Scudo Sports

Sirrus Elite vs Giant Escape Air

Sirrus Elite vs Giant Escape Air

• Toplam katılım
    87
@utku bayburt ağırlık çok kafaya taktığım bir şey değil zaten ama aradaki fark, bu tarz bisikletler için hakikaten muazzam. SSE zaten ideal/avantajlı bir ağırlıkta ama GEA ortalama bir giriş seviyesi yol bisikleti kadar hafif ve şimdiye kadar araştırdığım kadarıyla kendi sınıfındaki bütün alu bisikletlerden hafif. insan merak ediyor...

Benim bisiklet seçimimdeki önceliğim rijit ama beni bisikletin üzerinde olduğum için değil pedal çevirdiğim için yoracak. konforlu bir şehir içi performans alabileceğim bisiklet.

Scudo
Bu gianta şüpheyle yaklaşır oldum. Hem hafif hem hesaplı. Bisikletin bingomatiği. Var bir bit yeniği ama daha keşfedemedim. Garip bir durumla karşı karşıyayız.

• Beğen
Tepkiler: İbrahim A.
Escape Air için verilen toplam ağırlık pek inandırıcı gelmiyor, muhtemelen XS bir bisiklet için verilen yaklaşık ağırlıktır. Fiziken ölçmekte fayda var.
Bisikletin ne komponentlerinde, ne lastik ve cantlarında hafif olmasını sağlayacak bir özellik yok, üstelik maşa da Cr-Mo-vs, enteresanmış..

• Beğen
Yanlış göremediysem 2700 cıvarı Sirrus 3 bin cıvarı allez ve secteur var bunlar sizin kriterlerinizde ki bir Kullanıcı için oldukça yeterli yol bisikletleri. Yol istiyorsanız niye bir fitness bakıyorsunuz anlamadım ki zaten ucuz bisiklet bakmıyorsunuz. Gerçekten sevmediğiniz bir bisiklete biniyorsanız sonuçta oda sizi mutsuz edecek. 2700 diğer markalarda çok iyi alu kadrolarda var.

@Zekeriya Çab geleceğe yönelik fitness bisikleti planım var ilk önceliğim kadro sizce en evladiyelik marka ve modeller hangisidir?

@Zekeriya Çab bayramda Erdoğanlar bisiklette bayram indiriminden dolayı fiyat 2200 tl civarına düşmüştü. Yine telefonla konuşulup o fiyata indirim yapılabilir. Yoksa dediğiniz gibi 2700 tl gerçektende bu bisiklet için çok fazla

• Beğen
@BRSZNR gerçekten iyi kadrolar Specialized ve fujide biraz giant ve merida düşünüle bilir ama. Fitness için en ugun kombinasyonda ve fiyatta Fuji önde. Specialized fitness kullanıcılarını biraz düz
Yol kullanıcısı olarak niyelendiriyor yüksek vites koymuyor sete. Katlanır bisikletler de göz önünde bulundurulmalı fitness için geçenlerde bir baktım 2000-4000 tl civarında fena makineler var. Dahon inneversary modeli çok iyi tasarlanmış haftada 100 km fitness+ulaşım amaçlı doğru bir yatırım olur.

• Beğen
Giant Air'i Giant'ın Erenköy mağazasında görüp çok beğenmiştim. Çok hoş bir bisiklet, tam şehir bisikleti; özellikle dar gidonu (540 mm mi ne) ile neredeyse yol bisikleti gibi dar ve manevra kabiliyeti iyi bir cihaz. Benim karbon maşalı Escape ile çok fark hissetmedim şöyle bir kaldırınca...

Giant keşke bunun gidonunu ayrı olarak satsa... Kesin alırdım. Bir Giant kullanıcısı olacak Air diyorum :)

• Beğen
@Zekeriya Çab yol olarak kendime canyon endurance cf serisini seçmiştim. 2200 tlye alacağım yol bisikleti hevesimi yarım bırakacaktı. başka bir katagoride yine beni tatmin edebilecek bir alternatifti SSE. Yol bisikletine hevesimin olması Fitness bisikletinden zevk almayacağım anlamına gelmiyor, bilhassa bu katagori beni sürekli cezbetmiştir.

ayrıca 1-2 günlük şehirler arası turlarıma devam edebilirim :)

SSE kadrosu, mühendisliği, tasarımı o kadar övülüyor, bir o kadar da şahsi olarak hoşuma gidiyor. övüldüğü kadar iyiyse zamanla bisiklet değiştireceğime komponent değiştirerek upgrate edebilirim. Veya durumum elverirse 2. bisiklet olarak saklayıp 3 sene sonra yol bisikleti alabilirim. benim için daha da güzel olur.

Dediğiniz ürünleri araştırdım. ancak görüntüsünün yanında bir çok yerde "Sirrus için daha önce bisikletten bu kadar zevk almadım, hiç yormuyor" yorumlarına rastladım. bu ürüne fiyat performans ürünü diyemem marka değerine 400-500 tl fazladan para verdiğimi düşünüyorum. bu farkın meşhur Specialzed mühendisliğinin artıları olarak geri dönmesini ümit ediyorum.

Göz zevki için bunun bir kısmını telafi etti diyebilirim. Giant kendi tarzında güzel bir bisiklet ama maalesef benim zevkime SSE daha uygundu. eğer GEA biraz daha klasikten uzak olsaydı onu seçebilirdim.

Genel bir değerlendirme yaparsak

fiyat estetik kullanıcı tavsiyesi kullanıcı memnuniyeti bisiklet birşeşenler i ağırlık sonuç
SSE XXXX :confused:
GEAX X X :confused:

sonuçlar birbirine yakın. özellikle müşteri memnuniyeti kısmında ikisi arasında pek ayrım yapamadım. yalnız GAE kesinlikle bir F/P ürünü kanaatine geldim. yukarıdaki basit tabloya göre sonucun kişiden kişiye değişeceğine eminim. görüntü önemli olmasaydı kesinlikle GEA'ye geçerdim. Komponente önem verseydim yine SSE'yi seçerdim hatta başka alternatif bakardım ama GEA seçmezdim.

ESAS SONUÇ: SSE SİPARİŞİ VERDİM YORUM YAPAN, YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞAN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜRLER. :harika:

Umarım tatlı bir inceleme yazısıyla tekrar paylaşımda bulunabilirim.

@İbrahim Akgül kötü bir seçim değil. Gayet evladiyelik bisiklet. Giant markasına pek ısınmadım ben çok ucuz ve dandik şeylerde yapıyor çok iyi şeylerde. Specialized da dandik bir şey bulmak zor.

• Beğen
@Zekeriya Çab Giant için olumsuz bir şey söyleyemem tam bir fikrim yok ama Specialized için herkes çok iyi yorum yapıyor. salt olumlu kullanıcı yorumlarının yanında dediğiniz gibi evladiyelik hem de 2.eli değer kaybetmeyen, elden hızlı çıkan ürünler yapıyor. bize düşen de bu durumun marka popülitesinden mi yoksa bunu hakkeden bir yol deneyimi mi sunuyor test etmek..

Keşke Trek FX 7.4 alacağıma Giant alaymışım. Aradaki fiyat farkına güzel bi grupset dizerdim.

Güle güle kullanın, hayırlı olsun. Bir SSE dah sâhibini bulurken ben kendimi pek bir güçsüz hissediyor ve hayalleriem kavuşacağım günü bekliyorum...

• Beğen
@belgen
Ben de 2. El FX 7.4 ile giant arasında kalmıştım Acikcasi fx daha etkileyici gelmisti. Derken bir anda SSE çıktı karşıma. Bayram kampanyası ile uygun bir fiyata geldi.

@Veysel A.
Tesekkur ederim ama acele etmeyin. Önceki mesajlarımda belirtmiştim benim hayallerimde de başka bir şey vardi. Beklerken insan güzel sürprizlerle karsilasiyor[emoji5]

• Beğen
Tepkiler: Veysel A.
Konuyu dağıtmak istemem ancak merak ediyorum Giant Escape 1'i neden pas geçtiniz?

özel bir sebebi yok SSE için yazdığım olumlu hususlar sebebiyle şeçimim bu yönde oldu. liste özellikleri ve fiyatı birbirine yakın. geriye marka değeri ve kozmetik kalıyor..

@silvanesti

Giant ve Specializied'in kadro alaşımları hakkında bilgisi olan varmı peki?sse nin pahalı olmasının bir sebebi alüminyum alaşım farkı da olabilir.

@utku bayburt SSE'nin maşası karbon. bunun haricinde malzemeler hemen hemen aynı. bundan sonra devreye kadro açıları ve kadroda kullanılan malzeme kalınlıklarının veya şeklinin, rijitlik ve konfor sağlaması için dağılımını tasarlamak yani mühendislik (AR-GE) çalışmalarına kalıyor. Bu konuda detaylı bir kaç konu burada denk geldim. en yakın örneklerinden birisi de geçenlerde orjinal kadro ile replika karşılaştırması vardı. görüntü ve ağırlıklar birbirine çok yakın ancak esneme kat sayıları birbirlerinden farklıydı. Bu da bisiklet üzerindeyken gücünüzü yola daha verimli aktarmanızı ve daha konforlu sürüş sağlamanızı sağlıyor. Marka değerleri ise gerçek anlamda böyle ufak ama özel çözümlerle oluşuyor. Ben de kullanıcı yorumlarını araştırarak SSE nin marka değerine inandım.

@İbrahim Akgül esneme kat sayilarinin farkli olmasi yani pedala uyguladiginiz kuvvetin yola kayipsiz ya da minimum kayipla iletilmesi kadro alasimlariyla alakalidir diye biliyorum.bu yuzden de sordum giant ve sse arasinda kadro alasimlari acisindan da bir fark varmi diye.mesela sirrus modeli a1 aluminyum olarak belirtilmis,sirrus elite modeli e5 aluminyum olarak belirtilmis.bu iki aluminyum arasindaki fark esnemezlik olcusunde degerlendirilebilir.gian markasinin da en az specializied kadar ar-ge calismalarina onem veridigni dusunuyorum acikcasi.cogu markanin giant fabrikalarinda uretildigini de unutmamak lazim.bu markalara specializied de dahil:)

Geri