Scudo Sports

Sele tavsiyeleri

Aliexpress'ten plastik sele sipariş ettim. Hissiyatı Brooks cambium'a benziyor diyolla. Görecez.

large-adpic1-1432026799-69833.jpg

Scudo
Bostancı sahilde yaklaşık 25km kadar bisiklet sürdüm. Malum yerim çok ağrıdı ciddi ağrıdı jel kılıf hikaye hertürlü ağrıyor. Yaylı sele aldım onunda gacur gucur sesinden piskolojim bozuldu yaylı sele düzgün tavsiyesi de bulunursanız sevinirim. Teşekküler.

Resimdeki kaba durdu ve sesinden dolayı iade ettim.

Dosyalar

• 1593785758697_fact_2.jpg
    1593785758697_fact_2.jpg
    37 KB · Okunma: 81
  • 1593801738736.jpg
    1593801738736.jpg
    1,6 MB · Okunma: 76
Son düzenleme:
Arkadaşlar, biraz kiloluyum. 1.90 / 107KG Carraro 224'ün kendi üzerinde olan seleyi kullanıyorum onun da ismi Selle Royal Shadow, sele seçerken kıçta bulunan iki kemiğin ölçüsü alınmalıymış benim 11cm bu selenin genişliği (bisiklet üzerinden ölçmedim internetten gördüğüm kadarıyla) 15cm bu açıdan bir sorun yok gibi görünüyor. Ama benim düşüncem bu ağırlığa göre bu sele yeterli gelmiyor.

Uzun lafın kısası kilolu birisi için fiyat performans diyebileceğimiz bir sele tavsiyesi var mıdır?
Hocam ben ve kayınbiraderim(110 kg+) topeak sele kullandık mtb de.Çok memnunuz.
link paylalaşamıyorum topeak free sx diye aratırsanız olur.

Benim gibi acısını çeken ve konuya hakim arkadaşlar zaten tavsiyelerde bulunmuşlar, bende deneyimimi paylaşayım dedim.
Daha önce şehir içi bisiklet kullanma dışında bir uzun turum vardı, kısmetse bu ay bir tekrarı olacak ve önlemimi önceden aldım. Yol bisikletinde fizik sele, şehir içi ve turda kullandığımda ise specilaized'ın üstünde gelen kendi yarı sert selesi vardı. Fizik sele ince ve rahatsız görünmesi rağmen Bakırköy-Çatalca arası gidiş geliş konforlu diyeceğim kadar rahattı, oysa sele benim kemik ölçüme uygun da değildi. Sürekli olarak şehir içinde kullandığım bisikletin seleside sorun yaşatmadı ve kemik ölçümede uygundu, içim rahat tura çıkıyoruz derken İstanbul'dan yola çıktık, herşey yolunda 450 km. sonra Selçuk tarafında popo alarm vermeye başladı ve 200 km. daha yolumuz var, kalan yola devam etmek için seleye jelli ped taktım ama nafile daha rahatsız edici oldu. İlk bisiklet öğrenmeye başladığımda o kadar acı yaşamamıştım.. Artık bisikletin selesine oturmuyorum bacaklarıma baskı vererek seleyle temasımı azaltmaya çalışıyordum, durduğum zamanda seleden öyle rahatça kalkmak mümkün değil, şöyle tarif edeyim; popoya onlarca bıçağı saplamışlar canınız yanıyor yetmiyormuş gibi seleden kalkarken de o bıçağı sanki çevirerek çıkartıyorlar. 7-8 gün bırakın rahat bir koltukta oturabilmeyi sırt üstü bile yatamamıştım.
Evet artık tartışması bitmeyen brooks seleye benimde oturma zamanım gelmişti, b17 narrow imperial modelini aldım. O kadar para verilir mi? Alışamayıp pişman olur muyum? Ve benzer bir sürü sorular. Bisiklete taktığım ilk gün 60 km. yol yaptım, toplamda ise 500 km.'yi devirdim yani sele daha popo şeklini dahi almadı ama ona rağmen ilk kullandığım andan itibaren en ufak rahatsızlık hissettirmedi. Kullandıklarımın arasında materyali ve yapısı farklı olsa da benzer konforu Cannondale'nin ergo selesinde de yakalamıştım.
Bu arada bisikleti değiştirdim, brooks selemi yeni bisikletime taktım tekrar konforu yakalamak içinse 3 gün uğraştım. Ya uyuşma yada popoda hafif ağrı yapıyordu, sürdükçe ileri-geri, yukarı aşağı ince ince ayarladım ve sorun kalmadı.
Popomun altından bir çok sele geçti ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim brooks benim için parasını sonuna kadar haketti ve arayışım noktalanmış oldu.
Bostancı sahilde yaklaşık 25km kadar bisiklet sürdüm. Malum yerim çok ağrıdı ciddi ağrıdı jel kılıf hikaye hertürlü ağrıyor. Yaylı sele aldım onunda gacur gucur sesinden piskolojim bozuldu yaylı sele düzgün tavsiyesi de bulunursanız sevinirim. Teşekküler.

Resimdeki kaba durdu ve sesinden dolayı iade ettim.
Yaylı sele yerine amortisörlü sele borusunu deneyin.

@anzolot kullanışlı olurmu oda var yani 200 liradan aşağı yok düzgün birşey. Artı mabad ağrısını gidereceğini düşünmüyorum. Yaylı sele olmasa da olur rahat birşey olsun istiyorum bunun içinde yine geniş sele bakmak lazım.

Aliexpress'ten fakir işi west biking marka bir sele aldım. Yaklaşık 20 km'lik bir parkurda deneme şansım oldu. İlk izlenimlerim olumlu.
Gümrük masrafları dahil 105 liraya mal oldu.
(link)

IMG_20200709_194158020.jpg
IMG_20200708_133213350.jpg

Sele seçiminde en önemli kısım sele genişliği. Size uygun olmayan selede ağrı ve acı fazla olacaktır. Çok geniş olsun rahat olur veya çok kalın olsun rahat olur diye bir şey yok. 1 yıla yakındır şehir bisikletimde sedonanın selesini kullanıyorum ve memnunum. Kalınlık ve genişlik olarak bana uygun olduğu için ağrı daha az. Birde sürüş pozisyonunuz bu ağrılar için çok önemli bir etken. Katlanır bisiklet kullanıyorsanız ne yaparsanız yapın çok uzun sürüşlere imkan vermiyor. (pedli tayt hariç). Çok dik sürüş pozisyonunuz varsa kalçanız ağrıyacaktır. Çok fazla öne eğilerek sürüyorsanız kollarımız ve omzunuz ağrıyacaktır. Yani nereye yükleniyorsanız orası ağrıyacaktır.

Katlanır bisiklet için 200-300 gr civarında hafif ve en az 160 mm genişlikte rahat bir sele arıyorum. Bu tarz bir sele önerebilecek olan var mı ?

2BC2F53E-DFAB-43AB-83CD-8FE27FE2C9EF.jpegArkadaşlar bu tarz bir sele kullanan var mı tavsiye eder misiniz ? Şehir tur bisikletim için arazi sürüşlerinde iyi olur titreşimi engeller diye düşünüyorum şimdiki selem küçük ve arazi sürüşünde bel ağrısına neden oluyor

• Beğen
Tepkiler: St.Ahmetus
@Pino Kyo Tekrar test etme imkanınız oldu mu? Eğer oldu ise performansı nasıl iyi ise ben de alıcam. Şu anki sele 10km sürüş sonrasında hem terletiyor hem de inince aşırı acı yapıyor eğer bu yapmıyor ise hemen alıyım.

@Pino Kyo Tekrar test etme imkanınız oldu mu? Eğer oldu ise performansı nasıl iyi ise ben de alıcam. Şu anki sele 10km sürüş sonrasında hem terletiyor hem de inince aşırı acı yapıyor eğer bu yapmıyor ise hemen alıyım.

Hocam selamlar, Açık söylemek gerekirse yıllarca pedli tayt kullanmaktan çok sıkıldım. Taytsız kullanabileceğim bir sele aradım ancak her aradığımda da önüme hep Brooks çıktı. Onun da fiyatı malum. O yüzden alternatif olarak bu yeni aldığım West Biking marka seleye yöneldim. Aslında performansını en azından bir +50 turda denedikten sonra yorumlasam daha iyi olur ancak geldiğinden beridir haftada 25'er km'den 2'şer tur yaptım. Seleyi taytsız kullanıyorum. Uzun soluklu rampalarda popomda biraz yanma yapıyor ancak taytla belki biraz daha iyi olabilir. Yine de ilk izlenimlerim olumlu.. Şu an için 10 üzerinden 7 diyebilirim. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Decathlondaki trekking gel 900 modelini sipariş verdim arkadaşlar tecrübelerimi burada paylaşacağım.

Decathlondaki trekking gel 900 modelini sipariş verdim arkadaşlar tecrübelerimi burada paylaşacağım.
Hocam o hiç yoksa yarım kilo vardır. Bir kere gördüğümde bakmıştım çok ağırdı. 230tl o sele için fazla. Brooks benzeri o fiyata bir marka vardı ve alanlar memnundu. Ona da bakabilirsiniz.

Hocam o hiç yoksa yarım kilo vardır. Bir kere gördüğümde bakmıştım çok ağırdı. 230tl o sele için fazla. Brooks benzeri o fiyata bir marka vardı ve alanlar memnundu. Ona da bakabilirsiniz.
G'eyes markasını diyorsunuz sanırım.Decahtlonda bu sele 159 liraydı kurlar öyle artış gösterince her şey gibi o da 230 a dayandı..

Böyle başlıklarda 2005-2006 daki fiyatları okuyup bir cuğara yakıyorum :)

• Hahaha
Tepkiler: Ali Ozan
Valla hocam rahat olsun da 250 gr fazla olsun dedim kullanan bir kaç arkadaş çok memnun olduğunu söyledi yurt dışı yorumları da çok iyiydi.Bel fıtığım var ve stabilize yolda sürüş yapıyorum sarsıntıları absorbe eder diye düşündüm. Gelsin bakayım beğenmezsem iade ederim

Hocam selamlar, Açık söylemek gerekirse yıllarca pedli tayt kullanmaktan çok sıkıldım. Taytsız kullanabileceğim bir sele aradım ancak her aradığımda da önüme hep Brooks çıktı. Onun da fiyatı malum. O yüzden alternatif olarak bu yeni aldığım West Biking marka seleye yöneldim. Aslında performansını en azından bir +50 turda denedikten sonra yorumlasam daha iyi olur ancak geldiğinden beridir haftada 25'er km'den 2'şer tur yaptım. Seleyi taytsız kullanıyorum. Uzun soluklu rampalarda popomda biraz yanma yapıyor ancak taytla belki biraz daha iyi olabilir. Yine de ilk izlenimlerim olumlu.. Şu an için 10 üzerinden 7 diyebilirim. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Ben zaten fazla uzun km süren biri değilim en fazla 20 yaparım, daha yeni yeni başlıyorum bisiklet sürmeye hobi olarak. Yazdıklarınız kadarıyla hemen hemen benim istediğim gibi bir sele, bizim buradaki bisikletçiye söyledim bir tane varmış onu çıkarıcak yarın bakıcam eğer pek beğenmezsem ben de alıyım bundan. Aliexpressten hiç ürün almadım takipli kargo olarak mı aldınız, takipsiz alsam gelmeme durumu olur mu acaba? Zaten para yok 100 150 TL de çöpe gitmesin üzer baya. Yanıtın için de teşekkür ederim.

Ben zaten fazla uzun km süren biri değilim en fazla 20 yaparım, daha yeni yeni başlıyorum bisiklet sürmeye hobi olarak. Yazdıklarınız kadarıyla hemen hemen benim istediğim gibi bir sele, bizim buradaki bisikletçiye söyledim bir tane varmış onu çıkarıcak yarın bakıcam eğer pek beğenmezsem ben de alıyım bundan. Aliexpressten hiç ürün almadım takipli kargo olarak mı aldınız, takipsiz alsam gelmeme durumu olur mu acaba? Zaten para yok 100 150 TL de çöpe gitmesin üzer baya. Yanıtın için de teşekkür ederim.
Yaklaşık 15 yıldır yurt dışındaki farklı sitelerden sık sık alışveriş yaparım. Her alışverişimi, ürünün gelmeme riskini göze alarak yaptım. Bu 15 yılda sadece 2 kere sıkıntı yaşadım. Siparişimin bir tanesi 5 yıl sonra teslim oldu. Bir siparişim kargoda kayboldu. Bugüne kadar hiç yapmadım ama bildiğim kadarıyla gelmeme riskini satıcı üstlenip para iadesi yapıyor. Konuyu benden daha iyi anlayan arkadaşlar cevaplayacaktır.

Geri