Merhaba,
Yazın uçakla sivasa inip oradan da bisiklet üzerinde zaradaki evimize gitmek gibi bir hayalim var. hayal diyorum çünkü mevcut ve muhtemel durumlarda hayal sadece. Ama bunun üzerine kafa yormak istiyorum yine de. Belki gerçek olur.
Sivas-Zara yolu bildiğim bir yol, geçen yaz 10-15 kez araba ile gidip gelmişimdir. Bisiklet için de sorun teşkil edecek bir yol değil gördüğüm kadarıyla. Sadece Sivasa paralel havalimanına kadar olan çevre yolunu pek bilmiyorum. O kısmı Sivasın içinden de gidebilirim.
Beni endişelendiren bir kaç nokta var.
Birincisi uçakta bisiklet taşımak. thy 109 liraya taşıyor fakat, gidonun düz, selenin inik, pedalların sökük ve karton ile iyi paketlenmiş olmasını istiyor. Bunların hepsini yaptık diyelim, uçaktan inince hafiften bisiklet kurulumu var. Bir de o kartonları yanımda taşıyamam. Geri dönüşte tekrar paketleme yapmam gerekecek.
İkincisi içi dolu bir sırt çantası ile seyahat edecek olmam. Sırt çantası gerçekten çok zorluyor insanı. Büyük kadro çantamı da takar biraz hafifletirim ama boş bile olsa yazın sıcağında boş sırt çantası bile sorun.
Bir diğer sorun, sabah 8de ineceğim ve sürekli doğuya doğru süreceğim. Güneş hep karşımda olacak. Bunun sürüşe etkisini bilmiyorum.
5-6 saat gibi bir süre yol alacağım, Sivasta saat 12 olunca güneş yakmaya başlar, bir de dediğim gibi sürekli doğuya doğru süreceğim. Yol boyu neredeyse hiç gölgelik olmayacak. Yolun etrafında ise göz alabildiğince dümdüz tarlalar var. Sırt çantası sebebiyle tempo yapıp süreyi pek kısaltabileceğimi de düşünmüyorum. Aynı durum hava rüzgarlı olursa beni rüzgardan da korumayacak.
Mola yerlerini henüz bakmadım ama pek sorun değiller. Onlara haritadan bakar tespit ederim. Pek sorun olacağını sanmıyorum.
Bu konuda farklı fikir ve tavsiyesi olanları dinlemek isterim.
280660 dosyayı görüntüle