Scudo Sports

Makas atan trafik canavarının kurbanı oldum.

cok gecmis olsun verilmis sadakaniz varmis bu tip kural tanimaz insanlar yuzunden keyifli turlar yapamiyoruz insan cekiniyor

Scudo
mobese kameralarını bilmiyorum ama çevrede dükkan falan varsa onların kameraları çok uzun süre kayıt tutmaz, kameraların incelenmesi için bir an önce polise gitseniz iyi olur. Geçmiş olsun. Gerçekten Türkiye'de bisiklete binmek trafik magandaları yüzünden çok zor. Bugün gece 12 gibi eve geliyordum alternatif yol olmadığı için mecburen e-5 üzerinden geldim. Hep bir araç hatalı sollama yaparda sağ şeritten girerse ne yaparım diye düşüne düşüne geldim.

Geçmiş olsun, size bu durumu yaşatan haysiyetsizi yakalatmak için bir an önce civardaki dükkanları dolaşmaya başlamanızı öneririm. Dükkanlarda güvenlik kamerası sistemleri genellikle en ucuz paketlerden seçildiği için 1 haftalık kayıt tutacak hafızası pek olmuyor, şahini kaydedip plakasını alabilen bir kamera bulup da sırf geç kaldığınız için kaydın silinmiş olması şu durumda başınıza gelebilecek en kötü şeylerden biri olur. Kendiniz gidemeseniz bile bir tanıdığınızdan rica edin, en kısa zamanda araştırıp o gecenin kayıtlarını bulmaya çalışsınlar.

Bir de şunu söyleyeyim, kamera araştırmasına olaya en yakın dükkanlardan başlayın ama o bölgeyle sınırlı tutmayın. Caddenin başından sonuna kadar bütün dükkanları tarayın, özellikle yolu açıkça gören bir kamera bulursanız şahin büyük ihtimalle oradan geçmiştir. Hele ki gerideki bir kameranın önünden geçip daha gerideki bir kameradan geçmemişse, belli ki aradaki sokakların birinden yola çıkmıştır. Hiç bir dükkan kamerası olayı kaydetmiş olmasa bile mobese kameraları pek çok kavşakta bulunur, polis gerçekten bulmak isterse mobese kameralarının yardımıyla şahinin en son geçtiği ve sonra ortadan kaybolduğu kavşağı saptayarak o bölgeyi araştırabilir.

Tekrar geçmiş olsun diyor ve o trafik canavarının bulunup hak ettiği cezayı almasını yürekten diliyorum...

@Ahmet Can Yakışır

Kamera sistemi yeniyse 15 gün altı kayıt imkanı kanunen yasak.. Bunu son kullanıcılar bilmez, kurucu firmalar sessiz-sedasız halleder. HardDisk fiyatları zaten ucuz olduğu için fiyata da hemen hiç yansımaması gerekir. Zira 500gb HDD 180TL ise 1tb HDD 200-220TL yi geçmiyor perakende satışta.

Kayıt Saklama Süresi de HardDisk kapasitesi kadar iç-dış mekan kamera sayısına, Kamera çözünürlüğüne, Video Kayıt Formatına göre de değişir.

Daha önce, özel istekle web tabanlı mini-ERP(Enterprise Resource Planning - Girişim/İşyeri Kaynak Planlama) sistemi yazılım hazırladığım Perlavista AVM'deki Vodafone'da inceleme şansım olmuştu..

8 gece görüşlü gerçek 5MP'lik iç kamera, Sabah 10-Gece 10 aktif çalışıyor (Üzerinde veri sıkıştırma algoritması vardı..Gece hareket olmadığı için adı anılmayacak derecede az yer kaplıyordu) Anam-Babam usülü MPEG formatıyla günde 17-18GB kayıt oluşturuyordu.

Bu şekilde 640gb HDD üzerinde geriye dönük 30 günlük kaydı tutabiliyordu. İç mekanda 1tb HDD ile de veri sıkıştırmaya başvurmadan rahatlıkla 20-25 günlük kayıt tutulabilir.

Ama kayıt bölgesi dış mekan olunca işler biraz değişiyor, süre neredeyse 1/3 oranda kısalıyor..

Ucuza kaçanlar kamera çözünürlüğü ile bu farkı kapatmayı seçiyor çoğunlukla..

valla çoğu yerde yok arıza vardı kapalıydı, 1 hafta kayıt süresi var ondan dolayı otomatik silinmiş şeklinde sebeplerden çoğu zaman kamera kayıtlarına ulaşılamıyor. Bankalarda bile 2 ay tutuluyor kayıtlar. Ama dükkanlarda bu düzen tam oturmuş değil. Arkadaşın dediği gibi olay yerine gelmeden önceki noktaları gösteren kameralara girilirse, gerçi siz kamera kayıtlarını bireysel olarak incelemek isteseniz de buna yanaşmayarak polis eşliğinde, ya da savcılık kanalı ile istenmesini söyleyebilirler. En güzeli mobese kayıtları. Hem daha kaliteli olur hem de daha uzun kayıt süresi olur, tabi çevre dükkanlardan kamera kayıtlarını göstermeye rıza gösteren varsa daha kolay bulunur. Plakanın başını ortasından bir harfini falan da bulsanız oradan araç sahibine ulaşılabilir belki.

Çok büyük geçmiş olsun hata tamamen karşı tarafta ama hocam egzoz sesini vs. duydunuzmu mümkünse durun gitmeyin. Şikayetçi olun.

Geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Biraz erken(!) yazıyorum :) Olayın üzerinden 1.5 sene geçmesine rağmen maalesef sol kol dirseğim hala iyileşmedi, yerde plank pozisyonunda duramıyorum, masaya dirseğimi koyup destek alamıyorum, şınav çekerken küt küt sesler geliyor mont giyerken kola baskı yapıyor vs hepsinde kemikte bir ağrı hissediyorum diğer yerler iyileşti ama orası kaldı doktor bunun normal olduğunu söyledi doku zedelenmesi bir kaç haftaya da geçebilir bir kaç yıla da geçebilirmiş. Bisikleti baştan aşşağı bakıma soktum canavar gibi oldu maşallah :) Olaya gelince o günden sonra ağrılarım biraz daha arttı (gece uyurken sağa sola dönemeyecek kadar put gibi yatıyodum) bir kaç kişiden rica ettim güzergahı belirttim çevrede herhangi bir işletme vs varsa gidip araştırabilir misin diye ama açıkçası tamam deseler de pek takan olmadı o olay kaynadı gitti öyle maalesef yapanın yanına kar kaldı ben Allah'a havale ettim inanıyorum ki onun da bir yerinden çıkar.. İyileşip tekrar bisiklet binmem tam 3 ay aldı, 3 ay sonra bir sabah çok heyecanlı ve mutlu şekilde antrenmana çıktım tabi eskisi gibi kondisyon kalmamış nefes hemen tıkanıyor bacaklar hemen bitiyor biraz moral bozukluğu oldu ama toparladım hatta yarışlara bile katıldım neredeyse derece bile yapıyordum ama kılpayı kaçtı şimdi kış sezonu eve trainer alıp nisana kadar her gün planlı şekilde antrenman yapmayı düşünüyorum. Üstelik burada beraber grup sürüşüne çıkabileceğim insanlar arıyorum tek sürmektense güvenlik için hem grup sürüşü daha iyi hem de tek antrenmandan daha çok güç artışı oluyor.

gecmis olsun foto sart ama bazen insan dalgaya dusuyor birde kaza aninda aklina gelmiyor insanin.:uzgnm:

Geri