Scudo Sports

Sele tavsiyeleri

Herkese merhaba.

Sedona 410 için sele arayışındayım. Aklımda Selle Royal Rio var ama başka tavsiyelere de açığım. Bütçe max. 125 TL. Ne tavsiye edersiniz? Teşekkürler.

Selle royal rio siparişi verdim. Şans artık.

Son düzenleme:
Scudo
Bu seleyi kendisi veya çevresinde kullanan,kullanmasa da yorum yapabilecek var mı?
(link)
Selle Italia'nın ''ıdmatch'' sisteminde sele bulucu bana bu seleye yönlendirdi.Bu idmatch sistemi güvenilir sonuç verir mi?
Kullanım amacım 200km+ mesafelerde ağrısız ,acısız,tahrişsiz kullanabilmek.

Ha gayret Süleyman kardeşim, sele sayısında bana yaklaştın... :D Evde yedi tane sele var...:koptum:

Bende aynı seleye bakıyordum hatta ikinci elini bile buldum ama kilo vermeden sele arayışına girmeme kararı aldım. Önce kendi sorunumu halletmem gerekiyor. İlgilenirseniz ilan hala aktif görünüyor.
(link)

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Süper Dede

Elimdekileri değerlendireceğim.Mümtaz Ağabey,sendeki yedi taneyi yollarsan bendekilerle birleştirip ekonomiye kazandırabiliriz.:D

5bbf3d575a66bda214f81adf9803f5d2.jpg

Bir şekilde sele problemini çözmem lazım
Sıkıntı 200 kmlik uzun turları birkaç gün üst üste atmaya çalışınca ortaya çıkıyor.
Eğer ki arada bir maximum 100-150 km yapacaksınız sele sorununu çözmek gerçekten kolay.

@hamlet2006

Hocam iyi bir pad gerekiyor öncelikle. sadece sele ile olabilecek birşey değil. powerdan memnun olmayan bir seni gördüm :)

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@srdrmrs
Jordanred'in airmeshli taytını kullanıyorum.Power müthiş bir sele.150 km ye kadar mükemmel; sorun 200km + turları birkaç gün üstüste atınca ortaya çıkıyor.
Bir de power sele vücudu esnek,biraz daha agresif pozisyonlarda kullananlar için biçilmiş kaftan.Benim gibi nispeten dik pozisyonlarda kullanan vücut enekliği vasat sürücüler için değil gibi.Bana öyle iyi gelmediği halde 150 kmler çok çok yeterli ve sıfır genital baskı.

Bi forumda power sele için yapılan incelemede aynen sizin dediğiniz gibi yorum vardı. Sizden de duyunca tam oldu. Brooks b-17 standart içinde tereddütsüz tam tersi bir durum var. Orta yolu ben de bulamadım henüz.

B-17 ile droplardan veya ayro bara yatarak sürüşlerde en fazla 15 dk sonra zorlamaya başlıyordu. Ama hoodlar özelliklede gidondan tutuşta pamık gibiydi. Özledim seni b-17 :)

kron xc150bisiklet var. sele borusu alyanli ve kizakli. 31.6 350 mm. buna uygun somunlu sele borusu var mi? 31.6 genisliginde. seleyi degistirecegim. Elimdeki sele somunlu. Bu kisakliya olmuyor.

Istedigim bu 31.6 olani:
Screenshot_20191124-225002.png

Selenin altindaki kelepceyi soktum. Kelepceli sele de kizakli sele borusuna uydu. Baskalarida yararlanir diye yazayim dedim20191125_094857.jpg
20191125_094850.jpg

• Beğen
Tepkiler: CNC
@Mehmet Demirci Bu insana göre degişir,selenin sürekli üstünde durma diye birşey yok arada ayaga kalkıp'ta sürebilirsiniz.
Önemli olan kalça genişliginize göre bir sele alırsanız daha rahat edeceginiz pedli bir tayt kullanıyorsanız kaliteli ise bu tayt 6 ila 8 saat rahat edebilirsiniz.
Ama tayt kullanmıyorsanız brooks marka sele önerebilirim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Yıllar önce tur ve mtb ile başladığım bisiklet yolcuğunda yol ile yoluma devam ediyorum =) Bu süreçte denemediğim sele kalmadı diyebilirim.
Size sacece Pro Stealth sele öneririm. Totosu bu selede rahat etmeyen başka bir selede rahat edemez. Karbon ve alü. 2 farklı özellikte aynı model üretiyor ve ciddi anlamda başarılı. Sadece pelvis arası kemik ölçünüzü doğru tespit edin ve iyi bir tayt edinin.

Son düzenleme:
herkese merhaba. yol bisikleti için uygun fiyatlı (maksimum 150tl civarında) sele arıyorum. var mı tavsiyesi olan ?

Bisikletimin üzerinde fabrika çıkışı selesi takılı. Ben deri zannetmiştim. Oldukça kaliteli bir dokusu var ama resmi sitesinden öğrendiğime göre suni bir materyalden üretilmiş. Çok şaşırdım ama öyleymiş.

*Gerçek deri bile olmayan bir ürün için 65 Sterlin fiyat biçmeleri ise bana biraz abartılı geldi ama sanırım fiyatı arttıran unsur alttaki metalin titanyum olması. Alüminyumdan tek farkı 3-5gr hafiflik olabilir sadece. Bu da benim için bir tercih sebebi olmazdı.

Bugüne kadar düzenli ve uzun süreli 3 bisiklete bindim. (Giant Boulder SE, Ümit Velocity ve şu an Charge Plug 0) Hepsinde de ilk 1 hafta kaba etimde ağrı hissettiğim doğrudur ama kısa bir süre içinde alıştım ve asla "yeni ve rahat bir sele alsam mı" diye aklımın ucundan bile geçmedi. Birinci ve üçüncü bisikletlerim orta segment olsa da Ümit giriş seviyesi mütevazi bir bisikletti. Onda bile çok rahat ettiğimi söylemeliyim.

Ben şimdi karantinadan ötürü bunalmış biri olarak gelip burada uzun uzun boş yaptım ya; bari sele tavsiyesi olarak kısa birkaç cümle kurayım ve mağarama geri döneyim:

Sevgili iki teker sevdalıları; en iyi sele rahat ettiğiniz seledir. Kendi tecrübelerime göre; 50 liralık alt seviye bir sele bile işinizi görebilir. Buradaki etken sadece selenin kalitesi olmamakla birlikte; en kritik nokta: Selenin ve gidonun kişinin vücut ölçülerine göre doğru ayarlanarak vücut açısının uygun bir pozisyonda olmasını sağlamaktır.

Sırf estetik açıdan beğendiğim için kendime bir Brooks almayı düşünüyorum 2 gündür. Sonra vazgeçtim. "Rahat batıyor" dedikleri bu olsa gerek. Aynı konfor için +500 lira ödemenin tek açıklaması bu olurdu.

Amaçsızca 500 liranın üzerine oturmaktansa; onu yirin!

*Brooks kullanıcılarına selam ederim. Çok güzeldir, kaba etinizde paralansın. Güle güle oturun emi!

**Lazımsa, ancak onda rahat ediyorsanız 500 değil, 1500 de verebilirsiniz. Rahatsız bir bisikleti sürmek keyif kaçırır, eziyete dönüşür.

Bisiklet sektöründeki felsefemi de şuracığa iliştirip kayboluyorum: İhtiyaç ve kullanım amacına göre yapılmış hiçbir harcama yüksek veya gereksiz değildir.

Esenlikler...

224700 dosyayı görüntüle

Prime sele kullanan var mıdır? (yol için)

İmkanınız varsa Sele almadan önce Erdoğanlar bisiklete Uğramanız size uygun sele seçmenize yardımcı olacaktır kişiye özel sele seçmek için makina var
Erdoğanlar bisiklet ankarada sanırım.
Ölçüm yapacak makina yada yardımcı olacak firmma varmıdır istanbulda acaba? Bilginiz varmı

• Beğen
Tepkiler: ordi
dağ bisikleti için rahat sele tavsiyesi verirmisiniz

Yol bisikleti için bu 2 seleden birisini almayı düşünüyorum. Ayırdığım bütçe bu aralıklarda, maksimum 300TL. Sizce hangi ürünü tercih etmeliyim?;
(link)

(link)
Siz probleminizi nasıl çözdünüz? Çözebildiniz mi? Sele problemini

Dağ bisikleti için prologo nago Evo

Şehir içi kullanım için iyi bir sele önerisi lütfen. Kilolu birisiyim öyle tayt felan giymem mümkün değil :)

Geri