Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

2000 /3000 arası asfalt yollarda kullanacağım.1 sene öncesi kron 500 27,5 dağ bisikleti almıştım bir arkadaşın yönlendirmesiyle ama asfalt yolarda kullanamadım uzun turlarda(60/80 km lik turlar) çok yorucu oldu.

Scudo
@saliha09 XC 500 MTB yani Dağ bisikleti haliyle yorucu olur. Uzun turdan kasıt 60-80 km ise ve bütçe 2000-3000 arasıysa çok model seçilebilir 1000 TL lik Tur bisikletleri ile de o yolları yapmanız mümkün örnek vermek gerekirse mosso legarda 1721
1000-1200 gibi bir fiyatı var bu bisikletle de çok rahat 100 km gidebilirsiniz asfalt yolda. Araştırmanız gereken kadro kalitesi, lastik seçimi, üzerindeki donanımlar mesela arka aktarıcı ön aktarıcı gibi. Kilitli veya düz maşa tercihi bunlar önemli ayrıntılar.

• Beğen
Tepkiler: saliha09
@Berat Tombul hocam boylarımız aynı,isteklerine göre crossway serisi sana uygun görünüyor,ben crossway 100'de 52 cm kadro kullanıyorum ve memnunum,sana tavsiyem kadro boyunu deneyerek seç,bütçeni bir tık artırabilirsen 2.el crossway 100 alabilirsin

Arkadaşlar foruma yeni kayıt oldum bisiklet konusunda yeni sayılmam ama bu sefer paraya kıyıp iyi bir bisiklet almayı düşünüyorum sizin tecrübeli arkadaşların fikirlerini bekliyorum
Öncelikle 187 boyundayım 102 kiloyum malum istanbul yollarını göz önüne alınca çok ince teker düşünmüyorum bir iki model aklımda var bunları sizinle paylaşıyorum bütçe maks 3000 tl

(link)

(link)

(link)

(link)

benim için olmazsa olmaz dedigim gerektigi zaman bisikleti agresif kullanabilcegim yol tutuşu iyi olan frenleri ve kadrosu iyi olan bir bisiklet arıyorum bu markaları seçmemde en büyük etken
kadronun görünüşü oldu.

Şimdiden Teşekkürler:)

@afsarbey

Afsarbey bende 1:68 ve kg 71. Ben sipariş verdiğim yere telefon ile sordum bana 46 uygun dediler ama bisiklet yarın gelecek o yüzden denemedim.Ben carraro 327 aldım.küsürat hatası yapmadı isem 1472 Tl idi.Hocam bende yorumlardan biraz baktım ve görev yaptıgım il nedeniylr servis olanağı düşünerek (sadece biachi/carraro servisi var) Carraro 327 siparişi verdim.Aynı fiyata Sedona 410 aklım kalmadı değil (İstanbulda olsaydım belki Sedona 410 alırdım) Arkadaşlar kadar bilemem ama sanki Sedona hafifliği ile bir tık önde ama o hafiflik belki sağlamlıktan biraz ödün vermiştir.Aralarında herhalde 1.5 kg fark var bende üst düzey olmadığımdan ağırlıgı önemsemedim.Ancak ön amortisör ve disk fren istemedim ön amortisör gerektiren yer belki tüm kullanacağım yolun %5 bile etmeyebilir disk frene de bakımı daha maliyetli ve zor deniliyor ehhh benim gibi Dersim/Tunceli gibi küçük ilde görev yapıyorsanız bunlar etken oluyor.Giant Escape R3 de bu konsepte ama çok daha hafif deniliyor ama 24 fites olusu benim gibi kondisyonu az olanlar için yokuş da zorlayabiliyor diyorlar o da fenaya benzemiyor.

@Purify

Tüm kullanacağın yolun yüzde kaçı tramvay yolu ki ? çok azı o yüzden bende size 827 konseptinde bisikletleri öneririm ;) misal CARRARO SPORTIVE 321 ERKEK ŞEHİR 21-V VB 28″,carraro sportive 327,sedona 410 biraz daha çıkarsak giant escape r3

Merhaba arkadaşlar,
Yeni bir şehir bisikleti aldım ve uzun yıllardan sonra bisiklet kullanmaya tekrar başladım. Her zaman giydiğim günlük yumuşak tabanlı spor ayakkabıların beni zorladığını fark ettim.
15-20 km gibi çok uzun olmayan sürüşler yapıyorum. Bu tarz bir kullanım için ne tür ayakkabıları önerirsiniz?
Forumda biraz araştırma yaptım ama çok fazla konu yok ve öneriler çok eskide kalmış.

Not: SPD pedal ve ayakkabı önerisi değil, düz ayakkabı önerisi istiyorum. Şimdiden Teşekkürler.:)

Merhaba ben de yazın gelmesiyle beraber İstanbul asfaltında kullanmalık bir yol/tur bisikleti arıyorum. Günlük minimum 10 maksimum 30 km. yapmayı düşünüyorum rutin olarak. Ama kafam estiğinde veya tura çıkacağım zaman bu km. 60-70 bulabilir. Bir de pedalı çevirdiğimde de uzayıp gidecek bir bisiklet arıyorum, çok şey istedim belki :D Bütçem 800 TL civari maksimum 1000 TL zorlayabilirim. Taşıyacağım ağırlık ise 15 kg. maksimum olur sanırım. Bu civarlarda (link) düşünüyorum, bisiklete herkes gibi küçükken başlamıştım ufak bir bisikletle yani bisikletler hakkında çok bilgim yok, basit bir araştırma yaptım sadece terimleri, bisiklet türlerini, hafif de işin mekanik kısmını biliyorum ama bisiklet seçme konusunda kararsız kaldım. 2. el de bakabilirim fakat çok içime sinmiyor, nasıl kullanılmış nasıl bir durumda bisiklet bilemiyorum ayrıca bisikletime bir şey olacaksa benden gelsin bu zarar tamamen :)

Düzenleme: Fotoğraftaki ben değilim tabii ki :)

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
@vectronpower

Hocam üstadlar kadar olmasada tabii nereye para harcayımın sorusunun cevabını bilen biri olarak bence bisikletiniz gerçekten çok iyi..Ağırlıgı ve vites mekanizması ondan daha pahalı bisikletlere göre çok daha iyi bir bisiklet. ( misal carraro 321 21vitesli).

• Beğen
Tepkiler: vectronpower
@Galois

O halde Mosso benim için iyi bir seçim. Bir sorum daha olacak, bisikletin üstünde gelen lastikler İstanbul asfaltında nasıl bir performans verir? Sokaklarda amatör MTB görmekten, ilk bisikletim o tür olduğu için ve alışık olduğum için bana çok çıtkırıldım geliyor o lastikler. Bir sıkıntı çıkmaz değil mi?

@vectronpower güzel bisiklet bir çok arkadaşta var memnunlar sizi uzun yolda kısa yolda da üzmez bu fiyata alınabilecek en iyi bisikletlerden diyebilirim. Bir arkadaşım Bursa'dan Marmaris'e tur yaptı lastik dahi patlamadı lastiğe sıvı patlak önleyici de koydurmuştu tabii.

Mosso legarda yokuşlarda nasıl? Kütahya dayım. Yokuşlarda sedona 410 mi daha iyi olur?

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@saliha09 Fuji ABSOLUTE serisine bakabilirsin.

(link)

(link)

(link)

(link)

Merhaba arkadaşlar bisikletimi almadan önce 5-6 ay kadar bisikletleri inceleme ve tanıma fırsatım oldu. Amacım hem şehirde kullanmak, turlara cikmak, arada da çok kötü olmayan toprak yollarda kullanmakti.
Bunun için forumdaki uzun turcularin bütün yorumlarını tek tek okuyup inceleyerek yaşadığım şehir Antalya da kullanabileceğim bir bisiklet arayışı içine girdim.
Amortisör: forumda bir çok konu var bununla ilgili Fuzuli ağırlık, her 3 pedaldan 1 tanesi amortisör için döner gibi bir çok yoruma rastladim onun için otomatik olarak amortisör lü modelleri eledim.
Fren: hem bakımının kolay olması hemde turcular tarafından tercih edilmesi sebebiyle V fren olan modelleri listeye dahil ettim.
Jant ve jant teli: şimdiki bisikletlerin jantlarinin çoğunluğu çift kat aleminyum ama tel sayılarında farklılıklar oluyor. Hem 90 kilo olmam hemde turlarda yük tasiyacagimi göz önüne alarak daha sağlam olacağını düşündüğümden 32-36 tel araliğındaki bisikletleri listemde dahil ettim.
Aynakol ve ruble:: genelde sehir/tur bisikletlerinde 3 lu aynakol kullanılıyor vites olarak en az 24 vites ve yukarısı olan modellere baktım.
Ön ve arka taşıyıcı: tur amaçlı olması sebebiyle kadro ve masa üzerinde delik olmasina dikkat ettim.
Lastik: zırhlı lastik olmasına özen gösterdim.
Fiyat: 1300-1700 arası
Sonuç: carraro sportive 327
2 yıldan fazladır kullanıyorum. 3500 km yol yaptım. Bunun 500 km si stabilize tabir edilecek yollardandir. 40 kg yakın yüklerle 100 km üzeri turlara da çıktığım da oldu.
Öncelikle bisikletin hızlanması çok güzel, V frenden en ufak bir şikayetim yok, kadro üzerindeki kaynak yerleri traslanmis bunu cannandole lerdede görebilirsiniz,
Bir arkadaşın amortisorlu bisikletini deneme amaçlı kullandım şehir içinde amortisör gerçekten fuzuli yükmüş.
Üzerinde Michelin protek zırhlı lastik var 3000 km.den sonra lastik patlamalar başladı sebebi dişlerin erimeye başlaması. Bunun haricinde çok şükür en ufak bir arıza ve sıkıntı çıkarmadı hatta tamirci yüzü görmedi.
Aynı işi görecek olan özellikle ABD ve Alman menşeli bisikletlere bunun 2-3 katı para vermeye değermi tartışılır.
Tavsiye ediyormuyum: kesinlikle evet

@sadi imren
2017 model mi yoksa 2015 daha uygun? Sarı rengi sevmedim 2016 nin.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
@Alex1024 BU renk çok güzel ön arka sram olanı alın galiba 2015 veya 16
  • VITES FREN VIA
  • VİTES ÖNSRAM VIA
  • VİTES ARKASRAM VIA
İnceleme - Sedona 410
04-jpg.22434

Maksimum 1100-1200 Tl bütçem var. Bisikletle uzun yol yapmayıda düşünüyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

@MalatyalıND Hocam 2. el Mosso Cavalier 700 var fiyatı cazip geldi uzun mesafe ve anlatmıştım size önermiştiniz biachi 1 ay vakit var diye harıl harıl araştırıyorum bisiklet bakıyorum bu söylediğim yol bisikleti sanırım bu kamp yapmak için 2 3 haftalık yolculuklar için uygun mudur acaba?

• Beğen
Tepkiler: MalatyalıND
@zerratlk
Olur niye olmasın ama şimdi yükünüz olucak ve 2li aynakolunuz olucak. Yokuş çıkarken sıkıntı olmaz mı?

• Beğen
Tepkiler: zerratlk
Geri