Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

@cyurdasiper Giant Escape 3 donanımları düşüktür ama kadrosu kalitelidir. Ayrıca açıları tur yapmaya baya elverişlidir. Donanım yetmemeye başladıkça deore grup set üst sınır olmak üzere yatırım yapmaya değecektir. Yada Sedona 410'na bakın kadro ağırlığı escape 3'ten ağır iken donanımları sanırım daha iyiydi. İleride geliştiririm derseniz Giant yok ben uğraşamam üst modele geçerim derseniz Sedona
Not; Sedonanın kadro açılarını bulamadım sır bu bile benim gözümde Giant'ı öne çıkarıyor. Sonuçta kadro açıları ve kalitesi donanımdan çok daha önemlidir.

@sinanarmy Yanlış anlamayın ama sedona 410 11 kg değil 12,4 - 12,7 arasında. Arkadaşımda var bisikletcide tarttırdık.

• Beğen
Tepkiler: cyurdasiper
Scudo
@atakan26
Benim yaşadığım yer de düzgün bir yer değil ama sabit maşa kullanıyorum. Biraz sarstığı doğru ama daha çok bisiklete bir şey olur mu psikolojisine girdim.(ama bence bisiklete hiçbir şey olmuyor niye dert ediyorsam)Merida Speeder bildiğim kadarıyla yol bisikleti sistemine sahip daha çok turlara uygun. Şehir içi için ise Whistle daha mantıklı. Merida'nın crossway serisine bakılabilir ama biraz daha tuzludur.

Arkadaslar bende 800 900 liralik bir butceyle sehir/tur bisikleti almak istiyorum.Sedona 410 modeini bulmustum alicam derken baskasi benden önce davranmis.Suan KTM marka bisiklet buldum güzele benziyor.Tavsiye verebilcek var mi?

1000 Tl ye kadar alabileceğimiz uzun yol yapılacak bisiklet önerir misiniz ? Bütçe 1000 tl arkadaşlar, 2 kişiyiz 2 öğrenci abi kardeş 2000 tl paramız olacak haziran sonunda her sene gittiğimiz yerlere bisikletlerle gitmeyi düşünüyoruz yaklaşık 1000 Km yapıcaz tabi bu 1 ay hatta daha uzun sürebilir dinlene dinlene konaklayarak. Önerilerinizi alabilir miyim ? extra masrafları göze alıyoruz yani kısacası şimdiden ufak tefek extraları almaya başladık ama bisikletler için max 1000 er liramız olacak fazlası maalesef yok 1900 civarı para geçecek elimize o yüzden keza konaklamalar içinde bütçe bulmaya çalışcaz :)

@OsManGAzi06
KTM çok iyi b, r bisiklet markasıdır.

@zerratlk
Bianchi Touring 827 olabilir. 2016sı 1200 tl ama 2015ini bir firma gittigidiyordan 1079 tlye satıyordu ben ordan aldım memnunum.

ortalama fiyatlı tam fiyat performans ürünü carraro sportive 225 incelemesi ve kullanıcı yorumu işinize yarayabilir iyi seyirler

@MalatyalıND Kardes öyle KTM zaten motorsiklette 1 numara.Ama bisikletleri çok meşhur değil sadece.

@burakefendi01 Kardes bence hidrolik sıkıntı bakimi falan.Viteslerde bi deore veya sram olsa daha iyi.

• Beğen
Tepkiler: MalatyalıND
@Cihangir.
teşekkür ederim ama söylediklerinizin ikisi de vw çatısı altında yani ikisinide alabilirim demek sanırım :)

@MalatyalıND
teşekkür ederim crossway 300 baktım ancak fiyatı en ucuz 2800tl ve internetten almam gerekiyor whistle ise buradaki accell shopta var ilk bakımı yapacaklarını ve sonraki 6 ay bakımlarında indirim uygulayacaklarını söylüyorlar bu durumda whistle daha mantıklı sanırım

• Beğen
@Kara657 ben merida crossway 100 kullanıyorum. oldukça da memnunum tavsiye ederim. lastikleri ile hem patika hem normal yol rahatlıkla kullanabilirsin.

Dosyalar

• IMG_4592.JPG
    IMG_4592.JPG
    271,5 KB · Okunma: 42
@MalatyalıND Bianchi Touring 827 uzun yolda da kullanılabilir diyorsunuz teşekkürler. Ben sürekli olarak yol bisikleti ve şehir bisikleti arasında kalıyordum . sanırım bu sorumun cevabı oldu

• Beğen
Ön amortisörü yolda giderken kitlenebilecek
Kadrosu sağlam olacak:Uzun tura çıkacağım için sağlam olması önemli ben 80 kiloyum.
Çanta, suluk, bagaj Vs. Yeri olacak
V-fren li olacak.
Jantlar 28" ve sürekli akort istemeyecek.

Var mı böyle bir bisiklet? Bütce 1200 civarı ama ne kadar uygun olursa o kadar iyidir.
Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Bu tür bir bisiklet kullanan ve memnun olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Ben işe gidiş gelişte bisiklet kullanmak istiyorum.
10 senedir pedal basmadım. (ona göre hafif ve iyi yol alan bir bisiklet lazım)
Günlük 8,5 km tırmanış olacak.
İstanbul da trafikte kullanılacak. Ağırlık asfalt olacak bazı bazı kaldırımda gidecek. (Ön amortisör istiyorum neden bilmiyorum ama istiyorum :))
iş kıyafetiyle kullanacağım ama iş kıyafetim Casual yani spor ayakkabı kot pantalon falan giyebiliyorum.
Yine neden bilmiyorum disk fren ve ince lastikli bir şehir bisikleti hayal ediyorum.
Gönlümde Giant Escape Air yatıyor ama o fiyatlar mümkün değil. Aylık 150 tl ayırıp taksitle sıfır bi' şey almayı düşünüyorum.
2. El 1000 TL üst barajlı bi' şey bulursam sınırlarımı zorlarım.
Soru: Bu şartlarda giriş seviyesi olarak çok mu şey istiyorum? Elimde eski bir bianchi var sadece gövdesi iş yapar. 10 sene önce biniyordum. Parça parça toplasam daha mı randımanlı bi'şey olur?
Önerilerinize de hayvan gibi açım...

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 3 haftadır kendime göre bir bisiklet araştırıyorum forumdaki arkadaşlardan da yardım aldım sağolsunlar :) Sonuç kararsız kaldım. Şehir içi kullanacağım Yaşadığım yerde genellikle asfalt ve aşırı bozuk olmayan yollar var . Araştırmalarım ve yardımların sonucu 2 bisiklet aklıma yattı ilk olarak Mosso Legarda 1721 ( bu bisikletin jantı dandik diyorlar ne kadar doğru bilemiyorum) ikincisi ise Bianchi Touring 827. İkisinin arasındaki olumlu olumsuz yönleri nelerdir ?hangisi bi tık daha ağır basıyor ?hangisini seçmeliyim ?Bunlara eş değer Marka model önerilerine açığım .

• Beğen
@itomamtambiyenyo kilitli maşa kullanırsanız daha çok kilitli kalacağı için gerek yok. Düz maşa daha hafiftirve şehiriçi kullanım için daha iyidir (tabi ki yollar çok bozuk değilse. Ben de Bianchi Touring 827 var. Burda toprak yola girdim normal asfalttan daha iyi, o kadar bozuk bir asfalt yani. En düzgün asfaltta çocuk trafik eğitim parkında var:). Ama düzgün yolda düz maşa gibisi yok.) Disk freni bilemem hiç kullanmadım ama v fren hem hafif hem de tamiri kolay o yüzden.

Farketmeden sizli yazdım lütfen kusura bakma.

:)

@Memry ben Bianchi Touring 827 27 vites sisteme sahipken Mosso Legarda 1721 21 vites sistemine sahiptir. Bianchi Touring 827'nin maşası çeliktir. O yüzden Mosso'ya göre biraz daha ağırdır. En bariz farklar bunlar.

Mrb arkadaşlar Cumartesi günü bisikletçileri gezdim dolaştım ve iki bisiklet arasında kararsız kaldım...

Hafta sonları kısa ve hızlı tur için kullanıcam fiyat olarak Scott 300 TL daha pahalı ama iki bisiklette hoşuma gitti tavsiyeniz ne olurdu?

SCOTT SPEEDSTER 50 FB

EKİPMANLAR
Frame:Speedster Aero / D.Butted 6061 Alloy / Road geometry / Integrated Headtube
Fork:Speedster Alloy1 1/8" Alloy steerer
Headset:Integrated Steel Cup
Rear Derailleur:Shimano Sora RD-3500-GS24 Speed
Front Derailleur:Shimano Claris FD 2403
Shifters:Shimano Claris ST-R243-LShimano Claris ST-R240-R
Brakes:Tektro Comp SCBR-31239-51mm
Crankset:Shimano Claris FC-2403Black 30x39x50 T
BB-Set:Shimano Octalink BB - ES300A1
Handlebar:JD-MTB01A Flatbar580mm
H'stem:JD ST92A Alloy1 1/8" / four Bolt 31.8mm
Seatpost:Syncros RR2.5 31.6/300mm
Seat:Syncros FL2.5
Hub (Front):Formula Comp 20 H
Hub (Rear):Formula Comp 24 H
Chain:Shimano CN-HG40
Cassette:Shimano CS-HG508 Speed 11-30 T
Spokes:HTI - StandardBlack 2mm
Rims:Syncros Race 27 Aero Profile20 Front / 24 Rear
Tires:Schwalbe Racepac700x25C
Approx weights in KG:10,00
Approx weights in LBS:22,05

GİANT ESCAPE -1 V Fren

EKİPMANLAR
Kadro:ALUXX-Grade Alüminyum
Çatal:Kompozit, alüminyum şaft borusu
Gidon:Giant Connect Low riser, 31.8
Gidon Boğazı:Giant Sport ahead 15 degree rise, 31.8
Sele Borusu:Giant Sport 27.2
Sele:Giant Connect upright
Pedallar:Giant Sport
Vites Kolları:Shimano Altus, 27-vites
Ön Aktarıcı:Shimano Altus FDM370-3
Arka Aktarıcı:Shimano Alivio RD-M430
Frenler:Tektro TK837
Fren Kolları:Tektro CL530-RS
Arka Dişli:Shimano CS-HG30 11-34, 9s
Zincir:KMC X9, 9s
Krank Takımı:Shimano Acera 26/36/48
Orta Göbek:Shimano BB-UN26
Jantlar:Giant GX02 Çift kat alüminyum
Göbek:Formula 32delik
Jant Telleri:Paslanmaz çelik
Lastikler:Giant S-X2 patlak korumalı 700x32

• Beğen
Tepkiler: itomamtambiyenyo
@abudabi yollar düz ise scott çünkü üzerinde yol seti var. Yokuş çıksa giant tercih et bence
.

@Memry @MalatyalıND Yurt içi Bianchi için Manisa üretimi diyorlar ve bunun pek iyi bir şey olmadığı konuşuluyor.
@MalatyalıND maşa konusuna çok takılmıyorum ama işe gidiş gelişte kullanacağım. işe geldiğimde tırtıklı kaldırımdan dolayı kollarım arısın istemiyorum.
@abudabi Hertürlü giant dan yana kullanıyorum oyumu.

Çoook teşekkürler yorumlar için , kesinlikle bu farktan dolayı diyebilecek bir fark göremedim ben (fiziki anlamda hafiflik,donanım vs anlamında ) ikisi de pişman etmez gibi...

@inziva
@itomamtambiyenyo

Geri