Benim gibi acısını çeken ve konuya hakim arkadaşlar zaten tavsiyelerde bulunmuşlar, bende deneyimimi paylaşayım dedim.
Daha önce şehir içi bisiklet kullanma dışında bir uzun turum vardı, kısmetse bu ay bir tekrarı olacak ve önlemimi önceden aldım. Yol bisikletinde fizik sele, şehir içi ve turda kullandığımda ise specilaized'ın üstünde gelen kendi yarı sert selesi vardı. Fizik sele ince ve rahatsız görünmesi rağmen Bakırköy-Çatalca arası gidiş geliş konforlu diyeceğim kadar rahattı, oysa sele benim kemik ölçüme uygun da değildi. Sürekli olarak şehir içinde kullandığım bisikletin seleside sorun yaşatmadı ve kemik ölçümede uygundu, içim rahat tura çıkıyoruz derken İstanbul'dan yola çıktık, herşey yolunda 450 km. sonra Selçuk tarafında popo alarm vermeye başladı ve 200 km. daha yolumuz var, kalan yola devam etmek için seleye jelli ped taktım ama nafile daha rahatsız edici oldu. İlk bisiklet öğrenmeye başladığımda o kadar acı yaşamamıştım.. Artık bisikletin selesine oturmuyorum bacaklarıma baskı vererek seleyle temasımı azaltmaya çalışıyordum, durduğum zamanda seleden öyle rahatça kalkmak mümkün değil, şöyle tarif edeyim; popoya onlarca bıçağı saplamışlar canınız yanıyor yetmiyormuş gibi seleden kalkarken de o bıçağı sanki çevirerek çıkartıyorlar. 7-8 gün bırakın rahat bir koltukta oturabilmeyi sırt üstü bile yatamamıştım.
Evet artık tartışması bitmeyen brooks seleye benimde oturma zamanım gelmişti, b17 narrow imperial modelini aldım. O kadar para verilir mi? Alışamayıp pişman olur muyum? Ve benzer bir sürü sorular. Bisiklete taktığım ilk gün 60 km. yol yaptım, toplamda ise 500 km.'yi devirdim yani sele daha popo şeklini dahi almadı ama ona rağmen ilk kullandığım andan itibaren en ufak rahatsızlık hissettirmedi. Kullandıklarımın arasında materyali ve yapısı farklı olsa da benzer konforu Cannondale'nin ergo selesinde de yakalamıştım.
Bu arada bisikleti değiştirdim, brooks selemi yeni bisikletime taktım tekrar konforu yakalamak içinse 3 gün uğraştım. Ya uyuşma yada popoda hafif ağrı yapıyordu, sürdükçe ileri-geri, yukarı aşağı ince ince ayarladım ve sorun kalmadı.
Popomun altından bir çok sele geçti ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim brooks benim için parasını sonuna kadar haketti ve arayışım noktalanmış oldu.
Bostancı sahilde yaklaşık 25km kadar bisiklet sürdüm. Malum yerim çok ağrıdı ciddi ağrıdı jel kılıf hikaye hertürlü ağrıyor. Yaylı sele aldım onunda gacur gucur sesinden piskolojim bozuldu yaylı sele düzgün tavsiyesi de bulunursanız sevinirim. Teşekküler.
Resimdeki kaba durdu ve sesinden dolayı iade ettim.
Yaylı sele yerine amortisörlü sele borusunu deneyin.