Scudo Sports

Shimano CLICK'R - Kilitli pedala yeni bir bakış

PD-T400 ile PD-T420 pedallar birebir kıyaslanabilir modeller değil. T420, bir tarafı kilitli, bir tarafı platform olan model ve normal ayakkabılar ile de kullanım seçeneği sunuyor. Böyle bir çözüme ihtiyacınız varsa PD-T420 veya PD-T421 modelini alın; yoksa fazladan 100 lira vermeye gerek yok bence.

Scudo
ilk defa kullanacagim spd, o yuzden ClickR tercih ettim. Xt modelini alacaktim ama kalmamiş, erdoganlar t8000 bunun metal platformlusu daha saglam olsun dıye dedi kalan sistem aynı imiş ClickR sistemi xt ile aynı tek fark plastik kısım metalmiş

ayakkabıyıda ucuza buldum decatlonda 160tlye aldim shimano mt34, eskiyince bu ayakkabı ögrenebilirsem, profosyonel bir ayakkabı alırım dıye dusundum

(link)
Aykut Bey yıllar sonra yazıyorum inşallah görürsünüz mesajımı. Burada anladığım kadarıyla click'r pedal ve mt34 mtb ayakkabı almışsınız. Önceki sayfaların birinde arkadaş click'r pedala ct serisi click'r ayakkabı almanız gerekiyor demiş. Yani uzun lafın kısası sizin aldığınız mt34 mtb ayakkabısı ile click'r pedalla uyum sorunu vs oldu mu ? Ben yeni model SH-MT301 MTB ayakkabısı ve PD-T421 click'r pedal aldım henüz elime ulaşmadı. Olmadı ayakkabıyı iade edip Click'r serisi diye geçen geçmiş yıllara ait Ct serisi ayakkabı alayım. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

@Anonim merhaba siz de forumda aktifsiniz yukarıdaki soruyu size de sorayım.Ben yeni model SH-MT301 MTB ayakkabısı ve PD-T421 click'r pedal aldım. Bu ayakkabı ile pedal arasında uyum sorunu olur mu ? Teşekkürler.

@Mustafa Zeybek merhaba önceki sayfadaki cevabınızda Ayakkabı olarak ilk ct41 kullandım, şimdi mt34 kullanıyorum; açma kapama konusunda fark yok.
demişsiniz. Aynı soruyu size de sormak isterim.

Son düzenleme:
@alperaydin click'r pedalı altına kalini monte edebileceğiniz tüm ayakkabılarla kullanabilirsiniz. Gönlünüz rahat olsun.

• Muhteşem
Tepkiler: alperaydin
Aykut Bey yıllar sonra yazıyorum inşallah görürsünüz mesajımı. Burada anladığım kadarıyla click'r pedal ve mt34 mtb ayakkabı almışsınız. Önceki sayfaların birinde arkadaş click'r pedala ct serisi click'r ayakkabı almanız gerekiyor demiş. Yani uzun lafın kısası sizin aldığınız mt34 mtb ayakkabısı ile click'r pedalla uyum sorunu vs oldu mu ? Ben yeni model SH-MT301 MTB ayakkabısı ve PD-T421 click'r pedal aldım henüz elime ulaşmadı. Olmadı ayakkabıyı iade edip Click'r serisi diye geçen geçmiş yıllara ait Ct serisi ayakkabı alayım. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

@Anonim merhaba siz de forumda aktifsiniz yukarıdaki soruyu size de sorayım.Ben yeni model SH-MT301 MTB ayakkabısı ve PD-T421 click'r pedal aldım. Bu ayakkabı ile pedal arasında uyum sorunu olur mu ? Teşekkürler.

@Mustafa Zeybek merhaba önceki sayfadaki cevabınızda Ayakkabı olarak ilk ct41 kullandım, şimdi mt34 kullanıyorum; açma kapama konusunda fark yok.
demişsiniz. Aynı soruyu size de sormak isterim.

sizin aldığınız mt34 mtb ayakkabısı ile click'r pedalla uyum sorunu vs oldu mu ? hayır olmadi gayat guzel ama tek sıkıntım ayaklarım uyuşuyor

sizin aldığınız mt34 mtb ayakkabısı ile click'r pedalla uyum sorunu vs oldu mu ? hayır olmadi gayat guzel ama tek sıkıntım ayaklarım uyuşuyor
Fazla bilgim yok ama belki kal ayarı ile alakalı olabilir mi ayak uyuşukluk sorununuz. Aklıma bu geldi.

@alperaydin Alper Bey, MT-301 ve T421 almışsınız, nasıl memnun kaldınız mı acaba? Pozitif ve negatif yanlarından bahsedebilir misiniz?

@alperaydin yorum var mi? Bende ayni kombinasyonu almak uzereyim.tecrubesi olan varsa paylasirsa cok sevinirim

Ayakkabıların pedal ile uyumu diye bir sorun yoktur, olamaz. Pedalın kutusunda gelen kaller, istediğiniz ayakkabıya vidalanır ve zevkle binilir. Spd olsunlar yeter 👍🏻

Ayakkabıların pedal ile uyumu diye bir sorun yoktur, olamaz.
Ayakkabının pedal ile uyumu diye bir sorun yok mu? Standart SPD pedal için olan bir ayakkabıya bu CLICK'R kalini takamazsınız mesela.

Ayakkabının pedal ile uyumu diye bir sorun yok mu? Standart SPD pedal için olan bir ayakkabıya bu CLICK'R kalini takamazsınız mesela.

Ben (link) ayakkabıyla (link) ile gelen Shimano (link) kalleri kullanıyorum.

unknown.png

• Beğen
Tepkiler: Mentalfeed
@Spartiat Ben CLICK'R kali bu olarak biliyorum? Yürümeye müsaade eden kal kısmı tabana gömülü ayakkabılara sığacağını sanmıyorum bu kalin.
img_7409-jpg.3327

Son düzenleme:
SPD SL mi demek istediniz tam olarak.
@spark79 Ben CLICK'R kali bu olarak biliyorum? Yürümeye müsaade eden kal kısmı tabana gömülü ayakkabılara sığacağını sanmıyorum bu kalin.
img_7409-jpg.3327
Bu kal değil bildiğim kadarıyla.
1652865657527.pngMTB cleat cover diye aratırsanız karşınıza çıkacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Ekincan
@trainspotting35 Başlığı yaratan arkadaşın yalancısıyım. CLICK'R kali olarak bu kali göstermiş. Bu kalin, kal kısmı tabana gömülü SPD ayakkabıların kal yuvasına sığmayacağını o yüzden söylemiştim.

Fotolara tam bakmamışsınız asıl kal montajı baştaki fotolarda mevcut. Mtb kali montajı yapılabilen SPD SL kalli ayakkabılar bile mevcut. Ben MTB pedalı ile yol bisikleti kullananlardanım acaba geçsemmi yol pedalına diye düşünürken 1 hafta önce köpek saldırdı aniden durmam gerekti o adrenalin ile pedalı unutmuş bulundum son bir hamle ile çıkartıp düşmedim. Yol pedalı olsa %100 yere yapışmıştım. Belkide R7000 kolumun birinden olmuştum.

@trainspotting35 Biraz bakındım, sanırım CLICK'R kali diye bir şey yok. Bildiğimiz SPD kalleriyle çalışan, kilitsiz de kullanılabilen, çıkartması daha pratik bir pedal yapmışlar olay o. Hem SPD hem SL ayakkabılar olduğunu biliyorum, bende de var.

Hiç SPD kullanmadım, SL de çabuk çıkarma bakımından kırmızı kalle yeteri kadar hızlı çıkartabiliyorum. Kırmızının ayak oynatma toleransı az olduğu için kolayca çıkıyor. Tek eksisi, kalleri tabanda konumlandırırken çok hassas çalışmak lazım eklem ağrısı çekmeme bakımından.

@can_celik click'r kali diye ayrı satılan bir kal var. Ama normal SPD kali ile %100 uyumlu. Sadece desteklediği açı toleransı farklı, SPDSL'deki kırmızı-mavi-sarı olayı gibi.
Fotoda gösterdiğiniz şeyi de arkadaşlar zaten söylemişler, SPD kal koruyucu denebilir.

(link)
Burada biraz açıklama mevcut.

Fotolara tam bakmamışsınız asıl kal montajı baştaki fotolarda mevcut. Mtb kali montajı yapılabilen SPD SL kalli ayakkabılar bile mevcut. Ben MTB pedalı ile yol bisikleti kullananlardanım acaba geçsemmi yol pedalına diye düşünürken 1 hafta önce köpek saldırdı aniden durmam gerekti o adrenalin ile pedalı unutmuş bulundum son bir hamle ile çıkartıp düşmedim. Yol pedalı olsa %100 yere yapışmıştım. Belkide R7000 kolumun birinden olmuştum.

Geçmiş olsun... SPD 'den SL 'e geçiş düşüncesi olan ancak ; bu ani durumlarda çıkarma kolaylığı bakımından biraz geri duranlardanım.. Ayrıca SPD 'den SPD-SL 'e geçişin pozitif bir etkisi var mı , yok mu tam net değil . Kimisi yok diyor , kimisi çok az da olsa var diyor . Benim dışarıdan görüşüm ; ayak altındaki pedalla kilitlenen nokta genişliği daha fazla olduğundan , kontrol ve daha geniş alana yapılacak güç aktarımı ile tabanda dağılımın daha homojen olacağı yönünde.

@TatanQa_tr bence bu noktada ayakkabı tabanının esnemezliği daha önemli. İsterse 1 TL'lik bir alana temas sağlansın taban yeterince sertse fark edeceğini düşünmüyorum.

• Muhteşem
Tepkiler: Can Çelik
bu ani durumlarda çıkarma kolaylığı bakımından biraz geri duranlardanım.. Ayrıca SPD 'den SPD-SL 'e geçişin pozitif bir etkisi var mı , yok mu tam net değil . Kimisi yok diyor , kimisi çok az da olsa var diyor .
SL'de nedense ilk başlayanlara sarı kal öneriliyor. Bu yanlış. Sarı en geniş toleranslısı olduğu için, ayağı kurtarması da en zor olanı. Pedaldan en kolay kurtulanı kırmızı kal.

Ayakkabı ve pedalın toplam ağırlığı bakımından SL sistem daha avantajlı.

Geri