Scudo Sports

Sezon bitti bisikletçileri

"Yazın hava sıcak, kışın hava soğuk. Bahar aylarında bulutlu, yağabilir. Gece karanlık, gündüz aydınlık. Hafta içi iş güç var, hafta sonu iki güncük tatil. Sıcakta bunalmıyor musun, soğukta üşümüyor musun? Bu yorgunlukla bisiklete mi binilir? Üşenmiyor musun, senin işin mi yok?"
Yukarıdaki cümleler bisiklete bindiğimi gören komuşlara, mesai arkadaşlarına, eşe dosta ait. Artık çok sıkıldım, bisikleti bırakırsam sebebi bu cümleler olacaktır.

Bonus:
-Dün bisikletle Kapıdağ Yarımadadını turladık, iyi yoruldum.
-(Ciddi) E abi arabayla gitseydiniz.

Scudo
yağış olmadığı sürece 10 derece üstü her havada binerim. bu sene ilk defa martta bisiklete binmeye başladım. soğuk havanın keyfi başkaymış onu öğrendim. kışın da binebildiğim kadar bineceğim. ama yağmur çamur çok sıkıntı. temizlemesini o kadar dert etmiyorum da, istanbula geçen hafta yağan yağmurda işten eve geldim. frenler mahvoldu. pabuçlar jantı simsiyah boyadı. hiç iyi tutmadı. pabuca yapışan kum toprak taneleri jantın fren yüzeyini oldukça çizdi. bi kaç kere böyle binsem jant yüzeyi kalmaz herhalde. jantın fren yüzeylerini ve pabuçları söküp temizlemek beni aşırı yordu açıkçası. zaten eski bisikletten beri disk fren olmasına rağmen yağmurda sürüşü karşıyım. şimdiki v frenler ile de hiç niyetim yok.

• Beğen
Tepkiler: mustang41
Hastayım bu millete :D
Suluğun ağzında kapak var mı,yok mu;bunu tartışıyorlar..
Soluduğunuz hava zehir,marketten aldıklarınız zehir,içtiğiniz suyun ne olduğu belli değil ama siz hijyen açısından kapaklı suluk tercih ediyorsunuz:D
Bir gün foruma girmezsem,bilin ki gülmekten ölmüşümdür:D

@Triban

Abi orası öylede ne kadar korunabilir sen kâr en azından çamur toz toprak yutmayız :)

Yerler ıslak olmadığı müddetçe ,benim için havanın soğuk yada sicak olması önemli değil.Hatta kışın 10 derece altındaki sürüşlerden daha çok keyif alıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Bende yamur olmadığı sürece çıkar sürerim zaten Antalya bölgesinde yaşıyorum kar yağma derdi yok ama bağzen çok soğuk oluyor ve yerdeki şu donuyor bağzen o tehlikeli olabiliyor onun dışında sürebildiğim kadar sürüyorum

havalar serinken tabiki yaza göre çok daha uzun ve rahat turlar yapılıyor,geçen cuma sabah 10 gibi çıktım hedefim 100 150km arası olan rotamı bitirmekti,60.km geldiğimde pedal basacak takadim kalmamıştı.hız göstergemdeki derece havayı 41 derece gösteriyordu,heralde 3lt sıvı tükettim eve geldiğimde bitik durumdaydım:komik:

-2 derecede'de 30 derece ve üzerinde'de sürüşüm var ama birini seç deseler -2 derim :)

Konu başlığını açan iyi yürekli naif arkadaşımıza ithafen; Başkalarının ne zaman bisiklete binmek isteyip istemediğini ifade etmesi, sinirlerinizi bozmasın. Böyle hassas bir kalp, üzülmemeli ve sarıp sarmalanmalı. O güzel ruhunuzu müzik ile besleyin, dünya klasikleri okuyun. Berbere veya hamama vs gidin rahatlayın. Sevdiğiniz arkadaşlarınızla muhabbet ederken, onların fikirlerini beyan etme yoluyla kurdukları samimi iletişimin keyfini çıkarın. İçten içe sinirlerinizi yıpratıp ad koymayın. Kategorize edip not vermeyin. Yaşamın keyfini çıkarın. Kışın da sürün. Değerli zamanınızı ve yazım kabiliyetinizi iyi dilekler için kullanın. Bisiklet sadece bisiklettir. Bisiklet sürmek sadece bisiklet sürmektir.
Kışın da zevkle binen arkadaşlar, birbirini ağırlamanın keyfini çıkarmış. Ne de güzel...Zevkle okudum.Ne güzel bir başlık ve ne kadar bilgilendirici dopdolu bir muhabbet olmuş. Aydınlandım ve içselleştirdim. Ne çok eksiğim varmış, iyiki böyle bir başlık açılmış ve bir arkadaşımızın içinden taşan büyük bir derdine, forumdaşlar el ele verip çare olmuşlar. Dost meclisinde mest oldum desem yeridir. İyiki varsınız.(Bu kadar sevimli bir başlığı görünce birşeyler yazmak geldi içimden)

Lastiklerimi test etmek için çamurda sürüp daha sonra çamurun yanındaki birikmiş su ile bisikletin tekerleklerini falan yıkıyordum eskiden. Bence o kadar da hassas olmaya gerek yok, dünya malı sonuçta. Tabi bir diğer konu da bu bisikletleri alabilmek için sabahın köründe kalkıp akşam eve gelene kadar çalışıyorsunuz, insan emeğine de kıyamıyor. Galiba iki duyguyu da bir arada yaşamak gerekiyor. :)

Yazın öğlen 12 de o sıcakta 100km tur atmayı seven tek benim sanırım.
Sıcak beni etkilemiyor hiç bir şekilde.
Bende aynı fikirdeyim👍
Konu başlığını açan iyi yürekli naif arkadaşımıza ithafen; Başkalarının ne zaman bisiklete binmek isteyip istemediğini ifade etmesi, sinirlerinizi bozmasın. Böyle hassas bir kalp, üzülmemeli ve sarıp sarmalanmalı. O güzel ruhunuzu müzik ile besleyin, dünya klasikleri okuyun. Berbere veya hamama vs gidin rahatlayın. Sevdiğiniz arkadaşlarınızla muhabbet ederken, onların fikirlerini beyan etme yoluyla kurdukları samimi iletişimin keyfini çıkarın. İçten içe sinirlerinizi yıpratıp ad koymayın. Kategorize edip not vermeyin. Yaşamın keyfini çıkarın. Kışın da sürün. Değerli zamanınızı ve yazım kabiliyetinizi iyi dilekler için kullanın. Bisiklet sadece bisiklettir. Bisiklet sürmek sadece bisiklet sürmektir.
Kışın da zevkle binen arkadaşlar, birbirini ağırlamanın keyfini çıkarmış. Ne de güzel...Zevkle okudum.Ne güzel bir başlık ve ne kadar bilgilendirici dopdolu bir muhabbet olmuş. Aydınlandım ve içselleştirdim. Ne çok eksiğim varmış, iyiki böyle bir başlık açılmış ve bir arkadaşımızın içinden taşan büyük bir derdine, forumdaşlar el ele verip çare olmuşlar. Dost meclisinde mest oldum desem yeridir. İyiki varsınız.(Bu kadar sevimli bir başlığı görünce birşeyler yazmak geldi içimden)
Çok güzel yazmışsınız😍

Performans-yarış odaklı bir bisikletçiyseniz off sezon yapıp vücudu ve kafayı biraz dinlendirmek iyi oluyor. Bir defa yaz arası verip 2 hafta herhangi bir veriye odaklanmadan kafama göre sürmeyi seviyorum. Kışın da son hedef yarıştan sonra 2 ay kadar bisikleti haftada 3 güne çekiyorum. Zone 2 sürüşleri yapıp temel aerobic seviywyi koruyorum. Sonra tekrar 5 aylık döngüye başlıyorum hedef yarış ve performans planlamasına göre.

Kışın sürüş, kasların kendini daha iyi toplaması ve nispeten selületler için de ters etki yapıyor, gerginleşiyorsunuz, terleriniz bisikletin furş setine ya da ön aktarıcısına akmıyor. Böylelikle pas olayı da erteleniyor 😁

Her mevsimde sürülür , gerekli olan kıyafetler edinmek ve sürüşe mental ve fiziki olarak hazırlanmak yeterli. Çok hızlı olmasın ama pedallar dönsün . Keyfi olarak da gezmek güzel bazen sağa sola bakarak öyle aval aval :koptum:

Her mevsimde sürülür , gerekli olan kıyafetler edinmek ve sürüşe mental ve fiziki olarak hazırlanmak yeterli. Çok hızlı olmasın ama pedallar dönsün . Keyfi olarak da gezmek güzel bazen sağa sola bakarak öyle aval aval :koptum:
Antalya dan Taner Bey bildiriyor. :) :) :) :)

Geri