Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

selamunaleyküm...yeni aldığım mosso legarda 1821 mdm v bisikletim için çamurluk seti almak istiyorum,tavsiye edeceğiniz model ve marka var mı? (limit 100 tl)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Evet,biraz klasik olacak ama kısa ve uzun turlar için sizce en ideal bisiklet şehir/tur bisikleti mi yoksa yol/yarış bisikleti midir?
Benim gözlemlediğim, yoldan ziyade şehir bisikletleri kullanılıyor. Halbuki yol bisikletinin amacı zaten uzun yollar almak değil mi,ortalama bir yolda şehir bisikletine oranla daha fazla sıkıntı çıkartabileceğinden mi tercih edilmiyor yoksa başka sebeblerden ötürü mü?

• Beğen
@-Skynet- bu konu dibi karanlık bir muamma dostum .
Ideal tur bisikleti her kişiye göre değişen bir şey.

Ve turdan ne beklediginle de direk alakali.

Konforssuz ve turu eziyete çevirecek bir bisiklet sana uygun olamaz.

Ama sırf tur bisikleti kategorisi diye de bişey var oda ayrı bir ironi

Misal şu iki aletin hastasiyim şahsen

cinelli-bootleg-hobo-2015-touring-bike-brown-EV245729-8200-1.jpg
2293.jpg
kona-sutra-1522240310.jpg

Dünya da en kabul gören tur bisikleti standartları ise şöyle oluyor ;
Çelik
V frenli
Kalın Lastiğe müsade eden bir kadro ve rahat bir geometri
26jant

bence gravel bisikletler türkiye şartları için en uygun bisikletler malum yollarımız çok bozuk oldugundan kalın lastikler şart

• Beğen
@Desert Fox
Graveller aşırı ve gereksiz pahali o bakımdan cok ideal sayılmaz.
Tur bisikletinde ana felsefe uygun yollu olmasi ve her şartta tamir edilebilmesidir.

Bundan dolayı şahsi fikrim iyi bir tur bisikletinde kullanılacak grup set en ideal 3x8 dir

3x8 de ise yeni nesil en fazla torney ve acera setler var. Bunlar sağlam ve uzun ömür lu oluyorlar genelde iyi bakim yapilirlarsa fakat benim naçizane tavsiyem 90lar in efsane Setleri Lx , stx gbi serilerden bulup öyle toplamak tir. Evet kolay.bulunmuyor fakat bulunca da tadından yenmiyor. Özellikle stx rc serisi efsanedir komple seti bulmak şart değil aktaricilari ve vites kolları bile bulunsa yeterlidir

Bence çok uzun kilometreler yapılacaksa ben her ne kadar drop bar sevsemde flat bar daha rahat oluyor tabi kişiden kişiye değişir ama bence böyle ve ikinci olarak bence hiç bir bisiklet sizin özeliklerinize tam uymaz yani biraz bisikletinizi kişiselleştirmek lağzım yani gidon olsun vites dişli oranları olsun sele ayna kol uzunluğu olsun böyle küçük değişimlerle size tam uyan bir bisiklet elde edebilirsiniz mesela uygun fiyatlı olan carraro sportive 330 üzerinde deore 3x10 vites sistemi var yani yokuşlar için bire bir sonra lastikler 700x35 bence tur için en ideal lastik boyutu ne çok ince ne çok kalın sonra selesi sele Royal sele aslında özel bir konu çünkü her kaliteli sele size uyucak diye bir şey yok bağzen 20 TL lik sele 300 TL lik sele den daha rahat olabiliyor kişiden kişiye değişiyor o size kalmış bir şey sonra jant seti carraronun kendi urettiği jantlar onları değiştirlebilir yani kısacası rahat bir bisiklete binmek istiyorsanız illaki aldığınız bisikleti kendinize uyarlamız lağzım

Evet bende hastasiyim carraro 330 ların o fiyata.mükemmel donanım sunuyor

@mariokaldato

Düşündüklerimin tersini söylemişsiniz hocam. :)
Alüminyum
V-fren
İnce lastik
28 jant
Bence bisiklet hafif olmalıki birde onun ağırlığını taşımayalım,ince teker olmalıki sürtünmeden dolayı ek enerji minimum olsun.Tabi burada dediğin gibi bu konu biraz derin bir konu. Dağ,bayır,köy şeklinde bir tur için mtb tarzı olması gerekir. Benim turdan kastım ise ilden ile veya ilçelere ana yollar,ortalama araç yolları üzerinden olur.
Mantıken yol bisikletleri uzun mesafede sanki daha çok işe yarar gibi duruyor ama yolda bir kasise girince,zart zurt olunca elende kalacak gibide güvensizlik veriyor.
Youtubede olsun,tur günlükleri paylaşan kişiler olsun,genelde yol bisikleti göremiyorum bu alanlarda. Diğer yandan yol bisikletleri,yarışlar ve antremanlar için;dağ bisikletleri offroad tarzı yollar için;şehir veya tur bisikletleride bu tarz kısa veya orta ve uzun yollar için şeklinde bir sınıflandırma var.Bu durumda ortalama 50km ve üzeri stabil yollar için şehir bisikleti mi yol mu sorunusu boşlukta kalıyor bende. :)
Dip not:geçende 50km gidiş 50 km geliş çevre bir ile tura çıktım.Ortalama 17kg civarlarındaki bir bisikletle.Ortalama 5-6 saatimi aldı.(dönğşteki yediğim rüzgarın köstekliği büyük oldu tabi)Düşünüyorumda yol bisikletiyle çıksaydım,aynı enerji ile 3-4 saatte biter miydi...)

• Beğen
Merhabalar. Forumda yeniyim. Bende bir dağ bisikleti başlangıcından sonra değişim kararı alanlardanım. Bianchi aspid 39'dan vazgeçip kendime yol veya şehir bisikleti alma kararı aldım. Ancak bütçem dahilinde en fazla Merida Crossway 40-HD Tur Bisikleti veya Mosso Legarda 1821 MSM H Şehir Bisikleti alabiliyorum. Ayrıca yaşadığım şehir itibariyle 2. el bulma şansım pek yok. O yüzden yardımcı olursanız sevinirim.

@saitpasali

Biri 3500 liralik digeri 1000-1500 kusur olan bisiklet. Acaba modelleri doğrumu yazdiniz? Aradaki fark cok fazla.

• Beğen
@saitpasaliMeridaturkiye sayfasinda guncel fiyat 3470TL. Verdiginiz linkteki urunde son urun. O urun o fiyat olmasa ben merida dusunmem. Oncelikle benzer bisikletlerde carraro 227 15.5kg iken sedona 340 14.5(pedal ayak dahil) Merida ise 15.1(ayak haric gibi). Bunun disinda mosso legarda alacaksaniz 1821 msm h degil mdm v alsaniz iyi olur cunku masa kotu.

Ben olsam carraro 230 bakarim bubisiklet.com da fiyat iyi(2670 havale). Yada carraro 227.

İyi sabahlar,
Tur bisikletim var malum havalar soğudu, merak ettiğim bir şey var,ev de antrenman nasıl yapabilirim, YouTube da trainer ve roller ile yapılan antrenman videoları gördüm lakin hepsinde yol, yarış bisikletleri örnekleri vardı,acaba bizler de kullanabilir miyiz?

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sa arkadaşlar foruma yeni uye oldum, 2000 tl yi geçmeyecek şehirde ve az da olsa doğada kullanabileceğim 2. el bisiklet tavsiye edebilir misiniz, boyum 193, kilo 85, ghost kato2, kron xc500 baktim, boy ve kullanım amacıma uygun en ideal bisiklet tavsiyelerinizi bekliyorum, bisikletler hakkinda teknik bilgim yok denecek kadar az.Son olarak önemli olan kadro boyu mu jant mi, mesela 26 jant 56 kadro mu, 29 jant 52 kadro mu uygun olur uzun boylular için.

Selamlar,
1000-1500 TL. fiyat aralığında şehir bisikletine ihtiyacım var. İşe gidip gelmek için ve az da olsa dışarıda kalmamı sağlaması için lazım. Çünkü IBS hastasıyım ve artık neredeyse dışarı çıkamayacak durumdayım. 10 dk.'lık yol bile azap çektiriyor. 5-6 yıl içinde 30 kilo aldım bu illet yüzünden :( Bisikletle belki bu sorunun üstesinden az da olsa gelebilirim.

Birçok kişi Hollanda tipi "Gazelle" bisikletlerden önerdi. Yaklaşık 1 senedir uygun fiyatlısını bekliyorum ama bir türlü denk gelmedi. Artık umudumu kestim. Zorunlu olarak başka bir marka almam lazım.

Bisiklet önerilerinize çok ihtiyacım var. Birkaç model baktım. Bunları alma şu daha iyi ve ya şu baktığın uygun alabilirsin gibi tavsiyelerinizi bekliyorum. Çatısı eğimli olanlar daha güzel görünüyor bana, onlar öncelikli olabilir.

Boy : 1.72
Kilo : 90
Şehir içi hafif yokuşlar, toprak yol neredeyse yok.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

(link)

(link)

(link)

Mosso Legarda MSM V 1721 'den bir üst lige çıkmak isteseydiniz hangi marka modele bakardınız.

@krep
Carraro 330 yada merida speeder 100

• Beğen
Tepkiler: krep
Geri