Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

İyi ayarlanmış bir V fren, çok yüksek olmayan hızlarda ve kuru havalarda tatmin edebilir. Sırf stok sorunu var diye ben tercih etmem, ama karar sizin.

Kadro boyu işi biraz karışık çünkü şehir bisikletlerinin çoğunda kadro geometrisine ilişkin herhangi bir veri yok. Üstelik farklı üreticiler farklı şekillerde ölçüm yapıyor. Kimi sele borusunu ölçüyor, kimi üst boruyu ölçüyor, kimi ölçüyü inç cinsinden veriyor.

Sizin ölçüler için normalde 48cm şehir bisikleti kadrosu önerilir ama nereden 48cm? O nedenle gidin deneyerek alın.

Scudo
anladım teşekkürler iyi forumlar

Merhaba Mossonun Legarda pro modellerinden birini seçmeye çalışıyorum ama bir hayli zorluk seçtim x20 x18 derken kayboldum gittim. Sanırsam ki en pahalı modeli 26.500 lira şuan lakin hangisi bana karar veremiyorum. Yokuşlu bir ilçede yaşıyorum bu yüzden yokuş çıkarken en az zorlanacağım modele yönelmek istiyorum ve olmazsa olmazım hidrolik fren, ayrıca amortisörlü maşaya ihtiyacım yok. en iyisi olsun 1 kere olsun mantığındayım yardımınızı bekliyorum.

Merhaba Mossonun Legarda pro modellerinden birini seçmeye çalışıyorum ama bir hayli zorluk seçtim x20 x18 derken kayboldum gittim. Sanırsam ki en pahalı modeli 26.500 lira şuan lakin hangisi bana karar veremiyorum. Yokuşlu bir ilçede yaşıyorum bu yüzden yokuş çıkarken en az zorlanacağım modele yönelmek istiyorum ve olmazsa olmazım hidrolik fren, ayrıca amortisörlü maşaya ihtiyacım yok. en iyisi olsun 1 kere olsun mantığındayım yardımınızı bekliyorum.
Bu bütçede en iyi tırmanış oranı hem legardalar içinde hem diğer muadil marka modellerde amortisör istemiyorsanız Legarda x20 MDM.
(link)

Alternatif olarak Bisan trx 8600 deore ve Carraro sportive 330 olabilir. Görünüş olarak hangisini beğenirseniz onu alın özelliklere pek takılmayın. Hepsi iyi tırmanır ama aralarında en hafif Bisan olması lazım.

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: megadeth ve Nysk
Bu bütçede en iyi tırmanış oranı hem legardalar içinde hem diğer muadil marka modellerde amortisör istemiyorsanız Legarda x20 MDM.
(link)

Alternatif olarak Bisan trx 8600 deore ve Carraro sportive 330 olabilir. Görünüş olarak hangisini beğenirseniz onu alın özelliklere pek takılmayın. Hepsi iyi tırmanır ama aralarında en hafif Bisan olması lazım.

(link)

(link)
Hepsiburada dan geçen ay 46cm kadroyu 22725 e almıştım. Hala fiyat aynı.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Nysk ve Amanita
Merhaba, çoğunlukla şehir içinde ama bazen de şehirlerarası yol yapabileceğim bir bisiklet arıyorum daha önce bisiklet kullandım ama sadece günlük kullanım. Bisikletler hakkında derinlemesine bilgim yok öğrenci olduğum için vereceğim parayı en iyi şekilde kullanmak istiyorum oyüzden daha bilgili insanlara sormak istedim mosso legarda, salcano city wind, bianchi T0011 ve Peugeot t11 modellerini düşünüyorum legarda da opsiyonel amortisör olması bir artı ama bianchi ve Peugeot da deore vites seti sebebiyle daha iyi sizce hangisini tercih etmeliyim hangisini tercih edersem nasıl şeyler yaşarım yardımcı olan herkese teşekkürler

Merhaba, çoğunlukla şehir içinde ama bazen de şehirlerarası yol yapabileceğim bir bisiklet arıyorum daha önce bisiklet kullandım ama sadece günlük kullanım. Bisikletler hakkında derinlemesine bilgim yok öğrenci olduğum için vereceğim parayı en iyi şekilde kullanmak istiyorum oyüzden daha bilgili insanlara sormak istedim mosso legarda, salcano city wind, bianchi T0011 ve Peugeot t11 modellerini düşünüyorum legarda da opsiyonel amortisör olması bir artı ama bianchi ve Peugeot da deore vites seti sebebiyle daha iyi sizce hangisini tercih etmeliyim hangisini tercih edersem nasıl şeyler yaşarım yardımcı olan herkese teşekkürler
Öncelikle kullanacağınız yollar güzel yollar gibi, dağ tepe köy yollarında sürmeyecekseniz amortisör bir artı değil eksi. Ayrıca zaten artı sayacaksak bile bu fiyat bandında amortisörler pek iyi de değil, çok ağırlık yapıyor gereksiz yere bence. Ben aynı fiyatlarda peugeot tercih ederdim, ama her halükarda işinizi görür bu bisikletler

merhabalar, bir kaç farklı bisiklet değiştirdikten sonra tertemiz bir mosso 2130 51kadro alarak arayışımı sonlandırmış bulunmaktayım. referans olsun diye yazıyorum. forumda çok baktım ama benzer ölçüler için bir şey görememiştim. 178 boy 84iç bacakla 51 kadro tam oldu.

herkese merhaba.. foruma yeni katıldım.. boyum 1.93 kilom 100 yaş 37.. şehir bisikleti almak istiyorum tavsiyelerinize açığım

Tx100 kullanıcısıyım daha üst birşeye geçmek istiyorum deore setli en ucuz tavsiyeniz nedir altus alivio falan da olur

Selamlar . Burada yeniyim . Yeni bir şehir/tur bisikleti almak istiyorum . Boyun 186 kilom 103 . Hangi ölçülerde bisiklet almalıyım rahat edebilmem için . Ortalama olarak neye dikkat etmeliyim ? . Teşekkürler.

herkese merhaba.. foruma yeni katıldım.. boyum 1.93 kilom 100 yaş 37.. şehir bisikleti almak istiyorum tavsiyelerinize açığım
Selamlar . Burada yeniyim . Yeni bir şehir/tur bisikleti almak istiyorum . Boyun 186 kilom 103 . Hangi ölçülerde bisiklet almalıyım rahat edebilmem için . Ortalama olarak neye dikkat etmeliyim ? . Teşekkürler.
189 boy 135-125 kg arasında Trek fx 2 kullandım. Kadro boyu 58 XL. Kol ağrısı dışında diz ağrılarım bu bisiklete geçince geçti. Yakın zamanda bir gidon yükseltici ile tüm ağrılarımı da gidermiş bulunuyorum. Yerli ürünlerde 58 civarı kadro pek görememiştim.

• Beğen
Tepkiler: sedat1
Bana öyle geliyor ki sadece boy kilo hesabıyla kadro boyu seçmek yanlış olabiliyor, bazısından kol uzunluğu fazla oluyor, bazısında alt beden üst bedene göre bazısından tam tersi uzun olabiliyor, en iyisi bacak boyu boya göre bir değerlendirme yapıp sonra üzerine binip ayarlayınca karar vermek, uzaktan almayı kesinlikle önermiyorum.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Merhabalar. Arkadaşım bisiklet alacak. Tam boy ve bacak boyunu bilmediğimden şuan sadece model bakıyorum. 10 bin tl bütçesi var. Daha önce sadece çocukken bisiklet sürmüş şimdi ise işe gidip gelmek için almayı düşünüyor. Gideceği yol maks 15km(git-gel 30km) ve neredeyse hiç yokuş yok fakat yol biraz bozuk.

Bunları ele alınca bana en mantıklı gelen bisiklet B'Twin riverside 500. Önün tek aynakol olması sayesinde zinciri çarpraza düşürme gibi bir durum yaşamaz. 9 vites olması geniş bir aralık sağlıyor. İşe gidip gelirken yokuş çıkmasa bile belki hobi amaçlı sürmeye çıkarsa(pek ihtimal vermesem de) 9 vites avantaj olur diye düşünüyorum. Öndeki amortisör ise bozuk yolda konfor sağlar diye düşünüyorum.

Ama riverside 500 yerine biraz daha az verip riverside 120 almak daha mı mantıklı olur acaba? Sonuçta ikisi arasında çok fark yok gibi ve en temel amacı ulaşımı görevini yerine getirmesi ve kolay kolay masraf çıkartmaması. İnternette yazan bilgilere göre riverside 500, alt modeli olan 120ye göre 800 gram daha hafif, önü amortisörlü, 8 yerine 9 vitesli ve mekanik disk frene sahip.

Bulduğum diğer modeller ise şöyle:
-> Kron TX100 - 3x7 (tourney) vites - 14.1 kg - mekanik disk - ön amortisör
-> Mosso Legarda 2321 MSM - 3x7(altus) vites 13.6 kg - v fren - ön amortisör

Bu dört bisiklette benzer fiyatta. Özellikleri de aman aman farklı değil. Bana göre en mantıklısı Riverside 500 fakat sizin de görüşlerinizi duymak isterim.

Merhaba, yeni bir elektrikli bisiklet arayışındayım.

Sizce şu model nasıldır : (link)

Bu fiyat civarında önerebileceğiniz mid motor da olur farklı modeller var mıdır?

Merhaba, yeni bir elektrikli bisiklet arayışındayım.

Sizce şu model nasıldır : (link)

Bu fiyat civarında önerebileceğiniz mid motor da olur farklı modeller var mıdır?
Yurtdışından alma şansınız yok mu? yoksa da @TeamO2.cc hocam getiriyor onunla bir konuşun isterseniz, çok ciddi fark ediyor çünkü.

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Merhabalar. 50 bin civarında şehir ve tur bisikleti düşünüyorum. Bu konuda hiç bir bilgim yok. Daha önce Scott dağ bisikleti almıştım. (çalınana kadar kullandım) Yine Scott marka veya önereceğiniz daha iyi bir marka da olabilir.1.75 boy 81 kilo. Çok fazla parça var ve anlamıyorum (V fren hidrolik fren vb.). Tecrübelilerin yardımı olmadan almak yanlış olur. Teşekkür ederim.

Merhabalar. 50 bin civarında şehir ve tur bisikleti düşünüyorum. Bu konuda hiç bir bilgim yok. Daha önce Scott dağ bisikleti almıştım. (çalınana kadar kullandım) Yine Scott marka veya önereceğiniz daha iyi bir marka da olabilir.1.75 boy 81 kilo. Çok fazla parça var ve anlamıyorum (V fren hidrolik fren vb.). Tecrübelilerin yardımı olmadan almak yanlış olur. Teşekkür ederim.
TRek FX2 aldık geçen arkadaşıma, FX3 var bir de bir üstü eskiden sorunlu parçaları vardı ama şimdi cues, hidrolik disk fren ve karbon maşa ile iyi bir bisiklet olmuş

• Beğen
Tepkiler: grafiksokak
Merhabalar. Foruma yeni kayıt oldum. Çok faydalı bilgiler edindim. Öncelikle teşekkür ederim.

Bana bisiklet seçimimde bir kaç öneri sunarsanız çok müteşekkir olurum.

Yoğunlaştığım markalar: Giant-cannondale-specialized

179 boy, 80cm iç bacak, 66cm gövde, 65cm kol, 44 numara ayak, 92 kg 36 yaş bir bireyim

Bana en uygun kadro-jant ebatı nedir?
Haftada 2 kez 15kmlik şehir içi yer yer yokuş olan asfalt-parke taş karışımı bir rotada sürüş yapacağım.

Şehir bisikleti almak istiyorum. Yukarıdaki 3 markaya yoğunlaştım. Bütçem 50bin tl. Hangi marka model bana en iyi çözüm olur?

Amacım yarı hobi yarı spor. Yani konfordan ödün vermeyen, isteyince de uçan kaçan hafif bir şey arıyorum. Beni uzun yıllar götürecek, vites sistemi görece kaliteli bir ürün arıyorum. Ufak bir şehirde yaşadığım için internet üzerinden satın alacağım.

Teşekkür ederim.

Geri