@Zekeriya Çab yol olarak kendime canyon endurance cf serisini seçmiştim. 2200 tlye alacağım yol bisikleti hevesimi yarım bırakacaktı. başka bir katagoride yine beni tatmin edebilecek bir alternatifti SSE. Yol bisikletine hevesimin olması Fitness bisikletinden zevk almayacağım anlamına gelmiyor, bilhassa bu katagori beni sürekli cezbetmiştir.
ayrıca 1-2 günlük şehirler arası turlarıma devam edebilirim
SSE kadrosu, mühendisliği, tasarımı o kadar övülüyor, bir o kadar da şahsi olarak hoşuma gidiyor. övüldüğü kadar iyiyse zamanla bisiklet değiştireceğime komponent değiştirerek upgrate edebilirim. Veya durumum elverirse 2. bisiklet olarak saklayıp 3 sene sonra yol bisikleti alabilirim. benim için daha da güzel olur.
Dediğiniz ürünleri araştırdım. ancak görüntüsünün yanında bir çok yerde "Sirrus için daha önce bisikletten bu kadar zevk almadım, hiç yormuyor" yorumlarına rastladım. bu ürüne fiyat performans ürünü diyemem marka değerine 400-500 tl fazladan para verdiğimi düşünüyorum. bu farkın meşhur Specialzed mühendisliğinin artıları olarak geri dönmesini ümit ediyorum.
Göz zevki için bunun bir kısmını telafi etti diyebilirim. Giant kendi tarzında güzel bir bisiklet ama maalesef benim zevkime SSE daha uygundu. eğer GEA biraz daha klasikten uzak olsaydı onu seçebilirdim.
Genel bir değerlendirme yaparsak
| fiyat | estetik | kullanıcı tavsiyesi | kullanıcı memnuniyeti | bisiklet birşeşenler i | ağırlık | sonuç |
SSE | | X | X | X | X | | :confused: |
GEA | X | | | X | | X | :confused: |
sonuçlar birbirine yakın. özellikle müşteri memnuniyeti kısmında ikisi arasında pek ayrım yapamadım. yalnız GAE kesinlikle bir F/P ürünü kanaatine geldim. yukarıdaki basit tabloya göre sonucun kişiden kişiye değişeceğine eminim. görüntü önemli olmasaydı kesinlikle GEA'ye geçerdim. Komponente önem verseydim yine SSE'yi seçerdim hatta başka alternatif bakardım ama GEA seçmezdim.
ESAS SONUÇ: SSE SİPARİŞİ VERDİM YORUM YAPAN, YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞAN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜRLER.
Umarım tatlı bir inceleme yazısıyla tekrar paylaşımda bulunabilirim.