Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

@SinanU
Genel olarak forumda giant marka bisikletlerin escape modelleri tavsiye ediliyor, 98 kilo olmanızın bisiklet için pek bir önemi yok 4000 liraya rahatlıkla bulabilirsin aynı modelin kendiden bagajlı olarak satılanıda var

Scudo
@SinanU
Aradığınız özelliklerde şehir fitnes bisikleti bende var giant escape 2 hem öne hem arkaya bagaj takılabiliyor 24 vites ilanıma bakabilirsiniz market kısmından fazla kullanılmadı evimde muhafaza ediyorum. İlanıma bak olumlu sıcak bakarsan özel mesaj ile görüşelim iyi forumlar

Merhaba arkadaşlar bu konuda deneyimli arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Daha önce Carraro Sportive 225 Hybrid bisiklet kullandım açıkçası çok memnun kalmadım ağır ve haliyle yavaş bir bisikletti onu satıp Merida Scultura 100 yol bisikleti aldım, hafiflik ve hız olarak çok memnundum ancak bu seferde kullandığım güzargahın yolları çok bozuk olduğu için sarsıyordu onuda sattım. Şimdi aklımda iki bisiklet türü var. Bisiklette hafiflik ve hızı önemsiyorum ancak birde işin bozuk yol tarafı var. İki tane farklı tür var aklımda sizce hangisini almalıyım lütfen yardımcı olun?

Aklımdaki ilk tercih Trek Ds2 Hybrid (link)

Diğer seçenek ise karbon maşalı Merida Speeder 200 (link)

Sizce hangisini tercih etmeliyim Merida daha hafif ve daha hızlıdır muhtemelen ancak lastikleri biraz ince sanırım, lastiklerini değiştirip kalın lastik takma gibi bir seçeneğim var mıdır acaba? Birde bozuk yollarda amortisörlü bisiklet şart mıdır yada siz yerimde olsanız hangisini tercih ederdiniz?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Ben yerinizde olsam Speeder'ı tercih ederdim. Daha kalın lastik takma seçeneğiniz var. Yol bozuk diye süspansiyon şart değil. Doğru lastik basıncı ve doğru lastikler titreşim soğurma konusunda çok etkili çözümler üretiyor.

@vetohan

Cevabınız için çok teşekkür ederim Speeder gerçekten beni çok cezbetti ama diğeride çok ünlü bir marka ve amortisörlü olduğu için cazip geldi. Speeder'in maşa aralığı biraz korkuttu beni umarım dediğiniz gibi el veriyordur kalın lastik seçeneğine, eğer öyleyse sanırım merida'yı tercih edecem.

@bisikletgundemi

Daha önce çok baktım ve çok araştırdım ve hepsini eledim bana hitap edeceğini düşündüğüm bu iki seçenek kaldı geride, onlarında içinden çıkamıyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Tolga67
Arkadaşlar merhaba, işe gidip gelmek için şehir bisikleti almak istiyorum. 2000-2500 tl bütçe ile olabildiğince hafif ve kaliteli olsun istiyorum. Son 1 haftadır mosso 1924, kron tx300, btwin riverside 500 gibi modeller ile ilgili yorumları okuyorum, inceleme videolarını izliyorum. En son gittiğim bayii merida speeder 100 (2008model)önerdi ve 2800tl fiyat istedi. Fiyatı bana iyi gibi geldi, sizce de fiyat iyimi? Bisiklet marka ve modelleri hakkında tavsiyelerinizi bekliyorum.

@ordic
2008 degildir o yav 2018dir . O fiyata veriyorsa kap meridayi. Digerleri yanindan bile gecemezler

Merhaba dostlar, Merida Speeder 200 bisikletinde karar kıldım ve sipariş verdim, aksesuar konusunda yardımınıza ihtiyacım olacak bu bisiklete önerebileceğiniz bir çamurluk seti ve hafif bir arka bagaj var mıdır? Birde Km saati nasıl birşey tavsiye edersiniz? Son olarakta bu bisiklet 700c38 kadar lastik destekliyormuş bozuk yollar için nasıl bir lastik tavsiyeniz olur?

Arkadaşlar merhaba aranızda yeniyim eski bir amatör bisiklet sevdalısıyım ama yıllar oldu uzak kaldım önceden 50 km gidiş dönüş yaptığım oluyordu toplamda hemde mtb ile ama şimdi yaş kırka dayandı en az on sene oldu kullanmayalı şimdi günlük 30 km yapacak bütçeyi de çok aşmayacak bisiklet tavsiyesi istiyorum sizden 1000-2000 arası bu arada boyum 173 kilo 73 biliyorum çok uzun oldu ama tavsiyelerinize ihtiyacım var

@Evrenoz
Selamlar
Sedona 410 alin. Kafanizi karistirmadan

• Beğen
Tepkiler: 0blomov
@mariokaldato
Teşekkürler tavsiye için peki kadro ve jant seçimi ne olmalıdır 173 boy için daha doğrusu kadro seçimini yaptıktan sonra jant 26 yada 28 olmuş bir şey farkeder mi çünkü günlük 30 km pek azımsanacak bir mesafe değil

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Evrenoz
Hocam direk bisikleti satin alacaksin. Kafani karistirma. Mis gibi alet. Ikna etmeye gerek yok herkes memnun bu aletten.

Boyuniza uygun kadro boyu M bedendir. Ona gore bakin

@mariokaldato
Teşekkürler hocam sağolasın peki bir tık az bütçeyle ne almalı çünkü bu işin ekipmanlarıyla birlikte bir tık altı yine Sedona 410 ile aynı fiyata gelecek belki geçecek

@Evrenoz
Daha ucuzu yok dostum. Olanda çöp zaten. Şu an öneri sarzim bitti malesef

@mariokaldato
cevap için teşekkür ederim. Merida ile birlikte sedona 410 arasındayım. Bütçeyi biraz küçültüp sedona 410 alma fikrinede sıcak bakıyorum. Ama son kararı bayiye gidip yapacağım pazarlık belirleyecek gibi. Ancak kadro boyu konusunda kafam birazcık karışık. Gittiğim bazı bayiler 48 kadro önerirken bazıları 52 önerdi, internetten ulaştığım tablolardan da emin olamadım. Boyum 1.83m, ağırlığım 77kg, bacak iç uzunluğum 83cm. Belirttiğim iki bisiklet ve kadro boyu ile ilgili tavsiyenize ihtiyacım var.

Merhaba arkadaşlar.Hibrit bir bisiklet almak istiyorum.Uzun süredir araştırıyorum ama kafam çok karışık.Boyum 187 cm. Bisiklet için 7000 TL bütçe ayırdım ve verdiğim paraya değecek kaliteli bir bisiklet istiyorum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim

Son düzenleme:
@silikonvadisikaymakami
(link) pazarlıkda yaparsın artık. Çok güzel bisiklet yakışır bence :) Birde bir alt serisi var (link) 6 bin tl az bunda da pazarlık yaparsan geri kalan para ile de aksesuar alırsın daha iyi olur

Geri