Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

@anlern58
1821 MDM V Düz maşa olan en hafifi (12,3 kg),

1821 MSM V olan kilitli maşa. Aralarında yaklaşık olarak 1,7 kg fark var. Hafiflik istiyorsanız düz maşa olanı tercih etmelisiniz.

1821 MSM H olan hem kilitli maşa hemde disc frenli, önceliğiniz hafiflik ise kesinlikle düz maşa diyorum. Düz maşa ile aralarında 2 kg var.

1824 MSM V ise 24 vites (diğerleri 21) ve V fren. (Benim tercihim bu olurdu 24 vites olmasından dolayı)

Sedona da iş yapar lakin hem 21 vites hemde donanımları Mosso'dan birer tık aşağıda diye biliyorum. O yüzden tercih etmedim.

Mosso'lar donanım olarak hepsi birbirine benziyor zaten ve çok teknik bir konu daha bilgili arkadaşlar daha kesin bilgi verebilirler.

Mosso'lar f/p ürünü diyebilirim.

Yalnızca boyunuz yetmez, ölçü için bacak iç boyu'da lazım. En kötü ihtimal bi bisikletçiye gidip ölçü aldırabilirsiniz.

Scudo
@anlern58

Dağda bayırda sürmeyecekseniz 1821 mdm v. Şehirde süreceğim ama yollar çok bozuk diyorsanız o zaman 1824 msm v.
1821 msm h ve sedona 300(2018 model) almanızın manası yok paranız havaya gider. Kadro boyu seçiminde iç bacak boyu önemli, forumu araştırıp uygun kadro boyunu öğrenebilirsiniz.

Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@ahmet64 katılıyorum, firmalar dolar/euro kur yükselmesini bisikletlere fazla yansıtmamak için donanımları düşürüyorlar (sedona örnek verilebilir). Mümkünse 2017 hatta 2016 bile alabilirsiniz. Ben 2017 bulabildiğim için onu aldım.

@hunter84
Merhaba. Ben de 2016 Kron TX 150 sahibiyim. Mosso 1621 ile bu aynı bisikletler (Kendi bisikletimi Mosso 1721 ile yan yana koyup karşılaştırma fırsatım oldu; kadro, jant, vites, gidon, sele borusu gibi componentleri gidon ve sele üstündeki Neo/Neco yazılarına kadar aynı bisikletler). Merak ettiğim bazı konular şunlar:
1) Jantları değiştirdiğinizi söylemişsiniz. Orijinal starrims jantları hangi model jant ve jant göbeği ile değiştirdiniz? Starrims ile sizin taktığınız jant arasındaki ağırlık farkı nedir?

2) Hangi deore seti taktınız? Deore setler de kendi içinde çeşitli modellere ayrılıyor (m610, m615, t6000 gibi)

3) Modifikasyon işlemleri sırasında taktığınız aynakol ve ruble dişli oranları nelerdir?

4) Modifiye sonrası bisikletinizin performansında neler değişti?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bende mosso legarde 1724 modelini indirim ceki+banka puani kombosuyla avantajli sekilde aldim, buradaki arastirmalarim sonucu 46cm in uygun olmasini satici da onaylayinca elindeki son 46 bisikleti siparis verdim,bugun aksamustu yetkili serviste kurulumunu yaptirip 15-20 dk bindim,ilk izlenimlerim gayet olumlu.
Bisiklete yillardir binmiyordum(15 sene) ve tedirginlik yasarim diye korktum ama bu bisiklet ince lastiklere ragmen bana guven verdi,bisiklet yoluna girip hiz bile yaptim hatta bisiklet yoluna park eden arac yuzunden ani fren vs testi de yapmis oldum hepsinde basariliydi.2 elimi birakinca bozuk arnavut kaldirimi yolda bile dengede kaliyor duzgun yolda o sekilde cok rahat gidilebilir.On amortisorler darbeleri guzel emiyor ve hiz yapmak icin yuklenince motor gibi iceri giriyor sanki dikkatimi cekti.Ayrica selesi cok rahat hic acitmadi uzun suruste ne olur bilemiyorum tabi deneyince onu da yazarim.

@kronus
Hayırlı olsun gülerek pedallayın. Bende kısmet olursa bu haftasonu pedallayacağım aynı modeli:kedicik:

• Beğen
Tepkiler: kronus
@kronus
Enerjinizin bir kısmını emiyor.Hız yapmak istediğinizde maşayı kilitleyiniz ki enerjiniz boşa gitmesin.
Bisikletiniz hayırlı olsun,güle güle kullanın.

Merhaba arkadaşlar. 2000-3000 TL arası şehir bisikleti bakıyorum. Aklımda 3-4 model var kararsız kaldım. Tercihen maşa amortisörlü ve hafif olmasını istiyorum. Teşekkür ederim.

1) (link)
2) (link)
3) (link)
4) (link)
5) (link)

Karar aşamasındayım. Sizinde fikirlerinizi alayım dedim.
Salcano City Wings 30 HD 1998 TL Link : (link)
Carraro Sportive 227 HD 2020 TL Link : (link)

Sizce hangisi? Neden?

@ismailht61Hepsiburadada 1950tl ye bulabilirsiniz carraro 227 yi, hatta ayni saticida gecen hafta 1830tl taksit idi. Istanbul Kiziltopraktaki cararro bayiide 1850 liraya birakiyor nakit bilginize.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@kronus
Konu harici ama. Çoğunlukla alınan bisikletler ilandaki son bisiklet. Firmalar numaramı yapıyor satmak için acaba. Stok sonu falan denebilir ama dikkatimi çekti

@fatihkprt Sadece asfalt zeminde kullanacaksanız amortisöre gerek yok. Bu yüzden önerdiklerinizin arasından Speeder 100'ü alırdım ben.

@uussff

Evet kardeş takip ediyordum. Hatta çarşamba sabah o fiyattı. Kart yanımda değildi. Öğleden sonra girdim almak için baktım fiyat artmış. Çok moralim bozuldu. . Dolar 4 ü geçince adamlar hemen fiyat yükseltti. 50 TL kart puanımda vardı. 1823 TL idi hepsiburadada. Kaçırdık o fırsatı.

City wings de 30 vites. Daha iyi gibi geldi bana. Carraro 230 ayarında mı acaba?

@ismailht61Carraroyu seçmeniz çok abes olur açıkça söyleyeyim. Salcano vites sistemi deore ve 30 vites olması bile yeterli seçmek için. Bide daha ucuz yani daha nolsun.

Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@tekin17

Ben almadan once forumlarda bisikleti incelerken saticida 6 adet vardi ama 2 gun icinde 1 e dusunce siparisi verdim satista kapandi.Yalniz siyah beyaz renk yokmus sayisini hatali girmisler ondan siyah kirmizi gondersek olurmu dediler ben de sikinti yapmadim gonderin dedim ,bisikletle birlikte bir kac hediye de gondermisler kilit vs falan.
Bu modele ozel belirli sayida bisiklet icin n11 de ki satici (uysal bisiklet)anlasma yapmis,o yuzden fiyat uygundu baska yerde de o fiyata yoktu zaten.Teknik servis te fiyati iyi dedi kargodan da hasar gormemis, sikintisiz kurulumu yapti.Benim de ilk izlenimim gayet olumlu bisikletin hem surusu rahat hemde dis goruntusu guzel,tavsiye ederim.

arkadaşlar son kararım bu bisikletler arasında olacak. Sizce hangisinin donanımı daha iyi ?
---Bu shimano'nun modellerini sırasıyla gösteren bir rehber varsa eğer, paylaşırsanız sevinirim. Hangi model alt veya üst bilmiyorum.---
1- Carraro sportive 224 (link)
fiyatı 1476 tl. Bunu mossodan pahalı yapan nesi var ? tourney en alt seviye modeli deği mi shimano nun ?
2- Mosso legarda 1824 v (link)
fiyatı 1299tl. Carraroya göre altus serisi tourney'den daha iyi değil mi ? ama fiyatı daha uygun.
3-Mosso legarda 1827 hd (link)
fiyat 1699. BU bisikletin diğerlerine göre daha üstün olduğu biliyorum. sanırım fiyat farkı vites ve hd fren olmasından çıkıyor.
ilk ikisi arasından hangisi ni tercih ederdiniz ? veya az daha ekleyip 3. yü mü alsam.?

Merhaba sevgili forum kullanıcıları...

Bisiklet seçiminde bilgilerinize ihtiyacım var. Bir haftadır araştırıyorum ve biraz da kafa karışıklığı var.

Çocukken gazetelerin verdiği bisikletleri kullanırdık ne kardo boyu ne ayna kolu markası ne de başka bilmem şeyi bilirdik ama her şey çok keyifliydi. Bu sebeple düşük bütçe ile bu spordan keyif alınacağına inanıyorum özellikle yukarıda belirttiğim şekilde kullanılacaksa. O nedenle gittiğim her bisikletçi gibi elinde bulunan bisikletlere göre tavsiyede bulunanlar gibi kullandığı bisiklet ve amacına göre tavsiyede bulunacak arkadaşlar beni daha çok kararsızlaştıracağı gibi faydası da olmayacaktır.

Bisikleti haftada 1 gün 1-2 saat hobi amaçlı kullanmak için alıyorum. Park bahçede dura kalka etrafı seyrede seyrede. Bu nedenle tavsiyelerinizi buna göre belirtirseniz çok sevinirim.

1- Hız çok önemli değil çünkü ulaşım değil gezinti amaçlı kullanmayı düşünüyorum. Etrafa baka baka dura kalka.(Şehir veya Hybrid bisikletlerine bakmam doğru sanırım)
2- Parkda bahçe de kullanacağım aşırı dik yokuşlardan ziyade normal yokuş ve eğimlerde kullanacağım.
3- 600 lira limitim varken 800 sonra da 900 gibi yükseldtm ama daha fazla yükselmek istemiyorum 600-1000 arasında olması tercihimdir. (2 tane bisiklet alacağım için bu konu önem arz ediyor)
4- yukarıdaki kriterlere göre 7 vites veya 21 vites çok önemli mi çünkü bir bisikletçide kullanıp beğendiğim 7 vitesi almaya niyetliyken. başka bir yere gidince 7 vitesi kötülüyor.Alacaksan 27 vites al diye
5- 175 boyundaki eşim ve 180 boyundaki benim için 28 jant mı olmalıdır. Jant'tan ziyade kadro boyu daha önemli öğrendiğim kadarıyla doğru mudur. Kadrıo boyu için S-M-L gibi sınıflanrmalar da mevcut bazı firmalarda sanırım. Eşim için düşük kadro mu tercih etmeliyim. Kadınlar için daha çok düşük kadrolar tercih ediliyor sanırım doğru mudur ?

Şimdiden herkese teşekkürler... Şu vites olayına çok takıldım yoksa karar vermiş gibiydim.

Yokuş için 7 viteslinin 1.vitesi ile 21 veya 27 viteslinin birinci vitesi arasında(ön vites 1 arka vites 1) bariz, net, keskin, dağlar kadar fark var mıdır ?
Yine aynı şekilde;
Normal kullanımda.. 7 viteslinin 7.vitesindeki hız ile 21 viteslinin 7. vitesindeki(ön vites 1 arka vites 7) hız arasında bariz bi fark var mıdır ? Özellikle yukarıdaki kriterlerde kullanacak birisi için

Yorumlarını esirgemeyecek arkadaşllara şimdiden teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: slckats
@blackvblack 8 ve üstü vites alırsanız yokuşlarda rahat edersiniz.bedeninize göre bisiklet alırsanız başta diz sağlığı olmak üzere sağlığınızı daha iyi korursunuz.mümkün olduğu kadar hafif bisiklet alırsanız sürüş konforu yaşarsınız.bütün bunları sağlayacak bütçenize uygun bisiklet düz maşalı mosso legarda.

Geri