaynağını bulamadım...
yeni taktığım parçalar: aynakol 53 diş
cog 18 diş
pedal kayışları
zincir
düşündüğüm olası sorunlar: 1. ilk önce zincire baktım ama herhangi bir sorun göremedim çatlak vs.
2. kayışlarda da herhangi bir yıpranma yoktu...
3. ilk başta arka tekerlek öne mi geldi dedim ama her skidde ses geldiği için onu da sanmıyorum. (gerçi sesin kaynağını bulma çabalarım sonucunda zincir biraz bollaşmıştı)
4. eski yaprak 42 idi (arka da 14), şimdi 53 olunca orta göbeğe fazla yük binmiş olabilir. ses orta göbekten mi geliyor?
5. lock ring ve cogda oynama yok ondan eminim gevşeme, boşalma vs.
6. yaprağı aynakola bağlayan vidaları kontrol ettim, sıkılar.
7. jant akortlarım iyi. ordan da değil ses.
8. son olarak, ön yaprak ince, arka dişli kalın 3mm liklerden... kitlediğimde ön yaprakta zincir mi geziniyor acaba pıt diye bi tarafa mı gidiyor? bilmiyorum. çözemedim gitti gıcık sesi.
sizce sorun ve sesin kaynağı nedir?
yeni taktığım parçalar: aynakol 53 diş
cog 18 diş
pedal kayışları
zincir
düşündüğüm olası sorunlar: 1. ilk önce zincire baktım ama herhangi bir sorun göremedim çatlak vs.
2. kayışlarda da herhangi bir yıpranma yoktu...
3. ilk başta arka tekerlek öne mi geldi dedim ama her skidde ses geldiği için onu da sanmıyorum. (gerçi sesin kaynağını bulma çabalarım sonucunda zincir biraz bollaşmıştı)
4. eski yaprak 42 idi (arka da 14), şimdi 53 olunca orta göbeğe fazla yük binmiş olabilir. ses orta göbekten mi geliyor?
5. lock ring ve cogda oynama yok ondan eminim gevşeme, boşalma vs.
6. yaprağı aynakola bağlayan vidaları kontrol ettim, sıkılar.
7. jant akortlarım iyi. ordan da değil ses.
8. son olarak, ön yaprak ince, arka dişli kalın 3mm liklerden... kitlediğimde ön yaprakta zincir mi geziniyor acaba pıt diye bi tarafa mı gidiyor? bilmiyorum. çözemedim gitti gıcık sesi.
sizce sorun ve sesin kaynağı nedir?