Scudo Sports

Shimano Tourney ile nereye kadar?

3.5 yıldır tourney tx kullanıyorum arkada mega ranch ruble var (3x7 sistem - rcx229). Bu kullandığım süre boyunca yağmurda, tozda, çamurda hatta karda dahi kullandım şehir içinde, şehirler arasında ve köylere giderken kullandım bakımlarını evde kendim yaptım temizliği yağlanması dahil. Sadece bir kere vitesi çok karıştırdığım için ayar yaptırdım onun haricinde değişeni dahi. Yok elbet üst donanımın artısı vardır. Ama elimizdeki ile yetinmeyi de bilmemiz lazım. Özellikle piyasalar bu haldeyken.

Scudo
@can onur
Hocam ayrıntılı anlatım videosu çekmelisin bence . O kadar zamandır söker takarım bisikleti arka attırıcıyı ön attırıcıyla hiç ilgilenmemişim . Kullandığınız gres ne ?

@torquehp
Konforssuz,ağır, degmez

@Ismaildmr
Hayır abicim kullanıyorum. Kona da var stx set.onu saticam değerini bilecek bir müşteri cikarsa

• Beğen
Tepkiler: Ismaildmr
Adam klasik bisikletinde tx55 kullandığını söylüyor. Hemde sıkıntısız. Arkadaşımın bisikletinde de tx30 mu ne vardı :D

shimano, tourney vites sistemini bu vites atmasın, işe yaramasın diye satmıyor. dizayn edildiği şekilde çalışmasa satılmazdı.

vites sistemi bisikletteki en kompleks sistem ve herşey etkileyebiliyor. zincirin yağı, temizliği, zincir uzunluğunun doğru olması, zincirin eskimemiş (uzamamış) olması, kadro kulağının eğri olmaması, vites tellerinin akıcı ve temiz olması, ve son olarak vites ayarının doğru olması. bunlardan birinde bile sıkıntı olsa viteste sıkıntı oluyor.

bence vites sistemi yüksek seviye olduğunda "dandik şey çalışmamak doğasında var" denmeyip diğer alanlara daha çok dikkat edildiği için görünürde bu kadar fark var.

@Mehmet Metin Levent
Hayır baskan normal stx 3 X7 bide rc serisi olsa kimbilir ne müthiş olur.valla bende sram üst seviye setli bisiklet de var onu aratmiyor

@bhr42 Urfa'ya geçen sene gittim. Gördüğüm en güzel şehirlerden. İnsanları misafirperver, yardımsever. Çok memnun kalacaksın Urfa'dan. Belki karşılaşırız. Sevgiler.

@MAERKEK Şimdi turdayım. Dönünce daha ayrıntılı videolar çekeceğim. Bu arada, zincir atlıyor demiştiniz. Onunla ilgili bir şeyler yazayım. Eğer çanta taşıyorsanız, hareket halindeyken çantanız arka aktarıcı kablosuna dokunabilir. Bu sefer de zincir bir üst dişliye geçmeye çalışır. Yani pedal çevirirken mesela 4. dişliden 3'e gider gelir. Topeak marka çanta kullanmaya başladıktan sonra bu durum başıma geldi. Bu çantalar bisikletime biraz uzun geldi. Bulgaristandaydım, vites habire değişiyordu. Anlam veremedim. İnip arka ayar vidasıyla oynadım ama olmadı. Sonra çantayı fark ettim. Bir küçük pet şişe su aldım. Suyu içtim, boş şişeyi de çantayla port bagaj arasına koydum; olay çözüldü.
Tourney'in kolay kolay bozulacağına inanmıyorum. Yıllar önce hurdacıdan aldığım bisikletimde Shimano SIS vardı. Uzun yıllar ben kullandım, sonra da eşimin bisikletine taktım. Tıkır tıkır çalışıyor. Tourney ile SIS hemen hemen aynı teknoloji. Tourney biraz daha gelişmişi sadece.
Bir aktarıcının bozulması için içindeki yayların deforme olması gerek. Bir ikincisi de bacakla uyumlu olmayan aynakol/ruble eşleşmesi yapılırsa aktarıcı kırılır. Bunların dışında varsa bir sorun, üretim hatasıdır diyebilirim.
Aktarıcı temizliğini ihmal etmeyin. Performansı çok olumlu etkiler bu bir, ikincisi de aletin ömrü uzar.
Gresin markasını bilmiyorum. Sanayiden gittim, aldım bir kavanoz.
Son bir ekleme yapayım. Unutmuşum. Bir arkadaşın yorumunda da gördüm; aklıma geldi. Zincir eskirken ruble de eskiyor. Eskimiş rubleye yeni zincir takarsan kesin atlama yapar. Ya 2000 km'de zincir değiştir ya da benim gibi 6000'de, 8000'de ikisini de değiştir. Tur bisikletimin rublesini ve zincirini her sene değiştirmek zorunda kalıyorum.

mtbde tourney altus var. yol bisikletinde sora var. itiraf etmeye çekiniyorum ama tourney daha iyi çalışıyor sanırım. ikisinin de ayarlarını ben yapıyorum. sora ikinci el belki de ondandır.

geçen iki arkadaşa şehir bisikleti aldık. biri tourney diğeri deore. ikisini de sürdüm biraz, çok bir fark hissetmedim.

mutlaka fark vardır, hissetmememin sebebi yeterince tecrübem olmamasıdır muhtemelen. bu da şu demek oluyor: üst düzey binici değilseniz çok da şey yapmayın.

Tourney TX serisi fiyat performans açısından ideal. 3x8 sisteme sahip ön ve arka aktarıcısı ve 48-38-28 aynakol ölçüleri ile gayet makul bir sürüş sunuyor.

HG 200 8 li ruble 12-32
RD TX 800 arka aktarıcı
FD TX 800 ön atarıcı
FC TY 501 aynakol 48-38-28

Son olarak SL RS 41 3X8 vites kolu. Bu değiştirilebilir ancak fiyat açısından en uygunu.

Buna yakın bir sistemi kullanıyorum ve memnunum

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Merhaba bu haftasonu rcx 229 un üzerinde ki rd tx 800 arka aktarıcı yı rd ty 300 ile değiştirdim. Arada bi fark yok gibi görünüyor. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz.

DSC_0472.JPG rdtx 800

Geri