Yıllar evvel kafakafaya isminde bir sohbet sitemiz vardı orada ki arkadaşlarla birlikte Beyoğlu'nda bir okulun bahçesini ağaçlandırmıştık.Bu hafta da babama hurma çekirdekleri verdim Köyde ki bahçemize diksin diye bakalım yetişecek mi, merak ediyorum ..
Evet ben de diktim. Daha çocukken (7 yaş civarı) kapımızın önüne babaannem ile birlikte bir zerdali ağacı dikmiştim. Zerdali kayısı ağacının aşılanmamış halidir. Soğuğa falan daha dayanıklıdır.
Bizim ağacı da tohumdan yetiştirmiştik zaten. Meyvesinden bütün mahalledeki çocuklar yerdik. Güzel günlerdi.
Ben 12 yaşındayken sokaktan geçebilmek için kaldırıma çıkan bir tır dorsesi ile ağacın en kalın dalını ve gövdesini kırıp gitmişti. Ağacım o günden sonra kurumaya başladı ve sonunda öldü
Daha sonra belediye kaldırımları düzenlerken ağacın kalan parçalarını kökü ile birlikte söktü.
Yine kendi ağacımı dikmek isterim. Fakat artık her yer beton olduğu için ağaç dikecek yer bulamıyoruz.
Saçma sapan doğum günü vs. hediyeleri alacağıma genelde TEMA vakfı üzerinden kendi adlarına ağaç diktiriyorum. Geri kalan herşeyden daha değerli bir hediye bence..
Korumanin dikmekten daha onemli oldugu bir noktadayiz. Zira yerine konamayacak hizda tukeniyor yesil, geri gelmeyecek sekilde ustu kapatiliyor. Buna engel olmanin tek yoluda insanlari uyandirmak, goremedikleri seyleri, gizlenenleri onlara gostermek. Birileri bunu yapmak istiyor ve istedigi tek sey desteginiz.