Scudo Sports

İnceleme Triban RC500 - Adventure/Gravel bisiklet üzerine bir inceleme

Selamlar arkadaşlar Van Rysel RC500, Bisan All Trail Eco Claris, Cararro Gravel G0 bisikletlerinden hangisini önerirsiniz?

Carrarı g2 kullandım. Akıcı bir gravel değildi g0 da muhtemelen öyledir. Şuan all traıl grx 600 var.

Konu başlığını olduğu gibi paylaşıyorum. 😌

İnceleme Triban RC500 - Adventure/Gravel bisiklet üzerine bir inceleme​

Scudo
Herkese iyi forumlar bisikletin uzun zaman sonra en güncel deneyimini paylaşacağım. Decathlon da çalışıyordum ve Sadece L size kaldığını gördüm 190 olmama rağmen alma kararı aldım çünkü hem indirimdeydi hem de yeni gelen Triban RC500 modeli Shimano (hele bir de ön aktarıcının 105 olarak geliyor) ile değil Microshift ile geliyordu fiyat neredeyse 10k fazla. Zaten şuan herhangi bir decathlona giderseniz görebilirsiniz. Son indirimden 24990TL aldım şuan 34990TL
Bacak iç boyum 89cm sınırdan 1 cm falan kısa bisikletin gidonundaki spacerlardan bir tanesi yukarda durduğu için yer değişimi yaptım yaklaşık 3-4mm bir yükselme daha elde ettim (henüz denemedim bu boyda). Önceki boyunda 2 farklı sürüş yaptım çok küçük hissettiğim söylenemez bir şehir bisikletinden sonra biraz konforsuz geldi ama tamamen amaçlarının farklı olduğunu düşünmekteyim. Lastikler çok ince olmadığı için çok rahatsız hissettirmiyor. Oturma pozisyonumun iyi olduğunu düşünmekteyim biraz agresif ama XL kadrosuna 10k fazla verip Microshiftli versiyonunu almak saçma ve XL kadronun zor satıldığını bilerek alma kararını kesin olarak verdim.

Vites ve fren ayarları ilk turumda ben kurmuş olmama rağmen iyi hissettirmedi özellikle fren ayarları iyi yapılmaz ise kollarda boşluk olup yolda titreşimde ses yapabiliyor. İlk turum bir Ankara klasiği olarak eymire gitmek oldu yaklaşık 80 km sürdüm.
2. turum ise Atakule turu oldu ve 30-40 km sürdüm. Yokuş performansı üzmedi özellikle hali hazırda elimde olan riverside 500 a göre iyi fakat çok ağım şahım bir fark yok.
Bu tura çıkmadan önce güzel bir fren ayarı vites ayarı yaptım çok büyük fark gördüm.

3. tura henüz çıkmadım çıkmadan önce bir adet spacer takdığımı ve konfor olarak ne kadar değişeceğini merak ediyorum.
Burada ki sorum 1 tane daha Spacer takabilir miyim bu sefer gidon boğazı 2-3mm boşlukta kalacak çok bir sorun olcağını düşünmemekle beraber mühendislik ilkeme ters geliyor. ?
Başka yorumlarda da 185-186 kişilerin L kadroya büyük geldi falan dediğini görünce daha büyük bir gazla aldım.

Fren Performansına gelirsek beni üzmedi, TRT yokuşundan inerken zorladığımı hissettim fakat her şekilde durabildi.

Bisikletin en hoşuma giden yeri rengi ve tasarımı. Bu konuda tek eksiğinin kabloların dışarda gitmesini söyleyebilirim. 3d yazıcı ile onu gizlemeyi düşünüyoruz başarılı olursa ekstra fotoğraf atarım.

İyi sürüşler dilerim.
WhatsApp Görsel 2025-05-07 saat 08.45.09_86103c3e.jpg

Burada ki sorum 1 tane daha Spacer takabilir miyim bu sefer gidon boğazı 2-3mm boşlukta kalacak çok bir sorun olcağını düşünmemekle beraber mühendislik ilkeme ters geliyor. ?
Maşa borusu ile gidon boğazı kapağı arasında belirli bir mesafe olmadan maşayı kadroya doğru şekilde bağlama şansınız yok malum. Bu durumda kapak doğrudan boruya temas edeceği için headset rulmanlarına gerekli ön yükleme yapılamayacak ve maşada boşluk kalacak.

Aradaki 2-3mm boşluğun herhangi bir sakıncası yok. Lakin daha üstüne çıkmayı tavsiye etmiyorum.

Maşa borusu ile gidon boğazı kapağı arasında belirli bir mesafe olmadan maşayı kadroya doğru şekilde bağlama şansınız yok malum. Bu durumda kapak doğrudan boruya temas edeceği için headset rulmanlarına gerekli ön yükleme yapılamayacak ve maşada boşluk kalacak.

Aradaki 2-3mm boşluğun herhangi bir sakıncası yok. Lakin daha üstüne çıkmayı tavsiye etmiyorum.
Şuan boşluk bulunmamakta araya üstte bir adet takılı olan spacer taktım sıfıra sıfır, bir spacer daha takarsam kapak maşayı yine tutar ama maşanın borusun çok hafif üstüne çıkmış olacak gidon boğazı.

Yukarıda ki spacer aşağıya taktım şuan sıfıra sıfır fakat bir tane daha spacer alsam kapak da takıla bilse sorun olur mu diye düşünüyorum.
WhatsApp Görsel 2025-05-07 saat 10.35.59_1abf3624.jpg

• Beğen
Tepkiler: erhan erhan
images (1).jpeg

Yazıyla ifade etmektense görsel kullanmak daha verimli. Şöyle bir görüntüye ihyaç var. Bunu yakalıyorsanız sorun yok.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
326868 dosyayı görüntüle

Yazıyla ifade etmektense görsel kullanmak daha verimli. Şöyle bir görüntüye ihyaç var. Bunu yakalıyorsanız sorun yok.
Gerçekten görüntü ifade her zaman daha iyi oluyor şuan bunu yakalıyorum fakat buna bir tane daha eklesem kurtarır mı onu düşünüyorum bir adet spacer daha ?

Gerçekten görüntü ifade her zaman daha iyi oluyor şuan bunu yakalıyorum fakat buna bir tane daha eklesem kurtarır mı onu düşünüyorum bir adet spacer daha ?
Ön kısmı yükseltmekse amaç, gidon boğazını ters taksanız daha kolay olmaz mı?

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Şuan boşluk bulunmamakta araya üstte bir adet takılı olan spacer taktım sıfıra sıfır, bir spacer daha takarsam kapak maşayı yine tutar ama maşanın borusun çok hafif üstüne çıkmış olacak gidon boğazı.

Yukarıda ki spacer aşağıya taktım şuan sıfıra sıfır fakat bir tane daha spacer alsam kapak da takıla bilse sorun olur mu diye düşünüyorum.
326867 dosyayı görüntüle
Spacerdan ziyade gidon boğazını çıkarıp ters takarsanız hallolacak bence. Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla negatif açısını kullanıyorsunuz. Ters taktığınızda daha dik pozisyonda duracaksınız bisiklet üzerinde.

Güzel yorumlarınız için teşekkür fikirler çok mantıklı geldi. Gidon boğazını ters takabileceğimi düşünmemiştim aslında eve gidince önce bu işlemi deneyeceğim yetmez ise riser handlebar mantıklı geldi.

• Beğen
Tepkiler: erhan erhan
Güzel yorumlarınız için teşekkür fikirler çok mantıklı geldi. Gidon boğazını ters takabileceğimi düşünmemiştim aslında eve gidince önce bu işlemi deneyeceğim yetmez ise riser handlebar mantıklı geldi.
Bence yukseltme zaten bayagi dik oturma pozisyonu var o bisikletin. Dahada arttirirsan performanstan fedakarlik etmis olursun.

bu bisikleti 2 senedir kullanıyorum sırf daha sportif sürüş yapmak için aero gidon taktım :) bikepackinge çok daha uygun bir bisiklet

Gidon boğazını ters takınca hoş durmayacağını fark ettim çünkü gidon boğazı ters durduğunda alttaki vida yerleri düz değil ve üste geldiğinde sırıtacak şekilde görünüyor zaten şu anlık böyle kullanacağım çok yorarsa böyle riser handlebar alırım en kötü, böyle bir yaz geçireyim bakalım. Zaten hali hazırda hibrit bike packinge hazır bir bisikletim var. Bu bisikleti hiçbir yük almadan çıkacağım turlarda spor amaçlı kullanacağım gibi. İnternetten baktığım kadarıyla zaten çok da alçak değil sanırım uzun kullanımda farkını hissettirecektir. (Bisiklete yaptığım güncellemeleri ve kazandığım deneyimleri buradan paylaşacağım.)

1746684093805.jpeg

Geri