Scudo Sports

Sivas

Ülke tarihinin en büyük katliamlarından biridir ne yazarsak yazalım bu acıyı hafifletemeyiz. Uzun uzun yazıp işin siyasetine girmek istemiyorum araştıran okuyan buna kimin sebep olduğunu kimin çıkar sağladığını zaten bilir ama lütfen Sivas'ı sadece 2 Temmuz ile hatırlamayın, kurtuluş mücadelesiyle Sivas Kongresi ile de hatırlayın.

Scudo
2 Temmuz Sivas olaylarında hayatını kaybedenleri saygıyla anıyorum. Bir daha böyle olayların yaşanmamasını umut ediyorum.

Arkadaşlar yarın Sivas'ta bisikletçiye gideceğim bakım için vites 3'ten 4'e 1'e ve 7'e düzgün artmıyor. Bakım yaptıracağım nereyi önerirsiniz?

Dikilitaşta Baygın bisiklet.
Bağdat caddesinde Murat spor. Rahatlikla hallederler diye dusunuyorum.

Selamlar arkadaşlar bugün mosso monza aldım kargodan gelince montajını yapmaya sivasta yetkili servis var mı ?

Yetkili servis olarak Emek motorsiklet ve Şafak bisiklet görünüyor, 2 işletmeye de hiç gitmedim bilmiyorum. Yetkili bayi olarak Stm(evlerden uzak) ve Güven bisiklet görünüyor. Güven bisiklet iyidir ama sıfır bisiklete kurulum yapıyor mu bilmiyorum

Teşekkür ederim hocam çok sağolun :)

• Beğen
Tepkiler: omerfarukbulut
Merhaba,

Yazın uçakla sivasa inip oradan da bisiklet üzerinde zaradaki evimize gitmek gibi bir hayalim var. hayal diyorum çünkü mevcut ve muhtemel durumlarda hayal sadece. Ama bunun üzerine kafa yormak istiyorum yine de. Belki gerçek olur.

Sivas-Zara yolu bildiğim bir yol, geçen yaz 10-15 kez araba ile gidip gelmişimdir. Bisiklet için de sorun teşkil edecek bir yol değil gördüğüm kadarıyla. Sadece Sivasa paralel havalimanına kadar olan çevre yolunu pek bilmiyorum. O kısmı Sivasın içinden de gidebilirim.

Beni endişelendiren bir kaç nokta var.

Birincisi uçakta bisiklet taşımak. thy 109 liraya taşıyor fakat, gidonun düz, selenin inik, pedalların sökük ve karton ile iyi paketlenmiş olmasını istiyor. Bunların hepsini yaptık diyelim, uçaktan inince hafiften bisiklet kurulumu var. Bir de o kartonları yanımda taşıyamam. Geri dönüşte tekrar paketleme yapmam gerekecek.

İkincisi içi dolu bir sırt çantası ile seyahat edecek olmam. Sırt çantası gerçekten çok zorluyor insanı. Büyük kadro çantamı da takar biraz hafifletirim ama boş bile olsa yazın sıcağında boş sırt çantası bile sorun.

Bir diğer sorun, sabah 8de ineceğim ve sürekli doğuya doğru süreceğim. Güneş hep karşımda olacak. Bunun sürüşe etkisini bilmiyorum.

5-6 saat gibi bir süre yol alacağım, Sivasta saat 12 olunca güneş yakmaya başlar, bir de dediğim gibi sürekli doğuya doğru süreceğim. Yol boyu neredeyse hiç gölgelik olmayacak. Yolun etrafında ise göz alabildiğince dümdüz tarlalar var. Sırt çantası sebebiyle tempo yapıp süreyi pek kısaltabileceğimi de düşünmüyorum. Aynı durum hava rüzgarlı olursa beni rüzgardan da korumayacak.

Mola yerlerini henüz bakmadım ama pek sorun değiller. Onlara haritadan bakar tespit ederim. Pek sorun olacağını sanmıyorum.

Bu konuda farklı fikir ve tavsiyesi olanları dinlemek isterim.

1642158315058.png

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Merhaba,

Yazın uçakla sivasa inip oradan da bisiklet üzerinde zaradaki evimize gitmek gibi bir hayalim var. hayal diyorum çünkü mevcut ve muhtemel durumlarda hayal sadece. Ama bunun üzerine kafa yormak istiyorum yine de. Belki gerçek olur.

Sivas-Zara yolu bildiğim bir yol, geçen yaz 10-15 kez araba ile gidip gelmişimdir. Bisiklet için de sorun teşkil edecek bir yol değil gördüğüm kadarıyla. Sadece Sivasa paralel havalimanına kadar olan çevre yolunu pek bilmiyorum. O kısmı Sivasın içinden de gidebilirim.

Beni endişelendiren bir kaç nokta var.

Birincisi uçakta bisiklet taşımak. thy 109 liraya taşıyor fakat, gidonun düz, selenin inik, pedalların sökük ve karton ile iyi paketlenmiş olmasını istiyor. Bunların hepsini yaptık diyelim, uçaktan inince hafiften bisiklet kurulumu var. Bir de o kartonları yanımda taşıyamam. Geri dönüşte tekrar paketleme yapmam gerekecek.

İkincisi içi dolu bir sırt çantası ile seyahat edecek olmam. Sırt çantası gerçekten çok zorluyor insanı. Büyük kadro çantamı da takar biraz hafifletirim ama boş bile olsa yazın sıcağında boş sırt çantası bile sorun.

Bir diğer sorun, sabah 8de ineceğim ve sürekli doğuya doğru süreceğim. Güneş hep karşımda olacak. Bunun sürüşe etkisini bilmiyorum.

5-6 saat gibi bir süre yol alacağım, Sivasta saat 12 olunca güneş yakmaya başlar, bir de dediğim gibi sürekli doğuya doğru süreceğim. Yol boyu neredeyse hiç gölgelik olmayacak. Yolun etrafında ise göz alabildiğince dümdüz tarlalar var. Sırt çantası sebebiyle tempo yapıp süreyi pek kısaltabileceğimi de düşünmüyorum. Aynı durum hava rüzgarlı olursa beni rüzgardan da korumayacak.

Mola yerlerini henüz bakmadım ama pek sorun değiller. Onlara haritadan bakar tespit ederim. Pek sorun olacağını sanmıyorum.

Bu konuda farklı fikir ve tavsiyesi olanları dinlemek isterim.

280660 dosyayı görüntüle
Merhaba, öncelikle sürüşünüze eşlik edebilirim.
Rotanız üzerinde sizi zorlayacak hiçbir nokta neredeyse yok. Yalnızca 1 adet uzun yokuşunuz geriye kalan kısımda ise ara ara kısa yokuşlar var. Yol kenarında Sivas OSB-Hafik girişine kadar neredeyse su alabileceğiniz bir adet çeşme var ve bu çeşme ara sıra akıyor ara sıra faaliyet dışında. Bu sebeple hafiğe kadar olan kısımda ihtiyaçlarınızı merkezden almanız iyi olabilir. Genel olarak oldukça rahat bir rota. Geri kalan kısımlarda benzinlik oldukça sık. Çevreyolu olduğu için yolda bir sorun yok fakat öğle saatlerinde güneşle başa çıkmanız gerekecek o yüzden buna uygun giyinmeniz tavsiyem olur. Sabah saatlerinde ineceğinizi belirtmişsiniz, havaalanı inişine kadar windstopper tarzı bir kıyafet işinizi görecektir. Ondan sonrası için hava genel olarak 9dan sonra ısınmaya başlıyor.

Merhaba, öncelikle sürüşünüze eşlik edebilirim.
Rotanız üzerinde sizi zorlayacak hiçbir nokta neredeyse yok. Yalnızca 1 adet uzun yokuşunuz geriye kalan kısımda ise ara ara kısa yokuşlar var. Yol kenarında Sivas OSB-Hafik girişine kadar neredeyse su alabileceğiniz bir adet çeşme var ve bu çeşme ara sıra akıyor ara sıra faaliyet dışında. Bu sebeple hafiğe kadar olan kısımda ihtiyaçlarınızı merkezden almanız iyi olabilir. Genel olarak oldukça rahat bir rota. Geri kalan kısımlarda benzinlik oldukça sık. Çevreyolu olduğu için yolda bir sorun yok fakat öğle saatlerinde güneşle başa çıkmanız gerekecek o yüzden buna uygun giyinmeniz tavsiyem olur. Sabah saatlerinde ineceğinizi belirtmişsiniz, havaalanı inişine kadar windstopper tarzı bir kıyafet işinizi görecektir. Ondan sonrası için hava genel olarak 9dan sonra ısınmaya başlıyor.

Teşekkür ederim. Uzun yokuş Seyfebeli yokuşu sadece. Çantalı gideceğim için Sivas çıkışta su ve atıştırmalık depolarım Hafik'e kadar idare edecek kadar. Hafikten sonra iniş çıkış da azalıyor hatırladığım kadarıyla. Havalimanından iniş için rüzgarlığı aklımda bulundurayım. Tekrardan teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar Sivas'ta baharda günlük tur vs yapabileceğimiz organize arkadaşlar var mı ?

evet var, 0 530 119 80 70 bu numaraya mesaj atarsanız yardımcı olurum

• Beğen
Tepkiler: ordi
bir daha böyle olayların güzel şehrimde hiç yaşanmaması dileklerimle ben de hayatını kaybeden masumları saygı ile anıyorum.

• Beğen
Tepkiler: ghostt
bugün sivas-yıldızeli yolunda sürüş yaptım. aslında niyetim yıldızeline ulaşmaktı ama kasksız ve tek başıma olunca 25. km den geri döndüm. Bir de şu köpek fobim var tabii her dönemeçten sonra karşıma köpek çıkacakmış gibi geliyor. Fotoğrafı da şu an adını unuttuğum bir köyü geçtikten 5-10 km sonra çektim.çekerken daha devam ederim diyordum ama tam bu noktadan sivas'a geri döndüm. sivas'ın en güzel zamanları bu aylar. hatta 10-15 gün sonra doğa sarı ağırlıklı renklere teslim olacak ve bu kadar rengarenk olmayacak tadını çıkartmak lazım :D
0e1ab2d6-3ebd-4d68-9cc1-2bf389886762.jpg

Selamlar herkese arkadaşlar sivasta önerebileceğiniz bisiklet bakımı yapan bir yer var mı?

Kardeşler mahallesi Birlik sokakta bulunan A101'in yanında Shimano servisi var

• Beğen
Tepkiler: gorr
bugün Sivas'tan Ulaş istikametine yaptığım sürüşten birkaç kare atmak istedim. Ulaş'a 10 km kala yol çalışması var ve yol tek şeride düşüyor. sürmek pek güvenli gelmediği için Ulaş'a ulaşamadan geri döndüm. ama güzel bir sürüş oldu kesinlikle.
1662848518275.png

Dosyalar

• IMG_20220910_100855.jpg
    IMG_20220910_100855.jpg
    51 KB · Okunma: 23
  • IMG_20220910_102824.jpg
    IMG_20220910_102824.jpg
    157,8 KB · Okunma: 23
bugün sivas-yıldızeli yolunda sürüş yaptım. aslında niyetim yıldızeline ulaşmaktı ama kasksız ve tek başıma olunca 25. km den geri döndüm. Bir de şu köpek fobim var tabii her dönemeçten sonra karşıma köpek çıkacakmış gibi geliyor. Fotoğrafı da şu an adını unuttuğum bir köyü geçtikten 5-10 km sonra çektim.çekerken daha devam ederim diyordum ama tam bu noktadan sivas'a geri döndüm. sivas'ın en güzel zamanları bu aylar. hatta 10-15 gün sonra doğa sarı ağırlıklı renklere teslim olacak ve bu kadar rengarenk olmayacak tadını çıkartmak lazım :D
290848 dosyayı görüntüle
Yıldızelili olarak ilçe çıkışında çok fazla ipsiz sapsız insan olduğunu söyleyebilirim ki eskiden o bölgeden otostop çekmeye korkardık. Mümkünse o bölgede bisiklet sürerken yol kenarındaki insanlarla pek fazla muhattap olmamanızı tavsiye ederim.

Kangal, Gürün vesaire birkaç ilçeye gittim; Yıldızeli gerçekten oralardan çok farklı bir yer. Doğduğum yer olmasına rağmen işim olmadıkça merkeze gitmiyordum.

Şu anda başka bir yerde yaşıyorum. Mesafe sorun değil ise Gürün çok iyi bir ilçe, gitmişken Gökpınar gölünü de görmek lazım. Bisiklet ile gitmek biraz hırpalayabilir ama, çok fazla tırmanış var. Sivas demişken istasyon caddesinde akşamları yürümeye çıkardık eskiden, gitmeyeli yıllar oldu. Son olarak yukarıda söylediklerim sadece Yıldızeli merkez için geçerli, onun dışında çekinecek bir şey yok diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: benkrennic
Geri