Herkese iyi forumlar bisikletin uzun zaman sonra en güncel deneyimini paylaşacağım. Decathlon da çalışıyordum ve Sadece L size kaldığını gördüm 190 olmama rağmen alma kararı aldım çünkü hem indirimdeydi hem de yeni gelen
Triban RC500 modeli Shimano (hele bir de ön aktarıcının 105 olarak geliyor) ile değil Microshift ile geliyordu fiyat neredeyse 10k fazla. Zaten şuan herhangi bir decathlona giderseniz görebilirsiniz. Son indirimden 24990TL aldım şuan 34990TL
Bacak iç boyum 89cm sınırdan 1 cm falan kısa bisikletin gidonundaki spacerlardan bir tanesi yukarda durduğu için yer değişimi yaptım yaklaşık 3-4mm bir yükselme daha elde ettim (henüz denemedim bu boyda). Önceki boyunda 2 farklı sürüş yaptım çok küçük hissettiğim söylenemez bir şehir bisikletinden sonra biraz konforsuz geldi ama tamamen amaçlarının farklı olduğunu düşünmekteyim. Lastikler çok ince olmadığı için çok rahatsız hissettirmiyor. Oturma pozisyonumun iyi olduğunu düşünmekteyim biraz agresif ama XL kadrosuna 10k fazla verip Microshiftli versiyonunu almak saçma ve XL kadronun zor satıldığını bilerek alma kararını kesin olarak verdim.
Vites ve fren ayarları ilk turumda ben kurmuş olmama rağmen iyi hissettirmedi özellikle fren ayarları iyi yapılmaz ise kollarda boşluk olup yolda titreşimde ses yapabiliyor. İlk turum bir Ankara klasiği olarak eymire gitmek oldu yaklaşık 80 km sürdüm.
2. turum ise Atakule turu oldu ve 30-40 km sürdüm. Yokuş performansı üzmedi özellikle hali hazırda elimde olan riverside 500 a göre iyi fakat çok ağım şahım bir fark yok.
Bu tura çıkmadan önce güzel bir fren ayarı vites ayarı yaptım çok büyük fark gördüm.
3. tura henüz çıkmadım çıkmadan önce bir adet spacer takdığımı ve konfor olarak ne kadar değişeceğini merak ediyorum.
Burada ki sorum 1 tane daha Spacer takabilir miyim bu sefer gidon boğazı 2-3mm boşlukta kalacak çok bir sorun olcağını düşünmemekle beraber mühendislik ilkeme ters geliyor. ?
Başka yorumlarda da 185-186 kişilerin L kadroya büyük geldi falan dediğini görünce daha büyük bir gazla aldım.
Fren Performansına gelirsek beni üzmedi, TRT yokuşundan inerken zorladığımı hissettim fakat her şekilde durabildi.
Bisikletin en hoşuma giden yeri rengi ve tasarımı. Bu konuda tek eksiğinin kabloların dışarda gitmesini söyleyebilirim. 3d yazıcı ile onu gizlemeyi düşünüyoruz başarılı olursa ekstra fotoğraf atarım.
İyi sürüşler dilerim.