Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Scudo
11-12 kg arasında, 28 veya 32 lastikli, sabit maşalı, gerekirse ağırlık tasarrufu için V frenli, olabildiğince yol bisikleti geometrisinde (veya fitness) 11/48 veya 11/50 dişli kombiniyle yüksek hızlara çıkabileceğin bir bisiklet arıyorum. Uygun fiyatlarda pek aradığımı bulamadım şu ana dek, 3-4bin seviyelerine kadar çıkacağım gerekirse
(link)

@hamlet2006 merida tutkum da var aslında. 4-5 sene önce crossway kullanmıştım 1 seneye yakın. İşe gitmek için almıştım işyerim uzaklaşınca arabaya döndüm, sonra da sattım. Kredi kartımı doldurmamak adına 2bin bütçeyle başlamıştım, 4-5bin olacağız gibi. :)

Carraro Manifesto gözüme ilişiyor, speeder 40d ile kıyaslanınca nasıldır dostlar

Carraro Manifesto gözüme ilişiyor, speeder 40d ile kıyaslanınca nasıldır dostlar

Ben Merida derim.Benim de Crossway 300 üm vardı , keyifle kullandım.Merida Meridadır.Speeder da yol bisikletine yakın güzel bir kadro var.:harika:
Carraro da alsanız hata yapmış olmayacağınızı düşünüyorum.

Carraro bisikletler ağır değil mi neden tercih ediyorsunuz? Mosso bisiklet ağırlığını belirtirken carraro belirtmiyor ağır diye.

@Guanzo45 hocam çoğu firma belirtmiyor ki.

Bkz Giant'ın sitesinde yazan ağırlık kısmı yazısı;

Çoğu zaman aklımızdan çıkardığımız şey bisikletin belli bir mühendislik çalışma sonucu üretildiğidir. Özellikle bisikletin kadro geometrisinin önemi ve harcanan mühendislikten haberiniz yoksa her zaman daha hafif bir bisiklete yönelmeniz normaldir. İşte bu mühendislik çalışması sonucu aynı ağırlıkta 2 farklı bisikletin neden birisinin daha iyi gittiği sorusunu cevabıdır.

Bu arada cidden Carraro Manifesto'nun ağırlığını çok merak ettim. :)

@Seyit Hacı KÖKSAL 10.5 kg
Ankara Eryamanda 700km de 18 vites 2019' da Erdoğanlardan alınma Manifesto vardı 2500tl satılmadı ise bakabilirsiniz. Kadro boyu 54 o yüzden ben bakamadım :)

@can muştu Ben Sportive 227 kullanıyorum dün arkadaşıma da Sportive 327 sipariş verdik daha gelmedi bekliyoruz. Sportive 227yi nakit alırsanız 2850civarına bulabilirsiniz. Sportive 327yi nakit 2250ye aldık. Aralarındaki fark 327 düz maşa ve V fren. Şehir içi asfaltta kullanacaksanız benim gibi boş yere maşayı taşımayın genelde kilitli konumda duruyor zaten. Yollar bozuksa 227 alabilirsiniz bisiklet gayet seri ve kullanışlı. Maşa gidondan kilitlemeli kilitleyip açacaginiz zaman gidondan(direksiyon) tuşla açıp kapatıyorsunuz. Bundan önce de sportive 224 kullandım onun maşası gidondan değil maşadan kilitlemeli kilitleyeceğiniz zaman inip ya da kadro ustunde one egilip maşadaki dugmeyi cevirerek kitliyorsunuz. Sportive 327-227 27 vites Deore-Altus sistem kullanılmış. 224de 24 vites Altus-Tourney. Bence almışken 227 ya da 327 alın. Yeni başlıyorsanız V fren daha iyi olabilir bi masraf açtığında çok canınız sıkılmamış olur :) Kaliteli pabuç ile kullanıldığında V frende güzel performans sağlıyor
224986 dosyayı görüntüle
Buraya da 327yi bırakayım :)
2250 iyi fiyat gibi geldi. nerden aldığınızı sorabilir miyim acaba ?

Mosso belirtiyor

1588438126589.png

Arkadaşlar herkese sağlıklı,huzurlu hafta sonları dilerim. Aranıza yeni katıldım evden işe gitmek,şehir içi gezip dolaşmak belki 30-35 km lik yol güzergahı yapıp seyahat etmek istiyorum. Bisiklet konusunda çaylağım:)
bir arkadaşın arkadaşı GT Traffic 4.0 marka ve model bisiklet satıyor yanında çanta ve km sayarı hediye edecek. Fotoğraflarda temiz ve bakımlı duruyor. Resmini de şuraya atayım.
Tavsiye eder misiniz?

Dosyalar

• 0BE15AAF-BF25-417F-8FF1-B65D3F2F5FEC.png
    0BE15AAF-BF25-417F-8FF1-B65D3F2F5FEC.png
    216,4 KB · Okunma: 68
  • 6463B406-D217-49C0-AEDF-BD2CB5FDABE4.png
    6463B406-D217-49C0-AEDF-BD2CB5FDABE4.png
    293,4 KB · Okunma: 65
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Merhaba,
Bisiklet kullanmayali çok uzun zaman oldu.kendime bir bisiklet almak istiyorum.katlanan bisikletler aynı zamanda şehir bisikleti olarak da geçiyor mu?ikinci el bir bisiklet mi almalı sıfır mi?bisiklet sürmeyi unuttum, yeni başlayacağım.Uygun fiyatlarda nasıl bir bisiklet tavsiye edersiniz.Yardimci olursanız sevinirim

@Naltun aslında bunu sizden başka kimse bilemez. çünkü ihtiyacınıza göre seçim yapmalısınız. mesela bayır olan yerlerde yaşıyorsanız katlanır bisiklet almamalısınız. ortalama 10 kmden fazla biniyorsanız trekkin almalısınız. şehirler arası gezecekseniz yol almalısınız. ihtiyacınız neyse bütçenize göre seçim yapmalısınız

Teşekkürler.

Şehiriçinde sürmek için ( ve daha sonrası kamp + şehirdışı ) bir bisiklet alacağım fakat daha yeni olduğum için uzun süre şehiriçinde kullanacağım. Asfaltta süreceğim için nasıl bir bisiklet almam gerekiyor ? Şehir bisikleti mi yoksa yol bisikleti mi ?

Giant Escape 1 disc ağırlığı 26 pounds (11.75 kg) 4.750TL

Mosso Legarda 2021 MDM V ağırlığı 12.20 kg 1510TL

Bu iki bisiklet arasındaki ağırlık farkı neredeyse aynı olmasına rağmen fiyat farkı neden bu kadar fazla? Mosso yerli üretim mi bilmiyorum.

@Guanzo45 mühendislik, işçilik, malzeme kalitesi diye renklendirilebilir, ben kısaca kapitalizm diyorum.

Örneğin, nasıl evyap arko markası ile tras köpüğü yapıp 8 TL'den satarken, mans markası altında 4 TL'den satıyorsa veya (burda kira çalışan maliyeti var ama olsun) MADO profiterolü mağazasında 25 TL'den satarken aynı ürünü malûm markette 2.75 TL'den satıyorsa, bu durumda aynı.

Geri