Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. 6-7 yıl önce aldığım Salcano Ng-650 dağ bisikletini oğluma devrettim. Şehir bisikleti alma düşüncesindeyim. Bisikletçi salcano city 60 model uyar dedi, ama sizin fikirlerinize ihtiyacım var. Yaş 45, boy 1,70, kg 77. Genelde şehir içinde ulaşım ve gezi amaçlı kullanacağım. Maksimum 2000 TL bütçe ayırabileceğim. Marka model olarak tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Abiler 18 yaşındayım ve bisiklet turlarına yeni başlamak istiyorum asıl hedefim sürekli şehir şehir ülke ülke gezmek ama en başta küçük hedefler belirleyin Edirne'de oturuyorum bu yüzden Bulgaristan Yunanistan Ve Sırbistan gibi komşu ülkelere gitmek istiyorum başlangıç bir tur bisikleti ile bu işi çözebilir miyim boyum 1.95 kilom 90 Bianchi Touring - Bianchi strada - Mosso Legarda - Btwin Triban 100 gibi 1400-1700₺ arası bir butcem var önerilerinizi ve bu bisikletlerle böyle bir yol yapabilirmiyim bilmek istiyorum kondisyon olarak sıkıntım yok

@abducekic 18 yaşındasın maşallah ne boy varmış :) başta bence ülke değilde ülke içi git gel sonra açılırsın kimlikle girilebilen ülkelere gidersin gürcistan gibi bisiklete gelecek olursak 3 markadan Btwin Triban 100 daha iyi olur 1700 tl tam verebileceğin miktar en azından ömür boyu kadro garantisi var Btwinlerin ve tip olarak da o ikisinden iyi duruyor. Ona alternatif önereceğim sedona 410 olur onunda fiyatı baktım şimdi sıfırı 2000 TL ikinci el bulursan olabilir Btwin Triban 100 de iyidir iyi forumlar

@Ned Stark
Hocam %70 yolda %30 arazi patika surerim diye dusundum.Yani trek fx modeli degil yerine d.s modellerine baktim fakat baska markalardan da oneri yapabilir misin? (Merida,scott,specialized,cannondale vb)

@silikonvadisikaymakami trek ile de gezilir o zaman cyclocross bisiklet bakacan yada gravel onların fiyatlarıda tuzlu düz veya amortisörlü maşa fark eder mi?

(link) buna bir bakın (link) Buda amortisötlü (link) trek ilede gezilir arazi için %30 diyorsunuz ona göre teker takarsınız zırhlı kalın felan öyle kullanılır aklıma gelenler bunlar şuan

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Merhaba aranıza yeni katıldım

Çocukluğumdan beri ilk bisikletini alacağım yaş 40
Bisikletçi bana
Corelli trivor 5 1100 ₺
Salcano City dün 1200₺
Krona tx 150 1400₺
CARRARO 220 1200₺
Bianchi 411 1150₺ önerdi hangisini tercih etmeliyim?

@Furbey40
Sedona 410

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
@mariokaldato
selamlar biraz butceyi arttira bilirseniz cararo sehir serisini tavsiye ederim

Arkadaşlar sedona 410 ile mosso 1924 ü kıyaslayacak olursak şehir kullanımı için hangisini önerirsiniz? Mosso ön ve arka aktarıcı altus'muş.

Merhaba Merida speeder 200 sipariş etmiştim ürün teşhir ürünü olduğu için almaktan vaz geçtim içime sinmedi iptal ettim siparişi ancak bu ikisi arasında takılıp kaldım bunlardan birini kesinlikle alacam sizce hangisi FX 3 Karbon maşalı (link)
Diğeride budur (link)

FX3'ün ağırlı ve özellikleri hakkında bilgi bulamadım sadece maşasının karbon olduğu yazıyor diğer bisiklet ise alüminyum sizce hangisi daha hafiftir siz hangisini tercih ederdiniz?

• Beğen
Tepkiler: Ozan_ozaN
Fx3: 11.3 kg
Fx 7.3: 10.5 kg

• Frameset

FrameFX Alpha Gold Aluminum, DuoTrap S compatible, rack & fender mounts

ForkBontrager Nebula, carbon
  • Wheels

Front hubFormula FM21 alloy

Rear hubAlloy

RimsBontrager Tubeless Ready, 32h

TiresBontrager H2 Hard-case Lite, 700x32c
  • Drivetrain

ShiftersShimano EF65, 9 speed

Front derailleurShimano Acera

Rear derailleurShimano Alivio T4000

CrankShimano Acera M371, 48/36/26 w/chainguard

Bottom bracketSealed cartridge

CassetteShimano HG200, 11-34, 9 speed

ChainKMC X9

PedalsBontrager Satellite City
  • Components

SaddleBontrager H1

SeatpostBontrager SSR, 2-bolt head, 27.2mm, 12mm offset

HandlebarBontrager Satellite Plus IsoZone, 31.8mm, 15mm rise

GripsBontrager Satellite IsoZone Plus, lock-on, ergonomic

StemBontrager Elite, 31.8mm, 7 degree, w/computer & light mounts

Headset1-1/8˝ threadless, sealed cartridge bearings

BrakesetTektro alloy linear-pull

• Weight

WeightM - 11.38 kg / 25.09 lbs

Weight limitThis bike has a maximum total weight limit (combined weight of bicycle, rider, and cargo) of 300 pounds (136 kg).

@Gökay Akçay

Fx 7.3 Ağırlık 20 "- 11.07 kg yazıyor bana lazım 17.5 belki de onun apırlığı öyledir. Sizce hangisinin artıları daha fazladır ağırlık olarak 7.3 maşa olarak diğeri karbon, işin içinden çıkamıyorum son kez alacağım için içime sinmesini istiyorum

@Tolga67
Yukarda yazdım fx3 aşağıdaki fx7.3
Frameset
Frame
FX Alpha Gold Aluminum, DuoTrap S compatible, rack & fender mounts
Fork
FX Alloy w/tapered wall thickness, straight blades
Sizes
15, 17.5, 20, 22.5, 25"
Wheels
Wheels
Formula alloy front hub, Shimano FH-TX800 rear hub, Bontrager Tubeless Ready rims
Tires
Bontrager AW1 Hard-Case Lite, 700x32c
Drivetrain
Shifters
Shimano EF65, 9 speed
Front derailleur
Shimano Acera
Rear derailleur
Shimano Alivio M430
Crank
Shimano Acera M371, 48/36/26 w/chainguard
Cassette
Shimano HG200, 11-32, 9 speed
Pedals
Wellgo nylon body w/alloy cage
Components
Saddle
Bontrager H1
Seatpost
Bontrager Nebula, 27.2mm, 20mm offset
Handlebar
Bontrager Satellite Plus IsoZone, 31.8mm, 15mm rise
Stem
Bontrager Blendr Elite, w/computer & light mounts, 31.8mm, 7 degree
Headset
VP Slimstak, semi-cartridge bearings, sealed
Brakeset
Tektro alloy linear-pull, Shimano EF65 levers

Bence ikiside benzer karbon maşası olan tercih edilebilir

Forumda trek f serisi kullanan sanırım @Alp Tigin Tengrikut var o sana daha detaylı bilgi verebilir

@Ned Stark
İkna olmazlar abi boşuna yırtınma :D
Ne tavsiye edersen et

@ordic
Ben ikisinide önermem specilazed sirriusu tavsiye ederim.

@arandoz
İyi akşamlar hocam, kimseye şunu almayın şunu alın diyecek raddede değilim ancak yakınca zamanda Kron tx 150 modelini aldım size elimden geldiğince fikirlerimi söyleyeyim. Sürüşü keyifli, v frenlerle sorunum yok, vites sistemi olarak üst modelleri kullanma fırsatım olmadı ama genellikle sorunuz çalışıyor (birkaç gün içinde vites teli gerginliği ayarına bakacağım, arada aksamıyor değil), selesi ultra olmasa da yeterince konforlu. Maşa kilit ve sertlik ayarlarından umduğumu tam olarak bulamadım, ayrıca üzerindeki desenler çıkartma olacağına olmasaydı 2 temsili model ismi yazılıp geçilseydi iyidi. Son olarak da söylemeliyim ki daha 1 hafta olmadan kadro çizildi, gözüm gibi bakmama rağmen... Kozmetiği fazla kayda almıyorsanız fikrimce Kron TX-150 işleri ileri seviyelere götürmeye niyetlenmedikçe yeterli.

@GoktugC

Ben de bir yıldır carraro sportive 225 kullanıyorum, memnunum. Tavsiye ederim.

@Aruera

Hocam yanıtın için teşekkür ederim. Biraz tez canlı davrandım Kron Tx-150 modelini aldım. Bundan sonra ki iş, bisikletin bakımını öğrenmek ve kullanmam gereken ekipmanları tedarik etmek. Umarım forumları inceleyerek ve zaman zaman yardımlarınızı isteyerek üstesinden gelirim.

IMG_20190506_191010.jpg

@mariokaldato
hocam bugün merida speeder 100 almak için bayiye gittiğimde satıldığını öğrendim. Satıcı bana wilier marostica sora adında italyan üretimi bisiklet önerdi, 2800tl fiyat istedi pazarlıkla. Bisiklet üzerindeki aktarıcılar sora, v fren terktro, lastikleri çok ince. Deneme sürüşü yaptım, fena değildi (çok anlamadığımdan bu konuda fazla birşey söyleyemiyorum). Bu model nasıldır?

Geri