Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

Merhaba arkadaşlar,

Geçtiğimiz sene sattığım katlanır göbekten vitesli kayışlı btwin marka bir bisikletim vardı. Uzun zamandır da yeni bir bisiklet almayı düşünüyordum ama henüz karar veremedim. Sahile çok yakın oturuyorum ve sattığım bisikletimle genelde maltepe-fenerbahçe arasında kullanıyordum. Birkaç kez Tuzla'ya kadar gitmeyi denedim ancak oldukça zor ve yorucu oldu.

Geçen haftasonu Giant mağazasında bir iki model inceleme fırsatım oldu. RS3 ve Air , Genelde yine sahilde kullanacağım önereceğiniz hangi modeller olur ?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
merhaba
whistle patwin aldım. siz değerli forum sakinlerine soracak olsam iyi mi ettim kötü mü ?

@Pharmacist1649

Bende zaman içerisinde 4 tane aldım Carraro Cr-tworld. Şu an da Cr-tworld iki tane olduğu için birini satıyorum zaten. Sıfır konumda ve 2017 üretim yani en yeni versiyon haberin ola. İlgini çekerse, ilan numarası 460350341

Evet 56 kadro alman lazım ve benim sattığım da 56 kadro. :)

Bu paraya alabileceğin hiç tartışmasız en iyi tur bisikleti. Bisiklet yolda resmen akıyor. Orta ve uzun yolda grup olarak geziye çıktığın zaman fark bariz bir şekilde çok daha rahat anlaşılıyor. Abartısız diğer grup arkadaşlarına nal toplatıyor. Yormuyor. Konforlu. Rahat. Akıcı. Kontrollü. Güven veriyor. Tepkilerine hızlı karşılık veriyor.

Firması tarafından ağzına kadar da full olarak en üst seviye donanım ve Alman Tubus aksesuarlarla da satışa sunulması büyük şans. Bakımını ihmal etmeyip, kaza bela olmadıktan sonra yıllarca sorunsuz ve değiştrme ihtiyacı olmadan tepe tepe kullanılabilecek bir bisiklet. İster şehir içi gezide kullan. İstersen de yükle arka ve ön çantalarını şehirler arası, hatta ülkeler arası gezilere çık! Seni üzmez. Sorun çıkarmaz.

Hele ki bu fiyata!

Düşün ki ben zaman içerisinde neden bir sürü aynı bisikletten aldım? Bu yazdıklarım yüzünden.

40 yılı aşkın bir süredir bisiklet kullanıcısıyım. Çok çeşitli ve üst sınıf her tür de onlarca bisiklet kullanmama rağmen en beğenerek ve memnun kalarak kullandığım bisikletlerin en üst sıralarında Carraro Cr-tworld Dünya Tur Bisikleti var. Samimiyim. Carraro gerçekten bu ürünle teşekkürü hak ediyor.

Merhaba arkadaşlar siteye yeni üye oldum ve bisiklet ile ilgili bilgilerim oldukça sınırlı her türlü tavsiyeye açığım
-1.70 cm 61 kg
-Bütçe 1000-1500 TL
-Kullanılacak yerler; sahil, asfalt ve parke taşı döşeli yollar maksimum ayda bir ormana çayıra gitme...

Normalde disk fren kullanmaya alışkınım ama okuduklarıma göre V frenin bakımı daha kolaymış ve yeterliymiş. Günlük 15-20 km yapmayı ayda bir iki kez de nispeten uzun turlara çıkmayı düşünüyorum her türlü öneriye açığım

Arkadaşlar yeri burası değil biliyorum ama 2 kere konu açtım ikisi de uyarı ya da sebebi bildirilmeden silindi, gerçekten o konuya gelecek cevaplara ihtiyacım olduğu için şikayet kısmına konu açtım. Neden konularım siliniyor, hatam neyse de söylenmiyor diye sitem ettim. Tek derdim biri hatamı söylesin de düzgün konu açayım. Ama o konum da hiçbirşey söylenmeden silinmiş.. Allah aşkına bu forumun kurallarını biri söyleyebilir mi bana?

• Beğen
Tepkiler: Mustafa kuşku
Arkadaslar decathlon da satılan riverside 500 model bisikleti önerir misiniz... 9 lu ruble ve 36 dişli tek yaprak aynakollu.. V frenli, ayarlanabilir maşalı... Fiyat 999 TL . İyi midir???

Acıkcası beni 9 lu ruble ve tek yaprak aynakollu olması cezbetti

(link)

Öncelikler merhaba herkese iyi forumlar :) Ankara'da işe giderken kullanacağım sağlam bir bisiklet istiyorum. boy : 1.75 Kilo :60 gideceğim mesafe ortalama 16 km olacak beni ağırlığıyla yormayacak bir bisiklet arıyorum. Anlamadığım için 13 yıl önce çalınan Bianchi marka bisikletimden yola çıktım :)
(link)
(link)
arasındaki farkları söyleyebilecek birisi varmıdır ? yada bu fiyatlara yakın yüksek olmamak şartıyla bisiklet önerisinde bulunabilecek varmı ?

Merhaba arkadaşlar biskklette yeniyim ve çok fazla uzun tura çıkmamakla birlikte genelde şehir içerisinde kullanacağım bir bisiklet düşünüyorum. Önce yol bisikleti baktım Sedano 610 uygun fiyata buldum ama hem sehir içinde hem de bagaj problemi olabilir diye tur-şehir bisikletine yöneldim 1000-1200 arası beni yolda zorlamayacak akışkan bisiklet önerilerinize açığım. Şu anda akdeniz bölgesindeyim 10-15 günlük akdeniz turu yapmayı düşünüyorum.

Merhaba boyum 175 cm bacak boyum 76 cm önce mosso legerda 1624 h aldim kadro boyu 51 cm idi. Bana buyuk geldi hic rahat kullanamadim aldigim yere 1 kucugunu getirmesini soyledim bugün 41 cm kadrosu olan mosdo 1724 h getirmişti bende aldim ve rahat kullaniyorum ama kucukmu geldi diye dusunuyorum... ve aksam arka aktarici vites 1.1 deyken jant tellerine takildi boydan olabilirmi tesekkur.

Selam arkadaşlar, eskiden sporla haşır neşir olan fakat son 4 yıldırda uzaklaşıp yeniden severek ve isteyerek yapabileceğim bisiklet aşkını canlandırmak istiyorum.Bu yüzden forumada üye oldum sizlerin birbirine olan yardımları önerileri ve yardımları çok hoşuma gitti, haftalarca üye olmadan burada yazılanları okudum ve bu önerilere göre çeşitli araştırmalar yaptım kendi çapımda.Bisiklet almak için kendimi ve isteklerimi bir bakıma sizin yazdıklarınızla tecrübelerinizle harmanladım iyiki buraya göz gezdirmişim yoksa gerçekten bundan 2 ay önce bisiklet almaya gitseydim çok yanlış bir tercihte bulunacaktım bunu kesinlikle anladım.Elbette yine size danışacağım benlede ilgileneceğinize eminim,çoğu seçeneği elediğim için ben şehir bisikleti alacağım, v fren sabit maşa olacak büyük ihtimalle , asfalt ve düzgün yollarda kullanıcak bu bisiklet yokuşu çok olmayan temiz yollar olacak çok nadir yokuşlar ve bozuk yollarla karşılaşacağım.Bu kadar açıklama yapmamın sebebi herşeyi netleştirip bisiklet marka önerisi özellik tavsiyelerinizi bekleyeceğim ve bu iki gün içerisinde seçim yapıp aranıza yeni bisikletimle katılmak istiyorum.

Boy 1.78,Kilo 90 (kadro beden önerinizide bekliyorum)
Almak istediğim bisiklet şehir bisikleti
Limit 1000 - 1500 TL ( üzerine biraz daha ekle şunu al tavsiyelerine kesinlikle açığım.)(Şuan belirlediğim limit dahilinde alabiliyorum 2 yıl gibi bir süre sonra yükseltme yapmayı planlıyorum şuan için bu limitte bir şehir bisikleti beni memmun eder umarım.)
Marka olarak Merida, Giant, Carraro gibi markaları çok araştırdım fakat sizin yönlendirmelerinize özellikle ihtiyacım var.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum.

Saygılarımla...

• Beğen
Tepkiler: Serkan.Sezer
@aksakalemrullah Sorun bence kesinlikle psikolojik. Çünkü normal şartlarda 48-51 kadro arası en uygun seçenek boyunuza göre. 41-46 kadro arası olması gerçekten ilginç. Nornalde çok küçük o kadrolar çünkü.

@AYKNGKC

Bacak boyunuz önemli kadro boyunu belirlemede. Adını belirttiğiniz markalar gayet iyi, yazdığınız fiyat aralığında model buldunuz mu? Düşündüğünüz modeller üzerinden yardımcı olmaya çalışmak daha doğru olur bence.

• Beğen
Tepkiler: AYKNGKC
@Teknika emin olun o kadar çok fark ediyor ki. Benimle aynı boydaki biriyle bacak boylarımız arasında 10 cm fark var ve bu fark ikimizin tamamen farklı boyda kadrolar kullanmasıyla sonuçlanıyor. Mesela ben 1.78 boyundayım benim kadro 57cm. Kadro boyunu belirlemede o kadar çok faktör var ki(yaklaşık 8 kalem), tabi bunu hakkıyla yapmaksa amaç. Rublenizi, fren vites grubunuzu, jantınızı kısacası pek çok komponenti değiştirebilirsiniz ama kadro değişimine geldi mi iş, komple bisikleti değiştiriyorsunuz genelde. Yanlış kadro boyu ile doğru kadro boyu arasında sakatlık, sırt-boyun ağrısı yaşamak ve yaşamamak gibi kocaman bir fark var. Çok farketmiyor diye neden işimizi şansa bırakalım?

@Serkan.Sezer Tabiki öyle. Ama seninde bahsettiğin gibi, mesela boyum 1.75Mt ve 56 kadro kullanıyorum demişsin. Arkadaşın boyu da aynı ama önerilen kadro boyuna dikkat ettin mi? Benim boyum da 1.80Mt ve kullandığım kadro benim de 56.

@AYKNGKC
Sedona 410 bakabilirsin kriterlerine uygun.
Ben de yaklasik 2 ay once mosso legarda 1727 msm hidrolik aldim. Gayet memnunum buna da bi goz at istersen.

• Beğen
410 oneririm biraz para kalir ustune kask ve tamamlarsiniz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Rublesi en azından 9'lu olan bir bisiklet almanızı tavsiye ederim.

• Beğen
Geri