Scudo Sports

Sizce bisikletçiler yüzde kaç kazanıyor? Karlar çok mu fazla?

@furkantrojka
Hizmet kalitesi de, ürün kalitesi de arttı ama yeni yeni farkediyorum ki böyle genel bir konu için fazla özel bir örnek vermişim :bsmagryr:

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Scudo
Kar oranlarını bilemem de bisiklet fiyatları hakkaten yüksek

En son aldığım arabanın kilosu bana 47 TL ye (kırkyedi)

En son aldığım bisikletin kilosu ise 325 TL ye (üçyüzyirmibeş) gelmiş.. :agla::agla::agla:

Sadece bisiklet değil,her türlü şeyde fiyat artışı söz konusu. Bu artış, biraz kurdan kaynaklanıyor,biraz uluslararası ilişkilerden,birazda satıcıların eskisi gibi konforundan bir şey kaybetmemek için karını eskiye oranla arttırmasından kaynaklanıyor. Öyleya,eskiden kazandığı 100 lira kendi kendine yetiyordu,baktılar gene 100lira kar koysalar eskisi kaliteli yaşamı tam kazanamayacak bu sefer kar oranlarını arttırdılar. Bu durum öyle bir hal aldıki bir paranoya gibi yayıldı. Çünkü artık hemen hemen herkes konforun tadını aldı, eskisi gibi ay sonunu rahat görsem demiyor. :) Çünkü yıllar ilerledikçe konfora yapılan harcamalarda artıyor. Buda kar oranlarının sürekli artacağı anlamına geliyor.
Diğer bir görüşümde,her şeyin pahallandığı bir zamanda karı bir kat,bir buçuk kat arttırıp, ben ne yapayım abi her şey pahallandı,benim elimdne bir şey gelmez ayağıyla müşteriye yürümeleri..

@emir yakup bulut
Sabrin sonu selametmis....

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: emir yakup bulut
Fiyat yüksekse piyasaya göre, bisikletçinin dükkan kirasını ödüyorsun demektir.

Konuyu açan arkadaş galiba dükkandaki tüm bisikletleri dükkan sahibinin zannederek ten olaya bakmış. Her bisiklet dükkanı öyle çalışmıyor malesef sattıkları üründen belli bir oran kar alıyor. düğün dernek filminde beyaz eşyacı diyordu, beyaz eşyacı zengin sanıyor herkes diye o hesap yani herkes işine geldiği yerden alır. Sadece bisiklet değil tüm ürünlerde bu dalgalanma mevcut bisiklette olması da çok normal.

@Yusuf'san
Hiç bu açıdan bakmamıştım.

@halil halil size kim diyeceğinize açtığım konuya girmezsiniz yorum yazmazsınız olur biter burası forum. Birşeyleri paylaşma tartışma öğrenme yeri.

@Iboil

Bu nasıl bir düşünce tarzıdırki böyle bir yorum yapıyorsunuz. Beni tanımıyorsunuz, Nerede çalıştığımı ne iş yaptığımı bilmiyorsunuz.
İzmir Gaziemirde Newfron Shop var gelin mağazamıza burada hepsini size tek tek anlatayım size nasıl yapıldığını

@ahlaksız

Teşekkür ediyorum yorumunuz için

@Murat B.
kar bilgisi için teşekkürler zaten param olsa açacağım tek sektör

@emir yakup bulut
Aynen katılıyorum abi , yani konu açıyoruz yorumlara bak şok oldum birde burası bisiklet formu yani düşüncenin sosyalliğin paylaşımın en zirve yaptığı insanların konuşarak herşeyi paylaştığını nadir bir forumda bu yorumlar beni gerçekten derinden etkiledi.

@Bigpatron
Çok teşekkürler düşünmeniz bile yeterli saolun

@Birhan K.

Hay klavyenle bin yaşa. Aynen dediğin gibi herkes yurt dışından almaya başladı bu ülke ekonomisi için kötü ama sonuçta biz cebimizden çıkan paraya bakmak zorundayız.

@baybora
:harika:

@Desert Fox
Aynen öyle konu saptırıldı da saptırıldı. Hemen esnaf savunmasına geçildi.

@Eroseros
aynen:)

@furkantrojka
yaşa bir tek kendisi biliyor herhalde

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
@Anıl Erdoğan
Eleştirisel bir yaklaşımda bulunduğunuz bir sisteme kâr oranlarını duyunca entegre olmaya çalışmanız da dikkat çekici.Hayırlısı olsun, inşallah daha düzgün kâr marjları ile satarsınız.

@hamlet2006 kar oranlarını duyduğum için entergre değillim, Sevidiğim işi yapmak için bu işi yaparım. Emin olun param olsa ve yapsam kar marjlarım çok düşük olur ve sürümden kazanırım. Ben herzaman sürümden kazanmaktan yanayım.

@Mustafa Zeybek küçük bir şey katmak istedim. çünkü sadece o kısımda görüşünüze katılmıyorum. bir esnaf işlerini büyütür yanında birilerini istihdam etmeye başlarsa buna herkes sevinir. Allah hayırlı kazançlar versin. Ancak, İzmir ele alındığında örneğin merkezde dükkanı olan 4 çalışanı olan birinin çiğlinin bir mahallesindeki bisikletçiden daha pahalıya ürün satcak olması bana göre tamamen açgözlülüktür. ürünü çok önceden almıştır küçük olan esnafımız, sadece bu halde daha ucuza ürün satması normal karşılanabilir. çünkü küçük esnaftan slx aktarıcı istiyorum deseniz adam belki hiç satmamıştır o üründen ve alacağı fiyat emin olun merkezdekinden çok yüksek olur. büyükler toplu alımlarla ürünleri baya ucuz maliyetle alır. bir örnek daha vereyim. amcam fotoğrafçılık yapıyor. ben yanında çok zaman geçirdim. duracell kalem pilin tanesini 3 tl ye sattığımız zamanda aynı 4 lü paketin teknosada 6 tl ye satıldığını gördüğümde amcama biz kazıkcımıyız diye sordum. bakalım dedi ve baktık :) 1,85 e geliyormuş faturasında gördük. siz yine de değerlendirin tabiki. okuduğunuz için teşekkürler. telefondan yazıyorum, eksik veya kusurum olduysa af buyurun.

Burdaki esnafçı arkadaşlara soruyorum, esnafımız kazansın diye el yazması kitap alıyor musunuz?

Bu memleketteki kafa hiç değişmeyecek. Bir zamanlar el yazması kitap yazan esnaf kazanamıyor diye matbaayı yasaklayan zihniyet hala burada. Mesela bir dönem de internetten alışverişi yasaklatmaya çalıştılar, baktılar olmadı.

İnternetten satış yapan adamın eleman masrafı az. Kira masrafı az. Elektrik masrafı az. Belki stoksuz çalışıyor. Tabii ki daha ucuza satıyor. Stoksuz çalıştığı için kar marjını düşürüp satış hacminden kazanabiliyor.

Bir esnaf olarak ikisinin de amacı kâr etmek, ikisi de ediyor. Benim de müşteri olarak amacım aldığım mal ve hizmetin daha iyisine, daha az para ödemek. Burda "ah, ahmet abi daha çok kazansın da batmasın" diyecek insan ya esnaftır, ya babasından aldığı parayı savuruyordur.

İyi esnafsan, senin elindeki 90 liralık malı başkası 50 liraya satabiliyorsa, senin de satabilmen lazım. Bak mesela, büyük firmalar nasıl "en iyi fiyat garantisi" veriyor? Eğer ki bir ürünü senden daha iyiye, daha ucuza satabilen biri varsa, sadece esnaf romantiklerini kazıklayarak hayatta kalamazsın. İş modelini değiştirmen lazım.

Normalde daha ucuza ve iyi hizmet veren olunca müşteri onu talep eder, esnaf da o modele kayar. Bizdeki sıralama kötüleme, yasaklatma, veya yasaklatamayıp kabulleniş ve batma olarak gidiyor.

Elektronik sigara, ev yapımı içki, çin malı ürünler, aliexpress (gümrük vergisi sınırı) çoğu şeyde bunu görebilirsiniz.

~Şunu da eklemeden edemedim: Hayatımda bir kere fiş verdiğini görmediğim taksicilerin vergi vermiyor diye Uber'i yasaklatmaya çalışması? :)

Bizim ülkemizde kendi fikrini söylerken 1345778 kere düşüneceksin.Kendi gibi düşünmeyeni ya yobaz, ya dinci,ya dinsiz,ya patates dininden,ya şeytan ,ya terörist ya şucu ,ya bucu,ya solcu,ya sağcı,ya kral, ya kralcı olarak görüldüğünden hür fikrini açıklamayacaksın.Eyyamcı olacak herkesin duymak istediklerini söyleyeceksin.Yoksa adamı yaftayabilirler.
Hele hele tövmet altında bırakılmak olmazsa olmazdır.Bunu da unutmamak lazım.
Esnaf gibi esnaf müşteri gibi múşteri peşindeyiz.Adil olan her zaman her yerde kazansın.

• Beğen
Tepkiler: ekranci
Konu siyasete ve terörizme bağlanmadan önce ben de fikrimi söyleyeyim :snzdglsn: Ayda 3-5 bisikleti anca satan bir esnaf haliyle 1000'er lira kar koyar bisikletlere. Zaten bisiklet satan yerlerin çoğu sporla alakasız, yani has esnaflar kendileri. Bakkal açmak yerine bisiklet tükkanı açmış, öyle esmiş.

Ve tavsiyem, böyle bir yerden 9x liraya alacağınız bisikleti, gidin sporcu ve sporcu bilincine sahip bir gerçek bisiklet bayiisinden 10x liraya alın. Arada kalan fiyat farkı her türlü gelir girer sizin cebinize. Üründe problem çıkar, garantisiyle ADAM gibi ilgilenir, malının arkasında durur. Pahalı malzemeler alıyoruz arkadaşlar, küçük karların peşinde koşulmaması gereken bir alan bence haksız mıyım :ssrtcbya:

@Serkan Mıstınoğlu

Klasik esnaf kötülemesi. Mesela gidersin dersin ki "Bu ürün Teknosa'da şu fiyat, sen şu fiyata satıyorsun".

"Abi onlar malına sahip çıkmıyor, bunun garantisi biziz. Bir şey olursa getir ben burdayım."

İki gün sonra götürürsün, "Abi sen bunu şöyle kullanmışsın, kullanıcı hatası bu, biz değiştiremeyiz servise yollarız. İade alamam. Değiştiremem."

Yaşamadım diyen varsa söylesin.

Evlenirken ev eşyamın çoğunu çok kötülenen ikea'dan aldım. Kargoyla gönderirken ufak sehpanın birinin kenarını zedelemişler. Götürdüm ikea'ya, faturayı bile sormadan alıp hop diye değiştiler. Aynı ürünleri 2 katı fiyata satan Masko esnafına sorsan dolandırıcılık yapıyorlar.

3 sayfayı baştan sona okudum, çok güzel yorum yapmayı bekliyordum ama hiçbir şey yazamıyorum. Konu öyle çalkantılı gidiyor ki kime ne desem bilemedim. Ama şunu diyeyim; benim bisiklet dahil her üründeki bakış açım şu: aldığım malın garantisi, desteği beni zerre ilgilendirmez. Ne olursa olsun bu ülkede kimse size istediğiniz, beklediğini hizmeti vermeyecek. O yüzden alabildiğiniz kadar ucuza alın, kendi keyfinizle kullanın, garantisi gider boyamayayım filan da demeyim. Özgürce ve rahatça kullanın. O yüzden aynı malı en ucuza kim satıyorsa ordan alırım, kimse kusura bakmasın

@Buğra C

İfade edememişim, tane tane anlatayım. Malı, yetkili satıcısından alın arkadaşlar :snzdglsn: Salcano bayii olmadığı halde salcano satan yerden almayın. Cube bayii olmadığı halde Cube satan yerden almayın. Gerekirse firmayı arayıp sorun. Bu adam sizin malınızı satıyor, haberiniz var mı deyin. Yoksa elinizde hiçbir geçerliliği olmayan bir fatura olur :ssrtcbya:

"Serbest Piyasa Ekonomisi"nde yaşıyoruz işte. Bisiklet satışı neyse, buzdolabı da domates satışı da aynı kurallara tabi. Decathlon 2999 tl'ye sattığı ürünü indirim yapıp 2499'tl'ye satabildiği gibi, manav da pazarın kurulduğu günlerde biberini 3,5 liraya indirip ertesi günü 5 liraya çıkarır. "Kazıklamak" diye bir şey yoktur serbest piyasa ekonomisinde, "doğru satış fiyatı" nı bulmak vardır. Yani satmak istediğiniz malı müşterilerinizin almaya razı olacağı en yüksek fiyatı tahmin etmektir işin kuralı. Bu fiyat bir sürü faktöre göre oynar. Başarılı esnaf da bu faktörleri denkleme en doğru yerleştiren ve sonucu da doğru hesaplayandır.
Bu piyasa ekonomisi içinde de müşteriler kendi kriterlerine uyan en düşük fiyatı arar ve kabul ederler. Bu kriterler tabi çok çeşitlidir. Aralarında, oturup satıcının bir çayını içmekten, mekana yakınlık, satış sonrası hizmet, arada internet falan olmadan yüzyüze ve görerek almak, mağazanın prestijine kadar bir sürü seçim kriteri vardır.
Terslik çoğu zaman bu faktör ve kriterlerin birbirleriyle uyuşmamasından doğar. Örneğin benim için satış sonrası hizmet önemli değilse, ama gittiğim dükkan bu bakımdan güçlü ise tabiki vereceği fiyat benim beklentimin üstünde olacaktır. Çünkü benden arzu etmediğim bir faktörün bedelini talep etmektedir. Burada faktör ve kriterlerin birbiri ile uyumsuzluğu sözkonusudur. Bu uyumun gerçekleştiği alışverişlerde satıcı ve müşteriler serbest piyasa ekonomisinin "mutlu" katılımcılarıdır.
Konumuz bisiklet olduğuna göre şöyle bir hesap yapalım. Diyelim enflasyon ve döviz artışı % 15. Getirilen ek vergi de vs. de %20 olsun. Bu faktörlerden doğan fiyat artışı zaten bileşik olarak yakl. % 40 olacaktır. Bir de ilkbahara girdiğimize göre sezon başı fiyatlaması nedeniyle 5 ay öncesine göre % 20'lik bir ek kar marjı düşünün. Eder size toplam artış % 65.
Burada müşteri olarak bize düşen, alış zamanımızı ve satıcımızı kendi kriterlerimize göre seçmektir. Eğer çok titiz aramalarımıza rağmen fiyat yine bize uymuyorsa yapacak bir şey yoktur ve o fiyatı kabulleniriz. 2 yıl önce 54 liraya aldığım alexrims bir jantı 1 ay önce 105 liraya aldım. İhtiyacınız varsa ve fiyat buysa alacaksınızdır. Yapacak birşey yok. Haa, bu saçma piyasa ekonomisi değişsin derseniz o ayrı bir konu tabi :)
Keyifli alışverişler herkese!

Geri