Scudo Sports

''sezon başlangıcı ilk antreman bostancı-bıçkıdere-bostancı-4 eylül''

Scudo
Bıçkıdere'ye girmeden önce gözlemeciler vardır. Tam buraya geldiğimizde Dudullu'dan itibaren 25 km. yapmış olacağız. Sabah kahvaltısından itibaren 4 saati rahat rahat geçeceğiz. Malum evden çıktıktan itibaren en az 2,5 saat önce yemek yemiş olmak gerekiyor. Eee bir o kadar da yol yapsak midelerin guruldacağından eminim...:)

Teklifim, bahsettiğim yerde porsiyonu 5 TL'den menemen yemek. Tabi isteyen porsiyonu 10 TL'den köfte, kanat da yiyebilir. Herhalde kimse porsiyonu 60 TL'den pirzola yemek istemez ama ben sordum fiyatlar böyle. Haa birde makarna yapar mısınız diye sordum olumlu baktılar.

Zaten yemeği yedikten çok kısa bir süre sonra Bıçkıdere'ye inmiş oluruz. Bilmiyorum orada benzer olanaklara sahip miyiz? Mekanı görmek isterseniz (orman tarafı çok güzel ve bisikletleri yanımıza alabilirmişiz) şu siteye bakabilirsiniz:

(link)

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
@Rıdvan UĞUR

şimdi kefir olayı beni tok tuttuda yalnız dönüşte kefir bulamadık iznikte hepsi büyük boydu şansıma ,,,bıçkıderede kefir bi tane almayı düşünüyorum ,,,,,artı manavlardan muz olayı,,,,,,,,tabi kuru üzüm ,,,,,,,tuz kaybı tuzlu bisküvi alırım yoldan ,,,,,,,enerji vermesi açıdan kola tur sonuna doğru olabilir nitekim işe yaramakta ,,,,,,,öyle proların malzemelerine nefesimiz yetmiyor ,dünya para o jeller ,,yuro çoştu dolar çoştu ,,,,,,,

Nereye çıkıyoruz, ne çıkını, ne oluyor, ne bitiyor...:)

Kaç kişi geliyor, bu tur kaçmaz? Kalabalık bir ordu gitmeli. Basalım şu köyleri...:)

• Beğen
Tepkiler: bahtiyar közen
@Salih Dinçer

ne diyon salih bu tur zor onun için kimse gelmez,,, biliyonki çalışacağız nerde polinezde sonra burda çalışma yapacağız ter dökeceğiz ve iznik e gideceğiz ben anlamaz sen iznik e geleceksin bu iki etabada gelecek ter dökecek izniği alacaksın ,,,,,,

:in: :in: :in: :in:

@Somer Kozanoğlu

somer o bisiklet olur sen a takımda olacaksın ,,,,,,yazdım gitti bu antremandır ama a -b takımı partnerler birbirinden sorumlu olacak ben ortada hakem olacağım ,,,

liste güncelleme.............

4 eylül -turun kritiği,,,,

a takımı,,,,,,,,,,,,

hakem orta saha kudret,,,,,,,,,,,,

partnerler,,,,,,,,,

1- bahadır --
2- salih,,,--
3- rıdvan,,,-
4-somer

saat 08.00 bostancı adalar iskele önü dudulludan
şile alemdar yolu kömürlük girişi bıçkıdere ,,,,,yüksel ağbimizi ziyaret edeceğiz bisikletçi dostu köyü -bıçkıdere ,,,,,,,,,,
dönüş bıçkıdere -göçbeyli,,,istanbul bulvar yolu dede paşa cad,,,,,
ve kayış dağı rampaları ve bostancı ,,,,,,,,,,,,

b takımı,,,,,,,,,,,,,

partnerler,,,,

1- bugsbunny -ogün
2- mehmet ser -
3- hasan ,,
4- soner
5- bahtiyar
6- erkan

bu tur kesinlikle gezi amaçlı değildir,,, lütfen karıştırmayalım gezi yapmıyoruz antreman modunda süratli bisiklet kullanıyoruz ,,,,,,,,,,,,,,,,,bu konuda hiç bi deneyimi olmayanlar için bilare belgrad bisiklet okulunda her ay düşünülen bi etkinlik düşük tempoda yapılacaktır,,,
evet a- b takımları sürücüleri bellidir lütfen herkez birbirini kollasın a- b takımları yolda birbirine karışabilir ama herkez şunu bilecek takımını kaybetmeyecek ,,,ben ortada kalarak durumun hakemliğine soyunacağım inişlerde bilmediğiniz yerlerde deli gibi inmeyin bu yolu bilenler için sorun yoktur ama onlarda gene dikkat edecekler,,,

Abi bak kaynarcaya dönmicez dimi Viaportun ordan sultanbeylı aydos yakacık ugurmumcu yapcaz dımı benı Aydosta atarsınız :) ?

• Beğen
Tepkiler: bahtiyar közen
@Mehmet Ser

tamam mehmet biliyorsun b takımda olacaksın sürat açısından dönüşte seni o takım bırakacak soner artı ogün ile yolu zati biliyorsunuz şile dönüşü ,,yalnız bu sefer dede paşa caddesinden kartala çıkılacak ben o yolu kullanacağım ordan uğur mumcudan kayış dağı rampalarını alarak başıbüyükten ideal tepe olacak ,işin en zoru sonda olacak tam ring olarak bu etap şahane mehmet ,,,,
yalnız herkez haritadan baksın goggle a yaz anadolu yaka harita ve şile otobanını bul alemdağ şile yolu o yolu takip et ve kömürlük girişi var sağdan o yolu es geçerse b takımı vakit kaybeder o yoldan girerek direk bıçkıdere olmaca orda buluşacağız ben ortayım ,,

bu gün a takımı 4 eylül provasına başlayacak bu etapta polinez etabında rampaları süratli çıkmayı öğreneceğiz ki bıçkıdere rampalarında biçilmeyelim ,,,,
a takımı bu gün imtihana giriyor başarıp başaramıyacakları bu gün belli olacak hatalar yazılacak ,,,

evet bu gün bu turun ön hazırlık aşamasında a takım birbirini yolda tamamladı ,,,kareye ozan girdi,,,,,,
arkadaşlar gördüğünüz gibi sahilde düz yolda bisiklet sürmek başkadır bol rampalı etaplarda ise tempo yüksek olunca işin rengi değişir ,,,,,
salih genede gelebilir ama sorun a takımındaki arkadaşları yakalayabilecekmi çünki partnerleri o idi önemli olan takımı kaybetmemek bu adeta savaşta mangasını kaybetmeye benzer, gerçi savaş yapmıyoruz lafın gelişi,,,,,,
evet son söz gene salih in çünki onu severim iyi bi arkadaş ,,,,,,,,
bu arada somer a takımında ne yapacak a takımının temposu ile anlaşabilecekmi keşke polinez turuna gelse idi somer arkadaş .....

Bende katılmayı çok isterdim Kudret'Abi ama biliyorsun yalovadayım.4 Eylül'de bakalım elimden geleni yapmaya çalışacağım,Burada'da yapacak pek bir şey yok her sabah kumda düz koşu yapıyorum.Başarırım inşallah görüşmek üzere....

Bahadır ağabey, daha önce Şile yolunu denedin mi? Denemediysen mutlaka Salı günü Dudullu Oruç Market'in önünde seni bekleyeceğim...

Rıdvan, sen de gelirsen güzel olur aynı ayarda görünüyoruz. Ozan'da aynı şekilde gelebilirsen süper olur. Bir manga olmayacağız ama tim oluyoruz galiba? Hele Cem'de gelirse (mutlaka gel, kopma olmayacak, kollama olacak) geçiyoruz bile...:)

Tarih: 30 Ağustos 2011 Zafer, Ramazan (ve Bıçkıdere) Bayramı
Saat: 08:00'de (15 dk. sonra yola çıkacağız)
Yer: Dudullu meydanın biraz öncesi caddeki gölgelik (Oruç Market, eski Barem)

Tahmin varışı Ömerli'den sonra tepeye 09:45'den daha erken olacaktır, olmalıdır. Eğer bu süreyi geçersek 4 Eylül'de yandık. Bu en hafifi ki topu topu 25 km. sonra biraz dinlenip Bıçkıdere'yi keşfedeceğiz. Saat 12'de en geç 13'de kapalı mekana girmeliyiz. Dönüş saat 15:00'de olacaktır, istikamet Bostancı'ya ama yolda evine yakın olan ayrılır. Rıdvan geri dönmeyi tercih edebilir ama ring yapalım bütün güzergahı hepimiz görelim. Çünkü ben de merak ediyorum...

@Salih Dinçer

salih özelden sana bi mesaj attım ama yalnız o mesajın içeriğini sahada görüşelim burda değil ,,,polemik olmasın evet 4 eylüle gelince salih çalışma yapacaksın bu günkü salihi orda görmek istemiyorum ,,,ayrıca a takımında sen bence cemi kolla derim çünki ikinizin temposu bence uyumlu olabilir yalnız b takımı beklemeyecek ...onlar kendi aralarında yardım ederler birbirlerine burda önemli olan a takımının adamları ve b takımının adamları aynı şekilde birbirine yardım edecek şimdi bu günkü polinez olayı gibi olmayacak bıçkıdere, çünki b takım basacak ve a takımı beklemeyecek a takım kendi temposunu koruyacak keza ben durmayacam tam 3 saat ...daha önceki şile turunda durmadan 3 saatte şile benzinciye gittim bu durumda şile benzinci olmayacak daha kısa zamanda kömürlük girişine basarak gideceğim tam 3 saat durmadan suyuda giderken içeceğim yeme olayı keza öyle,,,, 3 saat sonra ben kömürlük yarı yoluna gelirim a takımı burdan devam edebilir hafta içi çalışma yapabilir bu topikten ama ben derimki ayrı bi topik aç bu konu için a takımı 4 eylül hazırlık diye ,,,,şimdi açılan topik içinde başka organizyona izin veririm ama başkaları ters anlıyor bunuda bilare sana hatırlatırım ,,

evet bazı durumlar oluştu ,,,,,

a takımı,,,,

1- rıdvan
2- bahadır
3- ozan
4- somer
5- salih-- cem şentinden sorumlu olacak,,,,,,,
6- cem şentin

arkadaşlar, a takımdaki arkadaşlar yukarda bahsettiğim olaydan ötürü ne demiştim bu topik içersinden önümüzdeki hafta içi için bıçkıdere etap hazırlığını yapabilirsiniz günü salih yazmış benim için mahsur yoktur ..eleştiri alıyorum önemli değil,,,,,diğer arkadaşlar beni anlayacak eminim ,,,,,,,,,,,,,,,,

Tarih: 30 Ağustos 2011 Zafer, Ramazan (ve Bıçkıdere) Bayramı
Saat: 08:00'de (15 dk. sonra yola çıkacağız)
Yer: Dudullu meydanın biraz öncesi caddeki gölgelik (Oruç Market, eski Barem)

şimdi bu bıçkıdere bugünkü polinez gibi olmayacaktır,bu artık gerçek bi ağır tur olacaktır,,,,,,
ogün arkadaş beklemeyi sevmemektedir haklı olarak yüksek basanlar bu turda beklemeyecek ,,,,,,,,,,,bekleme kasları bitirir yapılan turunda hiç bi önemi kalmaz,,,,,,,,,,,

salih bu hafta içi cemi alarak bıçkıdereye kadar uzansın derim en azından olayı anlama fırsatını anlarlar,,,,
bu tura rıdvanda katılabilir bahadırda ozanda ,,,,,,,,,,,

böylelikle bi ön hazırlık yapılması a takım için iyi bi derecedir evet gelelim b takımına,,,,,,,,,,

b takımı

1- soner
2- ogün bugsbunny
3- korsan hasan
4- mehmet ser
5- bahtiyar
6- erkan

13 kişiyiz ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

sürüş disiplini,,,,,,,,,,

a-b takım elemanları takımlarını kaybetmeyecek ve yardımlaşma olacak
b takım süratli hareket edecek ,,bostancıdan başlayacak olan etapta başı b çekecek,,,,,,,,,,,
a takım arkada en arkada ben olacağım ,,,,,,,,,,,,
evet iç erenköyden gümrükten dudullu ve akabinde şile otobana girilecek ,,,,,,,,,,,,,süratli olan b takımını yakalamak gibi derdi a nın olmayacaktır a takımı kesin kendi temposunu koruyacak ,,,,,,,,,,,,,

bıçkıdere turuna herkezi davet edebiliriz yüksek basanlar b ye temposu düşük olanları a ya böylelikle herkeze göre şerbet veririz ,,,,

amaç katılımı çoğaltmak ise bundan daha mantıklı olanı düşünemiyorum amaç herkezin temposunu aynı sağlamaktır ,,,

saat 08.00 de bostancı adalar iskelesinden hareket edilecektir sezonun ilk ağır turu yapılacaktır ,,,,,,,,,,

yeni sezonda herkeze başarılar dilerim ,,,,,,,,,,,,

gerekli olanlar

1- kask
2- iç lastik
3- pompa

yemek olayı bıçkıdere de olabilir ,,,,,,,,,,

Geri