Scudo Sports

Sezon bitti bisikletçileri

@sadi imren abi o ne hal bisiklet resmen çamur topuna dönmüş biz bisikletimiz kirlenmesin diye yolu uzatıyoruz sen resmen çamurun içinden geçmişsin :)

Scudo
yalnız yagmurlu çamurlu havalarda suluk ağzıda bayağı pis çamur vs olunca su içilirmi onun için nasıl çözüm üretiyorsunuz beyler

@sadi imren çok teşekkür ederim bilgilendirme için hijyen açısından tercih edilebilir suluklarmış gerçekten:harika: ... hatta ilk fırsatta alıcam bir tane hoşuma gitti...

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
@sadi imren birde bisikleti temizlemek var her tarafını söküp güzelce temizleyip yağlamak lağzım yoksa pas tutar açıkçası ben uğraşmak istemem o kadar çamurla

@dryakup23
Suluk ağzında kapak olan modellerden seçiyorum. Yazın da ağzı açıkta olan modeller baya kir topluyor zaten.

Bu arada konuya bir cevap olarak;
25c lastikler ve V fren'li yol bisikletimle yıl boyu sürüşlere aksatmadan devam ediyorum. (Hem antrenman hem işe gidiş geliş) Önemli olan doğru giyinip hasta olmamak :harika:

Kışın ne kadar az mola o kadar iyi. Tam benlik turlar. Hanımdan aldığım izini maksimum değerlendirme turları. :) :)

• Beğen
@Bisiklet sever 93 kardeşim bisikleti sevmen, onunla ilgilenmen gerekir ki temizlemen yağlaman da çok önemli sen ne kadar iyi bakarsan o da sana aynı şekilde iyi bakar karşılık verir. Seni yarı yolda bırakmaz her türlü zorlu yolların üstesinden kolayca gelirsin. Bu arada 30 Ağustos Yenikapı, Galata, Karaköy, Arnavutköy, Sarıyer Garipçe Rumeli feneri turumuz olacak
@bilalfidanboy biraderim bilgine.

önceki sayfada da yazmışım bu sene 7500kmyi geçtim. ortalama 2 haftada 1 bisikleti ayrıntılı temizlerim. zincir siyahlaşmışsa temizler yeniden yağlarım. bisikleti aldıgımdan beridir böyle yapıyorum. biz hep yollardayız :)

@sadi imren

Tabiki öyle bakım ve temizlik yapmak zorundayız bisikletlerimize benim demek istediğim her sürdükten sonra bakım yapmak zorunda kalıcağınız yoksa bende her 6-7 sürüşte bir bisikletin orasını burasını açıp kontrol ediyorum pas kir varmı diye

• Beğen
Bu suluk konusunda zaten ağzı kapaksız olarak kullanan arkadaşlara cesaretlerinden dolayı +rep benden gelsin. :koptum:

O ağızlık her türlü pislik ve tozu topluyor sonra içiyor musunuz gerçekten ? İki suluğum da ağzı kapaklı , başkasını düşünemem bile. :harika:

2 sürüşten sonra yıkıyorum ama çokta takmamak lazım (link) :)

Ben de ağzı açık kullanıyorum. Öbür türlü iki iş yapıyormuş gibi geliyor.

• Beğen
sezonluk motosiklete binenlere tatlısu motorcusu derdik.. Bisikletinde Tatlısuculuğu varmış ..

Sanirim Rambo 2'de `albay trautman`'in rambo'dan bahsederken kullandigi bir laf vardi "sizin cehennem dediğiniz yere o evim der" diye. Kis ve bisiklet konularini gorunce senede 1 ay yaz mevsimi olan yerde yasadigim icin kendimi rambo gibi hissediyorum bu konuda. Usenmedim veloviewer'dan baktim 2019 yili icinde hava 20 ve uzerindekeyken sadece 9 tane surusum var.

Diger yandan sicak hava bambaska bir dert, bu haftasonu burada hava 27-28 civariydi Agustos bitmeden gran fondo yapayim diye ogleden sonra ciktim, 4 matara su bitirdim. Kuzeye dogru surdum, sol konum karardi, sag kolum daha beyaz. Eve dondum o kadar su icmeme ragmen butun gece basim agridi dehidrasyon sebebiyle.

Nefes alan, suya ruzgara dayinikli/gecirmeyen kiyafete yatirim yapilmissa bence kisin bisiklete binmek yaz mevisimine gore cok daha iyi. Vucudu sogutmak icin daha az enerji harcandigi icin performans acisindan da daha iyi kis donemi.

Diger yandan gunlerin kisa olmasi ve kapali havalar nedeniyle gorulebilmenin onemi artiyor. Kilik, kiyafet ve isiklandirmaya ozen gostermek lazim bu konuda. Bir diger mesele de surus guvenligi. Islak zeminde iyi yol tutan lastige yatirim yapmak sart, slick lastikler ile cok yavas giderken dahi dusmuslugum var.

Son düzenleme:
  • Hahaha
Tepkiler: mariokaldato
Kış için lastik değiştirmeye gerek var mı? Schwalbe Smart Sam takılı şu an.

Geri