Scudo Sports

Sigma 1009 sts kablosuz km saati 'ilginç bir tespit'

Teknik bilgilerden uzak olarak, lambayı arka kısımda bir yere bağlayıp deneme yapabilirsin.:eek:

Scudo
Sorunu bende cidden merak ettim. Aynı km saatini kullanıyoruz ve ben böyle bir sorun yaşamadım.

@Sehzade43

denemelerimi biraz daha lamba ile kilometre arasındaki mesafeye bağlı yoğunlaştırdım ve sorunun çözümünü genel olarak herkesin yorumları sayesinde çözüme yakınlaştırdım diyebilirim.

Dediğiniz gibi bir manyetik alan var sanırım ve manyetik alanı lambanın kendisinin değil, lambanın kablosunun oluşturduğunu tespit ettim.
Kabloyu yakınlaştırdıkça km saati duruyor ve kabloyu uzak tutarsam km saati çalışmasına devam ediyor. Geriye sadece o mesafeyi koruyarak kabloyu nasıl bisiklete ve neresinden sabitleyebilirim o kalıyor. Belkide kabloyu bir şey ile kaplamak sorunu çözebilir. Bu konuda yorum yapan bir arkadaşın aluminyum folyo tavsiyesini deneyeceğim birazdan... gelişmeleri takip edin :) bir umut var sanki.

@mustafa genç

kablosuz almamdaki tek amaç, amortisörlü bir mtb kullanıyor olmamdır ve kablolu sayaçların kablosu hareketli ve kayalık yerlerde kullanımlarda kopabiliyor. Bu nedenle kablosuz çok avantajlı. Onun dışında yol bisikletim de var onda kablolu kullanıyorum zaten.

@murat cömez

ben sadece bir kişiye o değil bu değil dedim ve onu söylememin sebebi de gerçekten yorum yapan abime verdiğim cevapta da olduğu gibi sorunun çözümünün onun yazdıkları ile alakası olmamasıydı. Ayrıca ben herkesin yorumuna teşekkür ettiğim gibi beğenme yaparak gereken ilgi ve alakayı gösterdiğime inanıyorum. Saygısızlık ettiysem af ola... Bunun yanında sizin yorumunuza da muhtemelen haklı olduğunuzu yazmakla birlikte ne lambayı nede kilometreyi değiştirmek istemediğim için, belki bir çözüm olursa diye konunun ucunu açık bırakmak için değişimin son çare olduğunu ima ettim.

Aynı kilometre saatini 3 yıldır kullanıyorum ışık ile bir arada çalışırken bir problem çıkardığına hiç şahit olmadım ara sıra magnet
( Okuyucu ) ufak bir kayma yapar ise sert zeminlere girip çıkma sebebiyle okumadığını görür yeniden yönünü doğru şekilde ayarlayarak sorunu giderirdim sizinkisi gerçekten ilginç bir tespit olmuş

@ReşitÇağırgan

Aslında video koyabiliyorsak konuya videoda koyabilirim :) ilginç bir durum.

Işığı açtığınızda trip 6,07 de iken kapatınca 6,13 e atlıyor birden. Bu da km yi göstermese bile tekerleğin döndüğü süre boyunca sayacın işlediğini gösterir. Buradan bir sonuç çıkar mı bilmem.

merhabalar, sorununuz DC kaynakla çalışan ampulünüzün yaydığı elektromanyetik radyasyon nedeniyle kablosuz km sayacınızın radyo frekansını bozulmasından kaynaklanıyor. Üzerinden elektrik akımı geçen her kablo elektromanyetik radyasyon yayar;kabloya,kablonun korumasına,iletken materyallerine, üzerinden geçen akıma göre radyasyon değeri değişir. Çözümü şu şekilde olacak: elektromanyetik filtre, ingilizce ve teknik olarak terim tüm dünyada RFI/EMI filtre olarak geçer. [30MHz e kadar olan frekanslar kablolu girişim üstü frekanslarda radyasyon(radyasyon demek insana tehlikeli anlamına gelmez ışıma demektir) girişimi testleri yapılır.]

Şehrinizde bulunan elektronikçiler çarşısı/pasajı gibi yerlerden Kablonuzun kalınlığına göre Elektromanyetik ferit filtre(RFI/EMI Ferrite suppresor core) alacaksınız fiyatı cüzi bir rakamdır. Bahsettiğim şey en basitinden monitör VGA kablonuzun soket kısmına yakın kabloyu saran 1-2 cm uzunluğunda silindir tüp şeklindeki parçadır. Eski bu tip bir kablo varsa elinizde ondan sökebilirseniz kullanabilirsiniz.

(link)

Sorununuz büyük ihtimalle bu şekilde çözülecektir, çözülmez ise filtrenin bastıramadığı bir frekans salınımı mevcuttur ve diğer çözüm yöntemi lambanızın kablosunu ekranlı kablo ile değiştirmek olabilir.

Bir Elektrik-Elektronik Mühendisinden saygılar...

@Emrah ONAN

Açıklamanız için teşekkür ederim. İlk aşamada evde bulunan usb kablosunun dediğiniz parçasını çıkartıp lambanın kablosuna taktım amamdüzelme olmadı. Çözüm önerilerinizi deneyeceğim. Teşekkürler.

Tahminim, daha çok notebook adaptörü, tüplü monitör sinyal kablosu gibi yerlerden olanlar daha çok işe yarayacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Sümer
ben de aynı saati kullanıyorum ve çok memnunum.. yani böyle bir sorun yaşasaydım ilk işim o lambadan kurtulmak olurdu!!!

@türkay yılmaz
Lambada baya güzel bir lamba; zaten olmadı lambayı satacağım.

@Gökhan SÜMER

bunu denediyseniz filtre yeterli gelmiyordur bir şekilde. Kablonun sayaca olan konumunu değiştirirseniz etkisi de değişmesi gerekir, elektromanyetik alan kablo etrafında silidindirik olarak var olur yani kablo sayaca ne kadar yatay durumda olursa o kadar etkilenir, kablo konumunu bir şekilde sayaca dik olarak sabitlemeyi deneyebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Sümer
@Şafak Başlar

Aslında oda var ama bunu uzun mesafede test etmek lazım. Mesafesini bildiğim bir yere ışık açıkken gidebilirim. Bakalım mesafe artacak mı... Doğru bir tespit...

Arkadaşlar sonucu buraya yazıyorum:

Öncelikle sorun ile alakalı çözüm önerileri yazan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Ancak ne denediysem bu bendeki kuvvetli ışık veren lambanın kablosunun yaydığı ışımayı engelleyemedim, kabloyuda bir türlü kilometreyi etkilemeyecek şwkilde bisiklete monte edemedim. Bu nedenle şunu anladım ki bu lamba kablolu kilometreler ile sorunsuz kullanılabiliyor ve bende yol bisikletine taktım lambayı :). Artık dağ bisikletine başka bir güçlü lamba alacağım.

Böyle bir sorun ile umarım kimse karşılaşmaz, herkese iyi forumlar dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Şafak Başlar
Aynı lambadan ben de edindim ve bu lambayı alacak arkadaşlara bir bilgi olması açısından yazma gereği duydum.
(link)

Bu ışık kaynağı açıkken KM saatinin anlık hızı göstermediğini gözlemledim. Lambanın flaşör modunu açtığımızda KM saati deliriyor ve saatte 77 - 65 - 98 - 42KM şeklinde hızlar gösteriyor :) Ama bu problem sadece anlık hızda görünüyor. Lamba kapandığında katettiğim yol doğru yazılıyor.

Çözüm: lamba ya da batarya KM saatine yakın olduğunda problem başlıyor. Bu yüzden lambayı gidonun bir ucuna, KM saati de gidonun diğer ucunda bağladım. Bataryayı da suluk kafesinin vidaları yerine taşıdım. Fotoğraflar aşağıda.

Umarım birilerinin işine yarar.

https://dl.dropboxusercontent.com/s/6gp7h80j1lnehtk/SG109363.JPG

https://dl.dropboxusercontent.com/s/d693qdcmjtjr147/SG109366.JPG

https://dl.dropboxusercontent.com/s/6i667pev1vcfrko/SG109367.JPG

Çözümü bulduğuna sevindim. Sonuçta ışık ve km saati bisiklet için önemli donanımlar.
Konuya bu kadar hakim olduğunuzdan dolayı size kısa bir sorum olacak.
Bende aynı model saati kullanmaktayım.
Total km' yi görmeme rağmen günlük yaptığım km' yi nereden göreceğimi bulamadım.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Geri