Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Arkadaşlar merhaba önceliklie forumda yeniyim ve yazılarınızı okuyorum ve hepsi çok faydalı bilgiler bisiklet konusunda başlangıç aşamasındayım daha önce rastgele bilmeden tekerleri güzel diye kron xt 150 mtb kullanıyordum :)) ama genelde şehir içinde kullanıyorum şimdi şehir içinde kullanabileceğim ama hybrid tarzı bir şehir bisikleti düşünüyorum özellikle konfor çok önemli ve çok yokuşlu yollar var ve o yüzden sormak istediğim yokkuşları en rahat çıkabilecek şehir bisikleti tavsiyeniz hangisidir bir türlü karar veremedim kron xc300 e baktım birde btwin riverside modeline baktımama pek bilgili değilim bu konuda bana bilgi verebilirmisiniz çok teşekkür ederim

ayrıca pgt 6008 peugeot modelinide almayı düşünüyorum ama hiç bir bilgim yok daha öncede kullanmadım bu konuda da bilgi verebilirmisiniz arkadaşlar

Scudo
@Exponon ben mosso legarda 1821 hidrolik kullanıyorum. tavsiye ederm

Aşırı pahalı olmayan,
Direksiyonu dümdüz olmayacak, eğrisel olacak,
Merdivenleri taşıyarak çıkarıp indiridiğim için en en hafif
Arasında demir olmayan,
Bakırköy'ün çukurlu bozuk yollarına dayanmamı sağlayacak
Bir bisiklet tavsiyesi istiyorum acilll...
Hepinizin şimdiden aklına, fikrine sağlık diyorum. :))

Merhaba arkadaşlar. Yaşım 36 uzun yıllardır bisikleti bindiğim söylenemez, şimdi ise işe gidip gelmek (günde 14 km civarı) ve aynı esnada spor yapabileceğim bir bisiklet almak istiyorum. Forumunuzdan çok şey öğrendim ama bisiklet seçimi yapamıyorum.

Boyum 1.82 iç bacak boyum 80 şehir bisikleti olarak hangi beden bana olur ?
Mosso LEGARDA 1821 MDM V al deniyor çoğu konuda önümüz kış 1821 MDM de ne zincir muhafaza ne çamurluk ne sele yok,

Salcano Sarajevo 700 Man tarzı bir bisiklet kışı geçirebilmek için iyi olur ama bisiklet siçimi olarak iyi bir seçim olur mu ? bilemiyorum.
1100 liraya kadar beni bisikletten soğutmayacak (ağırlık bakımından) ne tavsiye edersiniz
şimdiden teşekkürler

seçenek ararken Ümit 2830 Velocity 28 modeli de gözüme çarptı fakat nasıldır hiç fikrim yok

ikinci ele de karşı değilim aslında ama denk gelmesi ve yerine gidip bakıp almak kısıtlıyor beni İzmir de olması gerektiğinden

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@memphis mosso 1721 msm v sahibiyim 1 sene önce bende sizin gibi işe gidip gelmek için almıştım ama maalesef işler öyle gelişmedi onun dışında fırsat buldukça hafta sonları arkadaşlarla 3-4 saatlik gezilere çıkıyoruz şu ana kadar keşke dedirten tek durum msm değilde mdm mi alsaydım oldu çünkü aşırı süspansiyon gerektirecek yollarda sürmedim birde belki 21 değilde 24 varmıydı hatırlayamadım o olabilir. Şu anda bir üst seviyeye yada bir yol bisikleti almayı düşünüyorum.

Zincir muhafaza çamurluk sele yada diğer vs. bu tarz şeyleri ihtiyacınız olacağını anladığınızda kendiniz taktırın. Ben bisikleti almaya gittiğimde çamurluk istemiştim satıcı çamurluk satmadı git bir kere çamura gir ondan sonra alırsın dedi hala ihtiyacım var deyip gidip almadım. Bisiklet üstüne takacağınız her şey gereksiz ağırlık olabilir (güvenlik ve sürüş konforu için olanlar ayrı)

Bisiklet ölçüsü olarak gidip denemenizde fayda var.

MSM V amortisörlü V frenli şehir içi kullanımda bu fiyat aralığındaki bisikletlerde amortisör iyi kalitede olmuyor boşa ağırlık taşıyorlar deniyor, denemedim tabi, 24 vites sedona 410 da var o da en düşük sıfır fiyatı şuan 1600 lira, Mosso LEGARDA 1821 MDM V amortisör ve disk fren istemeyen biri için F/P ürünü, yağmurlu çamurlu havalarda en azından çamurluk şart gibi geliyor bana ama deneyip ıslanmak :) çamur olmak gerek belkide önce İzmir de nerde deneyebilirim Mosso bilginiz var mı ?

İlgi alakanız için teşekkür ederim

Düşünenlere güncel bilgi ; Antalya tns bisiklete peryodik garanti süreci bakımı için gittim fiyatları sordum , Salcano City Sport 40 için 1425₺ taksitli fiyat versi katalogdan. Nakitte daha iyi olur hatta bu taksitli fiyattan sıkı pazarlıkla hala alınabilir fiyatlarda.

@memphis

Hocam 1600 liraya sedona 410 bulabilduysaniz hemen alin, kacirmayin.

@uussff

sedona 410 bu yazılanlardan bariz iyidir diyorsunuz, bütçem o kadar değil aslında bütçeyi zorlamaya değer mi dersiniz ?

1600 lira civarına sedona 310 da var o nasıldır ?

Boyum 1.82 iç bacak boyum 80 şehir bisikleti olarak hangi beden bana olur ?
kimi sitede 48 kimi sitede 50 kimi sitede 52 yazıyor :s

@memphisSiralama sedona 410>mosso 1821 mdm v seklinde. 410 hem 24 vites hemde vites kalitesi 1 tik yukarida.

Sedona 310 daki. Zoom masa kotu. Masali bisiklet alacaksaniz masasi minimum suntour nex olsa iyi olur.

@uussff

teşekkür ederim faydalı paylaşımınız için
kadro boyum için ne dersiniz hocam

Bence 50 en ideal olanı gibi ama gidip denemenizde ciddi yarar var.

Boyum 1.69 m ve 46 cm kullanıyorum; ancak 45 kadro olsa hayır demezdim. Benim boyumu, elinizdeki listeye göre kıyasta kullanabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@memphis182 cm boy, ic bacak 80cm demissiniz. Bence 48 yada 52 size uygun ama denemekte fayda var. Kucugu biraz buyutebilirsiniz ama buyuk küçülmez, ona gore hareket etmekte fayda var.

civarda bi bisitletçide 44 kadro sedona 410 var ama sıfır bisiklet vitrinde onu indirdip almamak ayıp kaçar hem fiyatı 2.000 lira bütçeyi çok çok aşıyor

bianchi miles buldum ikinci el sedona 410 üçte bir fiyatına nasıldır bilen var mı ? alınır mı

@memphisHocam zaten 1600 e buluyorsaniz ondan alin dedim cunku cok zam geldi.
Ben 174 boy 78.5 cm ic bacakla 44 kadro sedona 340 a biniyorum. Hanimda 168 boy 76cm ic bacakla ayni bisiklete biniyor. Tek fark onun selesi az daha asagida. Bence size 48 kadro uyar ama yine deneyerek almak en dogrusu.

btwin de o civarda rakamlara 6-7 vitesli bisikletler var hocam açıkcası pek cazip gelmedi

Btwin hangi modeli mesela hocam ?

@uussff

Sedona 310 şehir bisikleti özellikleri: MAŞA Suntour CR-8V HLO diyor hocam

KADRO 310
  • VİTES SAYISI 3X7
  • MAŞA Suntour CR-8V HLO
  • VITES FREN KOLU Shimano ST-EF41 7 SPD
  • VİTES ÖN Shimano FD-TX51
  • VİTES ARKA Shimano Altus RD-M310
  • FREN Tektro AL-837
  • AYNAKOL Shimano FC-M131 48/38/28
  • KASET Shimano MF-TZ31 14/34T