Scudo Sports

Shimano MTB ve yol parçaları uyumu

MertDokur

Daimi Üye
Tepki
191
merhaba,

şimdi ilginç ve çoğu kişinin görmemiş olduğu birşey denemek için bir soru soruyorum. Shimano donanımlı MTB ye drop bar takacağım. Daha doğrusu kesilip takılıcak o yüzden eski TT gidonu olarak düşünebilirsiniz. Bu yüzden yol fren kolları takacağım. bildiğim kadarıyla tur yapanlar tur bisikletlerinde MTB donanımı kullanıp yol kolları konusunda bir sıkıntı yaşamıyorlar ama bir sormak istedim. Acera donanıma sora kollar uyar mı acaba? Vites için sorun olursa olur diye düşünüyorum frenlerde birşey olmayacağına eminim...

Scudo
Yol bisikleti vites sistemi ile MTB vites sitemi arasında farklar var. STI kol için yol bisikleti vites grubu (ayna kol-ruble-aktarıcı ) gerekir diye düşünüyorum. Şehir bisikletlerinde MTB sistemi kullananlar oluyor ama onlardaki sistemde ayna kol-ruble-aktarıcı da MTB grubundan oluyor.

acare donanımla arak vıteste bı problem yasamassın ama on aktarıcıda problem yasarsın cunku on vıtes senın aynakolu 3 lu yol bısıkeletı 2 lı ondan bellı bı problem olabılır ona dıkkat edersenenız olur bıter

• Beğen
Tepkiler: MertDokur
yol bisikletlerinde normalde 2 ama 105 tiagra seviyesine kadar 3 lü aynakollarda var ama bunların ikiside aynı kolla kontrol edilebilir mi bilemiyorum..
galiba aynı vites kolu alıp sadece yol frenleriyle mi kullansam diye de düşünüyorum...

Yol frenleri dizi yolda bırakabilir. Çok iyi tutmazlar.

Geri