Sanirim Rambo 2'de `albay trautman`'in rambo'dan bahsederken kullandigi bir laf vardi "sizin cehennem dediğiniz yere o evim der" diye. Kis ve bisiklet konularini gorunce senede 1 ay yaz mevsimi olan yerde yasadigim icin kendimi rambo gibi hissediyorum bu konuda. Usenmedim veloviewer'dan baktim 2019 yili icinde hava 20 ve uzerindekeyken sadece 9 tane surusum var.
Diger yandan sicak hava bambaska bir dert, bu haftasonu burada hava 27-28 civariydi Agustos bitmeden gran fondo yapayim diye ogleden sonra ciktim, 4 matara su bitirdim. Kuzeye dogru surdum, sol konum karardi, sag kolum daha beyaz. Eve dondum o kadar su icmeme ragmen butun gece basim agridi dehidrasyon sebebiyle.
Nefes alan, suya ruzgara dayinikli/gecirmeyen kiyafete yatirim yapilmissa bence kisin bisiklete binmek yaz mevisimine gore cok daha iyi. Vucudu sogutmak icin daha az enerji harcandigi icin performans acisindan da daha iyi kis donemi.
Diger yandan gunlerin kisa olmasi ve kapali havalar nedeniyle gorulebilmenin onemi artiyor. Kilik, kiyafet ve isiklandirmaya ozen gostermek lazim bu konuda. Bir diger mesele de surus guvenligi. Islak zeminde iyi yol tutan lastige yatirim yapmak sart, slick lastikler ile cok yavas giderken dahi dusmuslugum var.