Shimano almak yerine Saiguan kullanıyorum. Çin ürünleri birbirini de taklit ettiği için başka markalar da kullanıyorum. Alırken baktığım hususlar: Sağlamlık (kullanılan çelik malzemenin et kalınlığı, Tourney'leri bu yüzden eliyorum), yapısının gözüme rigit gözükmesi, paralelogramın kalınlığı (pivotlar ne kadar uzunsa o vites o kadar uzun ömürlü olur), plastik kullanılmamış olması (Shimano gergi yayının olduğu bölümü eskiden alüminyum yapardı artık hep plastik, daha üst serilerde bile böyle) ve elbette maliyeti (Çin ürünleri bu konuda açık ara birinci). Ön viteslerde Sunrun da denedim ve çok memnun kaldım. Sebepler aynı, kusursuz mekanizma, çok uzun pivot aralığı, top swing çalışma, ve çok çok ucuz olması. Down swing mekanizmaları çok kısa pivot boyu olması nedeniyle eliyorum. İyi olanları da en az 10 kat pahalı fiyat farkını hak etmiyor. 5-10 lira bandında bu vitesleri alıp sorunsuz kullanmak mümkün. Rahat geçiş konusunun dişli profili ile yakından ilgisi olduğuna ben de katılıyorum. Kullandığım Saiguan vites, Shimano kasetle index çalışırken Suntour kasetle çalışmadı (Shimano da çalışmadı) Şu an bisikletimde Suntour kaset ve göbek (3.zincirdeyim), Saiguan arka vites (2.zincirdeyim), Altus ön vites (6.zincirdeyim) ve friction ön-arka shifter kullanıyorum (3.zincirdeyim) ve el alışınca index'e yakın ve hatta bazen daha rahat geçişler yapabiliyorum. Sunrun ön vitesi diğer bisikletime taktım o da çok iyi çalışıyor. Friction shifter kullandığım için vites teli ve telkılıfı da önemini yitiriyor ancak index sistemlerde kaliteli tel ve tel kılıfı bir zorunluluk). Komponetlerdeki farklılıklar teker değişimi neticesinde kullandığım göbeklerin değişmesinden.
Son olarak vitesin pivotlarında bollanma varsa ayar zor tutar, geçişler güçleşir. Friction shifter kullanılıyorsa eklemlerdeki bollanma da önemini kaybediyor, el bunu rahatça telafi edebiliyor ve seri geçişi garantiliyor.