Scudo Sports

Sele ağrısına son!

Scudo
yau bende bisiklet camiasına yeni girenlerdenim gerçekten bu sele olayı çok kötü:) buna çözüm bulacak arkadaş büyük bir devrime imza atmış olacaktır:)

bende sizin camiaya yeni girdim bu sele olayı gerçekten çok vahim:( buna çözüm bulmak büyük bir devrim olacak:)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
İlk gün sıkıntı vardı sonraki günlerde sorun olmadı , 20 sene önceki yol bisikletçinin sert plastik selesinden sonra hepsi super bence

Anlık olarak durumu kurtarır, yalnız bununla yarım saat bisiklet sürülse cayır cayır yakar. Bunun yerine yastık ve yatak yapımında kullanılan, terletmeyen, ısıyı dağıtan visko jel tarzı ya da ortopedik yastıklar iş görebilir. Madem beyin fırtınası yapıyoruz bu da benden gelsin.

(link)

http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/22/699948678d9e1352a388a99a98bb8a72.jpg şöyle birşey aldım. Konforu konusunda süpheliyim. Şöyle bir oturayım dedim. Beklediğim yumuşaklık yok. http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/22/1ef494d646e8eb47a3aafbbe3c93a223.jpg yandan duruşu da böyle. .

bence abartılıyor bu sele konusu. ben şort altından tayt giyince asıl rahatsız oluyorum. normal şort ile kullanıyorum bir sıkıntı da yok. sallayın gitsin ya bir şey olmaz. kaba etlerinizi dengeleyin seleye

• Beğen
Tepkiler: mustafa ç
Dostlar bu konu aslında çok ama çok önemli. Öyle ki sadece bizi değil, bizden sonra gelecek neslin devamını da ilgilendiyor. Sele denen icat vücudumuzdaki oturma kemiklerinin tam arasına yerleşiyor bu da ön tarafa giden kan akışını keserek uyuşmaya neden oluyor. Mühim organlarımızın içteki uzantıları yani % 50 kadarı da sele tarafından baskıya maruz kalan bu kısımda bulunuyor. Bu baskı uzun sürerse korkarım ki aile saadetini olumsuz etkileyen kalıcı rahatsızlıklara neden olabiliyor. Bu konuda sadece bisikletçilere yönelik bazı akademik araştırmalar bile var. Efendiler bu konu konfordan önce geliyor. Benim nacizane uyguladığım bir kaç önlem var. 1 Bisiklete sık sık ayakta binerim. 2 Uzun süre sele üzerine oturacaksam yan oturup sağ ve sol oturma kemiğini dönüşümlü olarak seleye ortalarım. 3 Bisiklete uzun süre bineceksem mutlaka kaliteli jelli bir pedli tayt giyerim. Bu iş süngerle olmaz dostlar. Hem de kaliteli bir seleye yapılan yatırım yarınlara yapılan yatırımdır.

@tanchu

adam haklı beyler :) sele ağrısı bende ve arkadaşımda bisiklete ilk bindiğimiz ilk 3-4 sürüşte feciydi. sonralara doğru azalıyor ve kısa süreli yorgunlukla karışık küçük ağrılara dönüşüyor. bence bunun nedeni vücudun seleye ergonomik olarak alışması. (tabi sele standart dışı dandik birşey değilse ve çok geniş de olmamalı)

Bu gune kadar kullandigim en rahat sele.
http://i1111.photobucket.com/albums/h479/asparagas/b4_zpsmbikanzv.jpg

@ozdenmir
Bu konu özellikle erkekleri ilgilendiriyor işin maddiyatını unutup sağlığı düşünmek gerekiyor fakat yanlış oturma pozisyonlarından ötürü ilerleyen zamanlarda bel ağrısı çekmeye başlamazsınız umarım. Nasıl ki kadro seçenekleri kişiye göreyse sele seçenekleride aynı kemik yapınıza uygun sele seçmeniz gerekiyor bununla ilgili bir konu okumuştum.

• Beğen
Tepkiler: Özden Özdemir
Bugün yeni selemle 30 km kadar sürdüm. Jel felan hakgetire hatta iade etmeyi düşünüyorum.

Decathlonda seleye takikan jelli kılıf vat. Ben 23 tl ye aldim galiba. Gayet iyi tavsiye olunur.

Kafası basan ve çalışan adama her zaman şapka çıkartırım bravo:D:D:D

@Kemalist1938 @redwolf Kalite ve rahatlık her zaman çok parayla alınacak birşey değildir, dostlara bunu göstermeye çalıştım, ne kadar ti ya alınsam da süngeri kullanmaya devam ediyorum hatta tam 5 dk önce turdan döndüm ve 2 liralık süngerimi çıkaralı 2 dk olmadı. Gayet memnunum elbette ki isteyen 250 liraCIK vererek bir pedli tayta sahip olma lüksüne haizdir. Selamlar... ;)

@redwolf Sizin için demedim üstad, teşekkür ederim iyi niyetin için.

Geri