Scudo Sports

shimano ve avid ( fren boşalması )

chnkrmz

kırdılar beni layer layer.
Tepki
4.839
İsim
Cihan KIRMIZI
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Cyclocross
slx fren dahil diğer shimano frenlerde bisikleti yan yatırınca yada bisikleti ters koyunca fren boşalıyor. ( xt ve xtr frenlerde aynısı oluyormu bilmiyorum. )
benim bisikletimde avid elixir 5 var. okadar yan durdu bi kaç gün ters bekledi. ama fren boşalması olmuyor.

bunun nedeni nedir acaba.

shimanonun sistemi daha mı iyi de bu kadar iyi olması için ters durunca fren boşalması mı gerekiyor.
yada avid mi daha iyi yapıyor bu hidrolik fren sistemini ,

bu işi bilen varsa bana anlatabilir mi ?

Scudo
Sistemde hava varsa, marka farketmeksizin bisiklet yan veya ters döndürüldügünde bu hava kalipere dogru gider ve bosluk yapar. Bende Tektro HDC 300 var ve arka frende de hava var. Bisikleti ne zaman yan yatirsam arka fren biraz bosalir ama ön tik demez. Üstüste birkac kez fren yapinca arka fren de eski sertligine dönüyor. Aslinda havasini almak lazim ama, neyse...

@chn krmz

Bende bir gün beklettim sadece böyle şeyler oluyormu diye ama saçmalık ve zaman kaybından başka bir şey değil..
* Fren kollarını da sıktım. --------- Bir şey olmadı.
* Teker takılı değilken Fren kollarını da sıktım. --------- Bir şey olmadı. Kaliperde balata pedleri birbirine yapıştı. Plastik levye ile arasını tekrar açtım ve rotoru yerleştirdim. Freni sıktım boş! ikinci sıkışımda yarım, üçüncü sıkışımda tamamen eski haline geldi.
* Sistemin kendisinde bir sorun yoksa isterseniz oryantal oynatın yine sonuç değişmez. Bendeki sistem Shimano 486.. --------- Bir şey olmadı. bende olmuyorsa SLX de hiç olmaz..
* Bence bunlar şehir efsanesi. Kaç defa uyguladığımı hatırlamıyorum.. Hiç bir sorun yok frenlerimde..

9

denk geldiğim kişilerde hep aynı şeyi görünce dedim heralde genel olarak shimano nun frenleri böyle dedim kendi kendime.

@chn krmz

Sistem yağ kaçırmıyorsa havada alamaz!.. Sorun yoksa yoktur varsa vardır. Tersi düzü ile alakası bile yok..

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
Arkadaslar yukarida da soylemisler. Bazen fabrika cikisinda sistemde tam yag dolumu veya hava alma olayi yapilmiyor. Normal calisiyor gorunen sistem yan yatinca veya ters cevrilince havanin yer degistirmesi nedeni ile sorun gosteriyor. Sansliysaniz, bisikleti duzeltip bir kac frenleme yaptiginizda veya hortuma "tik tik" ladiginizda normale donuyor.
Bunun marka ile pek ilgisi yok aslinda. Ama marka iseniz boyle ozensizlik kabul edilemez olmali.
Yine de isin ozu sistemin havasinin alinmamis olmasi, miligram olsa da eksik yag basilmis olmasi. Eger uretim hatasi veya ariza varsa da yag kacirdigi icin yine hava yapma sorunu ve fren bosalmasi ile karsilasirsiniz...

Geri