Scudo Sports

''sezon başlangıcı ilk antreman bostancı-bıçkıdere-bostancı-4 eylül''

@Kudret Kurtcebe

Ben 6.30 da evdeydim kudret abi hasan abi'leri geçtim baya bi fark açıldı 20 dakka bekledim baktım gözükmediler devam ettim sonra cumhuriyet caddesi okul sokağında aradı durdum 1 saat bekledim orda onlar kurtdoğmuşa çıkmışlar 1 saat boşa beklemiş olduk sorun değil tek başıma döndüm 1 saat 20 dakka beklediğimi çıkarsan bende 5.10 da evde olacaktım benim ibre 130km oldu evden çıkarken sıfırlamıştım tek başıma kaldığım için baya bi dolandım bıçkıdereden o musluk işareti olan yerden sağa girdik stabilize yol ard arda dik dik rampalar dönüş yolunda hasan abi soktu oraya bizi bittik biz orda ama bisikleti elime almadım sonra arayı açtım kurtköy tarafından çıktım sultanbeyliye doğru dedepaşa caddesinden ilerledim ordan maltepe cezaevinden indikten sonra başıbüyük maltepe tarafına döndüm başıbüyük merkezden fındıklıya indim abi turun son 10km sinde ölücek gibi hissettim kendimi çok kötü oldum ama şuan bi sorun yok atlattık Bıçkıdere'yide söylediğimiz gibi alt ettik

Scudo
@Ozan Güner

neyse sağ salimen gelinmiş ,,,şimdi ring olayını bundan sonra sadece dönüşte değiştirme yapacağım daha cazip bi dönüş..............dedepaşa bulvar yolundan eşref bitlis yolu güzel ordan aydosun güneyinden rampaları almak güzel ve camiyi geçtikten sonra yukarı uğur mumcuya gelmeden ışıklardan aşağı tem yoluna bağlanarak ordan d-100 e çıkıp sen maltepe tarafına dönersin ve ben ideal tepe tarafına bugün ora dönüş olarak bana cazip geldi sahille işimiz yok artık dönüşte,,,

kudret abi erkan ben ve cağatay pendiğe goğru bastık cağatay önden fırladı koptuk,ben ve erkan 13:45 te E5 teydik 15 dakika mola verdik sonra yola çıktık abi bostancı üst geçidinden sonra bisiklet gitmiyor pil bitti saat 16:10 da eve vardık andoluhisarı kazasız belasız tur güzel oldu katılan tüm arkadaşlara teşekkür ederim başka turlarda görüşmek üzere

Çavuş İznik dönüşü acayip bi rota keşfettim fakat inanılmaz zor bi etap inanılmaz eğimler ve virajlar var....ilk fırsatta yol ile deneyeceğim sanırım şimdiye kadar yaptığımız tüm etapları unutturacak....

@Hasip Çehre

aneyyyyyyyyyyyyyy
aytek sen şu işi 2 ekime yap topik aç ben gelirim ama dönüş aynı yer olursa biterim ,,şimdi şu tavşanlı yolu çok güzel aytek giderken acaip iyide dönüş toplam 2266 rakım ediyordu galba bana fazla gelir dönüş iznik kuzeyden orhangazi ve yalova ve topçulara şimdi senin o yeni bulduğum güzergah bu orhangazi dönüşü gibi olabilirse valla gelirim be yahu.......,,

:in: :in: :in:

bakacağız Çavuş daha uzun ve daha fazla irtifa bekliyorum ama kıvrımları görmeni isterdim doğrusu bu hafta içi denemeye çalışacağım uygun olabilirsem...

Güzel bir tur oldu katılan tüm arkadaşlara teşekkür ve tebrikler. Kömürlük sonrası doğa ve yollar muhteşem. Harita linkinde belli olmayan kısa ama sert bir sürü rampa var. İnişler de süperdi. Buraları görmeyen kalmasın :)

Gidişte rüzgar biraz sertti sabah ama iyi antrenman oldu. Dönüşte F1 sonrasında bir baktım Sabiha Gökçen'deyim. Geri döndüm Erkan ve Bahtiyar ile karşılaşıp Pendik çıkışına girdik. Fazla doğuya Pendik'e inince sahilyolu bitmedi bir türlü. Meşhur bisiklet yolunu ve orada mangal yapan, yolun ağzına araç park eden yurdum insanını ve yolu bir anda sahilyoluna bağlayıp yola kilometre yazan belediyeyi de görmüş oldum.

Ogün'e süper lastik operasyonu için ayrıca teşekkür. Bugün öğrendiğim en iyi şeydi diyebilirim.

Organizasyon için Kudret üstada özel teşekkür :) O olmasa böyle turları zor yaparız yapsak ta bu kadar motive olunmaz tahminim. Dinleyin onun sözünü gençler ;)

Merhaba arkadaşlar, normalde 5'te kalktım. Ama annem kardeşimle birlikte "Bu saatlerde it kopuk var. 10 lira için cinayet işleniyor" diye karşı çıkınca yatıp, 6'da yeniden kalktım ve kahvaltıyı yaptım. Annemin bana yaptığı "soğuk kaşar tost"u sırt çantamda taşımam ve 1 saat geç çıkmam nedeniyle evden ısınma hareketlerini yaptıktan sonra 7.25'te ayrılabildim. Hızlıca Soğanlık'a geçtim ve orada suyumu tazeleyip yanımda getirdiğim kuru incirden bir tutam yedikten sonra TEM Bağlantı yoluna çıktım ve 3. sapaktan ayrılarak hızlıca Samandıra'yı geçip Paşaköy'e geldim. Oradaki ilk zorlu rampayı geçip Şile yoluna çıktım. Yola çıkış saatim 8.42'ydi ve sizle paylaştığım tura göre daha erken gelmiş oldum. Arada 2 kısa molayla Ömerli'ye pedalladım ve hızlıca orayı geçip Kömürlük çıkışına doğru pedallamaya başladım. Yolda beni önce Ogün, sonra Kudret, en son da Bahtiyar Abiler geçti. Arada verdiğim 3 kısa mola sonrası Kömürlük Sapağına ulaştım ve oradaki 2 kısa tırmanıştan sonra inişe geçtim. Ama ilginçtir Kömürlük'e girmeden önceki 3. virajda pedallamama karşın bisikletimin hızı düştü. Burada kuvvetli rüzgar mı, yoksa manyetik alan mı var bilemiyorum ? Nihayetinde Kömürlük'te suyumu tazeleyip sırasıyla Kervansaray ve Artvinler Mahallesi'nden geçerek 10.23'te Bıçkıdere tabelasının önüne geldim ve kahveye ulaşmam 5 dakika sürdü. Böylece önceki tura göre 1 saat 8 dakika erken gelmiş oldum. Sırtımda çanta varken bu zaman tasarruflarını dün alıp taktırdığım yol lastiği sayesinde olduğumu anladım. Orada 1 saat 12 dakika kahvede oturduk. O sırada Hasan'ın grubu da geldi. Ben kaşarlı tostumun yarısıyla, Hasan'ın getirdiği salatalıkları yedim, Kudret Abi'den kuru üzüm takviyesi yaptım, yanında 2 çayla 1 maden suyu içtim. Ayrıca mataramın suyunu tazeledim ve ihtiyaç molamı yaptım. Sonra yola çıktık. Bu arada Ozan'la Serdar ileriye fırladı. Ben 5-6 mola versem bile Hasan bana eşlik etti ve nihayet bizi bekleyen Ozan'la Serdar'ı bir gölgelikte yakaladık. Ondan sonra Taşdelen Su Tesislerine kadar pedalladık. Orada hem dinlendik, hem matara sularını doldurduk ve ayrıca ihtiyaç molası yaptık. Ondan sonra Göçbeyli yolu üzerindeki baba rampayı aştıktan sonra Hasan'ın ön ayak olmasıyla Göçbeyli'ye inmekten vazgeçilerek Ballıca sapağına sapıldı. O andan itibaren eğimi en az % 15 olan birkaç rampa aşıldı. Bu arada offroad'un neden olduğu sartıntı nedeniyle mataram düştü ve sağolsun Hasan onu buldu. Ancak içindeki su dökülünce benim için zor anlar başladı. Ayrıca Ozan bizden koptu ve bir daha bir araya gelemedik. Ben, Hasan ve Serdar Ballıca'nın girişine gelsek te Hasan, Kurtdoğmuş'a gitmekte ısrar edince yola devam edildi. Bu arada Hasan bize ikişer hurma verdi. Ancak bende susuzluktan kaynaklanan ve 2 kez mola vermeme neden olan bir halsizlik başladı ve bu durum, Kurtdoğmuş'a 1 km kala Hasan ve Serdar'ın üstüne taş konmuş bir su kaynağı bulmasına kadar devam etti. Biraz üstüm ıslansa da bir parça suyla kendime birazcık gelebildim. Ondan sonra Kurtdoğmuş'ta asfalta çıktık ve bir bakkaldan 2 şişe su, karpuz ve peynir aldık. Suyun bir kısmını Hasan ve Serdar'ın mataralarına doldurduk, bir tanesini bana bıraktılar, bir tanesini de tükettik. Ayrıca Serdar karpuz ve peyniri dilimledi. Biz de karpuz ve peyniri bölüştük. Bu bizi kendimize getirdi ve yola çıktık. Karşımıza çıkan 2. ve zorlu bir rampada 2 molası verdim ve rampayı aştıktan sonra Ballıca ve İstanbul Park sapağında buluştuk. Orada sapağa dönmeye karar verdik. Bu arada ben su, Hasan ve Serdar ihtiyaç molası verdi. Ondan sonra yoldaki 2 tatlı rampayı aşıp İstanbul Park yönüne döndük ve oradan gelen motor seslerine tanıklık ettik. Nihayet Okan Üniversitesi'nin önünden geçerek İstanbul Bulvarı'na döndük. O arada dönüşte fotoğraf çektirirken yanımızdan İstanbul Park'tan gelen birkaç motorcu geçti. Bu arada arkadaşları, sahil yoluna güvenli bir giriş için Göçbeyli'ye 11 Ağustos'ta yaptığım turda sorarak keşfettiğim Kavakpınar sapağında ayrılmaya ikna ettim. Yolda 2 mola vererek ve dönüşümlü tempo yapmalarla önce TEM Bağlantı yoluna girdik. Sonunda sapaktan çıkıp sola saptık ve 500 m'lik tatlı bir rampayı aldıktan sonra alt geçitten inerek sahil yoluna çıktık. Evim sahil yolunun yukarısında olduğu için onlarla Alt Kaynarca çıkışında 17.23'te vedalaştım. Alt Kaynarca'da bir marketten 1,5 litrelik su alıp ona 1 lira ödedikten sonra yorgunluk nedeniyle ritmi biraz düşürüp sırasıyla Alt Kaynarca, Pendik (daha doğrusu Bahçelievler Mahallesi), Sapanbağları Mahallesi, Topselvi, Çavuşoğlu Mahallesi, Karlıktepe ve Esentepe'den geçerek 18.15'te evde oldum. Bu turda toplam sürüş sürem 10 saat 50 dakika olup, bisiklet üzerinde 6 saat 20 dakika kalarak 109 km yapmışım. Eve döndüğümde tartıldığımda 87.5 kiloya düştüğümü gördüm. Evde soğuma hareketleri yaptıktan sonra 1 maden suyu ve 6 bardak su içip banyomu yaptım. Eskisi kadar olmasa da yorgun olduğumu belirtir, her bisikletlinin en az 1 kere Ballıca-Kurtdoğmuş offroad'u yapmasını dilerim.

Not: İsteyen olursa, bugünkü turdaki güzergahımı harita üzerinde bağlantısıyla verebilirim. Ayrıca haftaya bisikletime acilen bakım yaptırmam gerektiğini gördüm. Özellikle zincire ve en başta ön fren olmak üzere frenlere.

@Hasip Çehre

aytek sen git resimleri çek performans topiğine koy bi bakayım bide eğim felan rakım ,,,nedir tabi güzergah,,

@Çagatay Çimşit

teşekkür ederim çağatay bey sizde bayağı iyi idiniz valla tozunuzu yedim artık yaşlandım tabi 54 yaş gitmiyor olmuyor bu metabolizma ile bu kadar diyor ne edek ,,,ahhh yaşlılık ,,,,,,,,,

@Cem Şentin

cem şentin hazır ol kasımda bi adet bıçkıdere daha var topik açacağım sen şeref konuğu olacaksın sen artık tek başına valla yolları yemeye başladın iyice zayıflama var eskisine rağmen ,,,,,,,,,,

@Cem Şentin

Evde nasıl ısınma hareketlerı yapıyorsun???

@Cem Şentin

Hayırlı olsun kardeşim, güle güle kullan...

@Cem Şentin

2 şişe su alıp 3 şişe harcamanız iyi olmuş:D :D :D

@Cem Şentin

Çok iyi mesafe artık bir dahaki turda arttırırsın Cem bu gidişle sen yakın zamanda Hasip Çehreyi geçersin

@Cem Şentin

İlk yaptığın ısınma hareketlerinin tersimi oluyor bunlar?

• Beğen
Tepkiler: Cem Şentin
@Raif Korkmaz

gerçek olan raif ben bugün inanamadım cem bayağı erimiş 100 kilodan 80 lere valla helal olsun cem bi yıl devam etsin tamamdır gittikçede kuvvetlenecek kasları ,,,

Kudret abinin organizasyonuyla bir turu daha tamamladık. Katılanlara teşekkürler, katılmak isteyip katılamayanlara da geçmiş olsun :D Güzel bir tur oldu.
Şile yolu, özellikle dönüşü Bıçkıdere'den olduğunda çok güzel bi yol. Manzarası, çeşmeleri ve rampaları bol olan bi güzergah. 11-32 rublem ve 22-32-44 aynakolumdaki neredeyse tüm kombinasyonları ( 32-22 hariç ) kullandım. Dönüş yolunda, Çağatay'ın arkasından usulcana gittim. O da, giderken zaten uçtuğu için, dönüşte "kanatlarını" açmadı; fazla hız yapmadı yani.
İstanbul Park'ın orada Kudret abiyle yakıt ikmali yaptık, çok ta iyi oldu bu :) Uzun süre oturmamıza rağmen göremeyince,Hasan'ın grubu için endişelendik.
Aydos yolu hakikaten çok güzel bir yol. Sahile inmemek çok isabetli bir karar olmuş.
Kudret abi şahane bir güzergah seçmişsin; sağolasın. Bu güzellikleri sayende görmüş oldum.
Tekrardan, birlikte pedalladığım arkadaşlarıma teşekkürler. :)

@Bugsbunny

ogün kasabın adı formula kasap işin ilginç olanı kasabın şiş yapıp hazırlaması o ne acaip kasaptı ben böyle güzel dana eti yemedim ..valla dana eti yemek için oraya gidelim başka zaman çok tuttum orayı ,,,,

yav şimdi ben memetten endişe duymaya başladım benim bildiğim memet bu saatte kadar mesaj atardı neden gelmediğine dair acaba bostancıya gelirken bi kazamı oldu merak ettim şimdi iyimi tamam sonerin dişi tuttu peki memete ne oldu,,,

@aykut yiğitel

Aykut mesaj attığında forumda değildim sana cevap yazamadım kusura bakma :(

@Hasan Bahri Toros

Hasan zaten gelemedim, cok uzuldum. Asil sen kusura bakma.
Kudret Babanin duzenleyecegi bir dahaki turda beraber pedallamak uzere saglicakla...

• Beğen
Tepkiler: Hasan Bahri Toros
Geri