Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

Merhaba arkadaşlar 750tl bütçem var bunu 800 yapabilirim en fazla şehir bisikleti arıyorum fakat uzun yolda yapabilirim sıkıntı olsun istemiyorum yollarda falan katlanabilir bisikletl gördüm tilt 720 bunu mu alayım yoksa başka bir alternatif var mı sagolun şimdiden cevaplar için

Scudo
@redjohn (link)
Mosso legarde öneririm. Ben 2015 modelin amortisörlüsünü kullanıyorum. Şuan alsam düz maşa alırdım. Fiyat 920 TL ama bayilerde indirimle 800' e alabilirsin.

@Heraklia peki tilt 720 hakkında ne dusunuyorsun onu cok begendim ben uzun yol yapılır mı peki bu mossoyla

Uzun turdan kastın günübirlik veya 2-3 günlük turlarsa hiç sıkıntı yaşamazsın. Katlanır bisiklet hiç kullanmadım fakat uzun yolda lastik ebatlarından dolayı yavaş kalabilir.

Selam arkadaşlar ben Kron Tx100 alıcam kullananlar varmıdır. Yada başka bir bisiklet önerecek olan?

@Heraklia cok düşündüm
btwin rockrider 340 satın aldım ama uzun süredir bisiklet sürmediğim için bugün çok zorlandım trafikte sürmeyede cesaret edemiyorum çarpa çarpa gidiyorum bunu nasıl iyileştiririm

@Heraklia
hocam çok yoruluyorum sürerken bisiklet hakkında bilgim sıfır bir ayar falan mı yapmak lazım acaba seleyi yükseltmek gibi falan yokusları falan yürüyerek cıkıyorum o derece

Eski bisan bisikletleri kaya gibi ama fren olayı biraz vahim. Bir defasında sanayide ilerlerken düşüncelere dalmışım bir kaç metre ilerde bir adam ilerliyormuş sonradan fark ettim, durayım falan diyene kadar ön teker adamın iki bacağı arasına kadar girdi adam çamurluğa oturdu :) Bu arada sağa sola kaçma şansım yoktu çünkü araba vardı. Gülmemek için kendimi parçaladım pardon ya dalmışım dedim. Yani fren hemen tutsaydı kurtaracak mesafe vardı gibi gibi. Tabi burada sadece bisikletin suçu olmasa da komik bir olaydı işte. Dediğim gibi Bisan marka eski bisikleti kaya gibi. Mesela moralin bozuldu kaldır yere vur sonra üstüne bin git :)
Bu arada şimdiki fiyatlarına bakıyorum çok paraymış şaka bir yana.

550 TL imiş
01780255.jpg

(link)
(link)

Arkadaşlar uzun mesafe sürüş için bir tane bisiklet almak istiyorum.Sizce hangisi daha mantıklıdır.

(link)

(link)

Lüften en iyisini söyleyin ve nedenini de belirtirseniz sevinirim.

btwin riverside 120 ile salcano explorer 40(belki 30) arasında kaldım fiyat farkı 100 tl ama 40 bana ezici iyi geldi gerek ön vites olması gerek aliminyum kadro oluşu genede rs 120 yi de düşünüyorum günlük 2 saati geçmiyecek kullanılamlar için alacak olsamda ilerde tur uzun yollu gitmek istersem 120 daha iyi olurmu diye düşünüyorum pek bilgim yok bundan dolayı kararsızım

Arkadaşlar 1600 lira civarı 2 bisiklet dikkatimi çekti. birisi focus crater lake 5.0, diğeri giant escape 2.Sizce hangi ürünü seçmem gerekiyor. Kullanım amacım işe gidip gelmek, hafta sonu günlük turlar, yılda 1 kere de kamplı 4-5 günlük tur. Bu fiyat bandında önerebileceğiniz başka bisikletler varsa onları da değerlendirebilirim.

FOCUS CRATER LAKE 5.0
ÖZELLİKLER
Kadro:Trekking 1.0 Hydroformed Alloy
Maşa:Suntour 3010A, adjustable preload
Fren Takımı:Miranda V-Brake
Arka Vites:Shimano Acera / 24-G
Ön Vites:Shimano FD-M360
Vites Kolları:Shimano STEF51
Aynakol:Shimano FC-M311
Dişli Oranı:front: 48/36/26 rear: 11-34
Gidon:Concept 640 mm
Gidon Boğazı:Concept
Sele:Concept Cross
Sele Borusu:Concept 27.2 mm, 350 mm
Jantlar:YAK CNC
Lastikler:Schwalbe CX Comp 622-40

GİANT ESCAPE 2

GidonGiant Connect Low riser, 31.8
Gidon BoğazıGiant Sport ahead 15 degree rise, 31.8
Sele BorusuGiant Sport 27.2
SeleGiant Connect upright
PedallarGiant Sport

ÇEKİŞ SİSTEMİ
Vites KollarıShimano SL-M310, 24-vites
Ön AktarıcıShimano FD-M191
Arka AktarıcıShimano Altus, RD-M310
FrenlerTektro TK837
Fren KollarıTektro CL530-RS
Arka DişliSRAM PG830 11-32, 8s
ZincirKMC Z7, 8s
Krank TakımıSR Suntour XCE T318, 48/38/28T
Orta GöbekSR Suntour BB10-XCT

TEKERLEKLER
JantlarGiant GX02 Double Wall alüminyum
GöbekFormula 32h
Jant TelleriStainless steel
LastiklerGiant S-X3 patlak korumalı 700x32

Öncelikle merhaba arkadaşlar . Bisiklete yeni başlamak istiyorum . İlk sorum şehir/tur bisikletimi almalıyım yoksa dağ bisikletimi ? yol bisikleti biraz zor olabileceğinden dolayı . İkinci olarak düşük bütçeli bir şehir/tur bisikleti önerirmisiniz ? yada dağ bisikleti yeni başlayanlar için hangisi uygunsa hepinize teşekkür ediyorum sağolun

selamun aleyküm, elimde btwin rockrider 560 var, satıp şehir bisikleti almak istiyorum. 2000₺ civarı amörtisörlü en az 27 vites ve mümkünse acera altı olmayan ne önerirsiniz?

@klsemirhan Dağ bisikletleri ucuz olmasıyla beraber yapısından dolayı hız verimi azdır, her pedal basımı ağırlığa ve süspansiyonlara dağılır. Ulaşımı araba ile sağlayıp mtb parkurlarında sürerseniz iyi lakin yolu dağ bisikletiyle katetmeye çalışmak insanı hızlıca yorar. Eski dağ bisikletimle 10 km gidip gelebilirken tur bisikletimle 25-30 km uzaklıklara kolayca gidiyorum. Kafanda uzak yerlere gitmek varsa tur bisikleti sana uygundur. İstanbul şartlarına da en uygun bisiklet türü şehir/tur bisikleti olur. Yol bisikletinde tecrübem yoktur ama alışmasının zor olduğunu bilirim. Bisikleti almadan önce kadro boyunu kendine göre al, performansı etkiler. Bisiklet olarak salcanonun city explorer 20 mdyi öneriyorum. 800 tl daha ucuz birşey bakıyorsan dağ bisikletlerine göz atman iyi olur.

@enes_gunesli kardeşim çok sağol verdiğin bilgiler için bende böyle bi bisiklet arıyordum çok sağol valla . City explorer 20 md yi alabilirim . Sence salcano iyi bir markamı yani bu bisikleti özellikle yarı yolda bırakırmı yada tek teker gibi hareketlere uygunmu çok uzun yola gitmicem onda problem yok sağol herşey iiçin

@klsemirhan Öncelikle önemli değil sonuçta burda bilgilerimizi paylaşıyoruz. İlk olarak Salcano iyi bildiğimiz bianchiden bile daha iyi bisikletler satar. Sadece bisiklet değil motosiklet alanında da güzel ürünleri bulunuyor. O konuda için rahat olsun. Sen sadece bisikleti internetten aldıktan sonra yetkili servise götürüp montajı ve garantiyi hallet yeter. İkincisi tur bisikletleri yol üzerinde kalmak için normalden ağır, uzun ve geniş bisikletlerdir. Akrobatik hareketler için pek de uygun değildir yani. Son olarak bisikletini almadan önce ihtiyaçlarını gözden geçir. Ondan ne bekliyorsun, nerede kullanıcaksın, nereye kadar gitmeyi düşünüyorsun. Bunları gözden geçirdikten sonra 3 ana tip bisikletten birini seçersin. İnternette oldukça çok makaleler var onlara bakabilirsin. Ben tur bisikleti istanbul için en uygunu dedim ama sen ne istediğini bil, pişman olma.

@Azzi514 uzun mesafede bianchi touring den iyisi belki yoktur. Bende bianchi m727 var ve bugün 100 km yaptım. Tur bisikletleri uzun mesafe için yapılmıştır, yapısı böyledir. Dürüst olmak gerekirse yol bisikletleri hakkında tecrübem oldukça azdır. Yol bisikletleri uzun mesafede kötüdür diyemem ama sırf bu amaçta yapılmış bir bisiklet varken onu tercih etmemek saçma olur.

• Beğen
Tepkiler: Aliya
Peki salcanonun city explorer 20 md modelinde hidrolik disk fren var bu bi sorun olurmu bide onla hız yapilabilirmi ne kdar yapilir

Geri