Bisikletimin üzerinde fabrika çıkışı selesi takılı. Ben deri zannetmiştim. Oldukça kaliteli bir dokusu var ama resmi sitesinden öğrendiğime göre suni bir materyalden üretilmiş. Çok şaşırdım ama öyleymiş.
*Gerçek deri bile olmayan bir ürün için 65 Sterlin fiyat biçmeleri ise bana biraz abartılı geldi ama sanırım fiyatı arttıran unsur alttaki metalin titanyum olması. Alüminyumdan tek farkı 3-5gr hafiflik olabilir sadece. Bu da benim için bir tercih sebebi olmazdı.
Bugüne kadar düzenli ve uzun süreli 3 bisiklete bindim. (Giant Boulder SE, Ümit Velocity ve şu an Charge Plug 0) Hepsinde de ilk 1 hafta kaba etimde ağrı hissettiğim doğrudur ama kısa bir süre içinde alıştım ve asla "yeni ve rahat bir sele alsam mı" diye aklımın ucundan bile geçmedi. Birinci ve üçüncü bisikletlerim orta segment olsa da Ümit giriş seviyesi mütevazi bir bisikletti. Onda bile çok rahat ettiğimi söylemeliyim.
Ben şimdi karantinadan ötürü bunalmış biri olarak gelip burada uzun uzun boş yaptım ya; bari sele tavsiyesi olarak kısa birkaç cümle kurayım ve mağarama geri döneyim:
Sevgili iki teker sevdalıları; en iyi sele rahat ettiğiniz seledir. Kendi tecrübelerime göre; 50 liralık alt seviye bir sele bile işinizi görebilir. Buradaki etken sadece selenin kalitesi olmamakla birlikte; en kritik nokta: Selenin ve gidonun kişinin vücut ölçülerine göre doğru ayarlanarak vücut açısının uygun bir pozisyonda olmasını sağlamaktır.
Sırf estetik açıdan beğendiğim için kendime bir Brooks almayı düşünüyorum 2 gündür. Sonra vazgeçtim. "Rahat batıyor" dedikleri bu olsa gerek. Aynı konfor için +500 lira ödemenin tek açıklaması bu olurdu.
Amaçsızca 500 liranın üzerine oturmaktansa; onu yirin!
*Brooks kullanıcılarına selam ederim. Çok güzeldir, kaba etinizde paralansın. Güle güle oturun emi!
**Lazımsa, ancak onda rahat ediyorsanız 500 değil, 1500 de verebilirsiniz. Rahatsız bir bisikleti sürmek keyif kaçırır, eziyete dönüşür.
Bisiklet sektöründeki felsefemi de şuracığa iliştirip kayboluyorum: İhtiyaç ve kullanım amacına göre yapılmış hiçbir harcama yüksek veya gereksiz değildir.
Esenlikler...
224700 dosyayı görüntüle