Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Merhabalar, profesyonel anlamda daha önce bisiklet kullanmadım. Fotoğraf makinem vardı ve evden uzaklaşmak, gezmek, tadını çıkarmak amacıyla bisiklet almaya karar verdim. Fotoğraf makinemi sattım ve 1200 tl bütçem oldu. Bunun üzerine max 1500 tl'ye çıkabilecek şekilde kendimi ayarladım.
Kullanım önceliğim ilk başta okul ev (9+9=18 km) olacak şekilde eminim tüm bisikletler bu ihtiyacımı karşılayacaktır ama buna ek olarak şehirler arası geziler hatta kendimi alıştırarak çadırlı geziler yapmayı planlıyorum. Elimde çok bütçe maalesef çok yok ancak inanıyorum ki yavaş yavaş ekipmanları tamamlayacağım.
Teknik anlamda bisikletler ile ilgili bilgilere yeni giriş yapıyorum. İlk olarak Hasan Söylemez aracılığı ile öğrendiğim Geotech Life 28 (1499tl) bana mantıklı geldi. Bu bisiklete muadil ya da bana önerebileceğiniz şehir içi ve şehirler arası bisiklet varsa çok memnun olurum.

23 yaş 181 cm boy 80 kilo
Şimdiden zamanınız için teşekkürler, hayırlı günler dilerim.

Scudo
3200₺ ye kadar Şehir veya gezi bisiklet, hidrolik disk fren ve 30 vites olması şarttır.

• Beğen
Tepkiler: ozercorlu
Arkadaşlar geçtiğimiz hafta aldığım Mosso Legarda 1821 MDM V' nin kadro boyu bana büyük geldiği için satıyorum malesef,
Bisikletin sıfırdan hiçbir farkı yoktur.
İlgili link: Mosso Legarda 1821 Mdm V

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Fotoğraftaki 3 bisikletden birini almak istiyorum yeni olduğumdan dolayı genelde şehir bisiketi öneriliyor fakat şehir bisikletini aldıkdan sonra insanların satıp yol bisikletine yöneldiğini birçok kez gördüm benide yol bisikeltleri çok cezbediyor düşük bütçemden dolayıda yol mu şehir mi alsam kararsızım

Arazide neredeyse hiç kullanmayacağım

Ekstra önerilere de açığım

ScreenShot_20180812135412.png

Bisiklet kullanmaya daha yeni başladım. Başlangıç seviyesindeyim. Arkadaşımdaki yol bisikletine binince yol gidonu tipindeki gidonun bisikleti daha rahat kullanmamı sağladığını farkettim.
Başlangıç olarak Kron TX150 Hidrolik Fren modeli bir şehir bisikleti aldım. Bisikletteki düz gidonu yol gidonu ile değiştirebilir miyim? Ne yapmam gerekiyor? Eğer değiştirmemi engelleyen birşey varsa ne yapmalıyım? Biraz bilgilendirebilir misiniz?

Bisiklet hakkındaki bilgileri aşağıya bırakıyorum.
Bisiklet Tipi

Şehir Bisikleti
Erkek
Jant

28
Vites

24
Fren

H-Disc
Kadro

Double Butted Aluminyum
Kadro Ölçüleri

16"-18"-20"
Maşa

ZOOM - CH-120MLO
Arka Vites

Shimano Tourney RD-TX800
Ön Vites

Shimano Tourney FD-TZ31
Vites Kolu

Shimano SL-M310
Fren

Shimano Hidrolic
Aynakol

Shimano FC-TY301
Ruble

8 Lİ RUBLE - MF-M60 13-32T
Gidon

Zozo
Gidon Boğazı

Zozo
Sele Borusu

Zozo
Orta Göbek

Neco
Jant

28"Zozo çift kat alüminyum
Lastik

700x40
Sele

Kron
Hazne

Aluminyum

Fren Durumu:Hidrolik Disk Fren
Vites Durumu:24 Vites
Amörtisör Durumu:Ön Amörtisörlü
Jant Durumu:28'' Jant
Maşa Özelliği:Maşadan Kilitli Maşa

kron-tx-150-v-sehir-bisikleti-gri-yesil.jpg

(link)
Merida'nın var ama o kadar para veremem. Ön amortisor istemiyorum ama inadına diğer markalar şehir bisikletine zoom marka maşa koymuşlar. :(

Merhaba arkadaşlar. Dinamolu ve amortisörlü maşaya sahip bir tur bisikleti almak istiyorum.
Aylar sürecek turlara çıkmayacağım ama kamp eşyalarıyla yüklediğimde (ben 80 kiloyum, maksimum 15-20 kilo da yük diyelim) sıkıntı yaratmayacak bir şey bakıyorum.

Aşağıdaki modellerden hangisini tavsiye edersiniz? Eğer benzer fiyatlara başka bir bisiklet tavsiye ederseniz tavsiyelere açığım.
Cube Touring EXC
raleigh RUSHHOUR 3.0 DISC
KALKHOFF ENDEAVOUR 30
Cube Kathmandu Pro

Bisikletin jant göbeğinin Tourney olması tur için yetersiz kalır mı?

32 Telli jantlar yeterli olur mu? Baktığım çoğu model 32 tele sahip.

Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Merhaba,

Scott Sub Cross 40 şehir bisikletim var, 700x38C ebatlarında lastik kullanıyorum. Trainer almayı düşünüyorum fakat gördüğüm kadarıyla trainer lastikleri genelde ince ve yol bisikletlerine uygun. Bu lastikler bisikletime uyar mı bilemedim.

Aşağıdaki adresteki trainer lastiğini alsam bisikletime uygun olur mu? Uyuyorsa, trainer lastiği için ayrı jant almayı da düşünüyorum, jant boyutunda değişiklik yapmam gerekir mi veya dikkat etmem gereken bir konu var mı?

(link)

Trainer olarak da şu ikisi arasında kaldım, Tacx marka olan "smart" trainer, sizce aradaki farka değer mi? Ve bu trainerlar ses olarak apartman dairesinde kullanıma uygun mudur? (Hız olarak; normalde düz yolda fitness amaçlı ve ortalama 20-22 km hızla sürüyorum, sanırım bu ses için önemli faktör)

(link)
(link)

Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar

Şehir içi kullanım ve uzun turlar için bir bisiklet bakıyorum. 80 kiloyum ve 15-20 da kamp ekipmanı yüklüyorum bisiklete.

Kalkhoff Endevaour 30 modelini almayı planlıyorum. Berlinde yaşıyorum, 900 euroya satan yerler var.
(link)

Eğer bu fiyat civarında başka tavsiyeleriniz varsa onları da değerlendirebilirim.

Teşekkürler

Dosyalar

• 2658_ENDEAVOUR30_0.png
    2658_ENDEAVOUR30_0.png
    114,3 KB · Okunma: 19
Bende bisiklete yeni başlamak istiyorum. Ancak henüz kadro ölçüsü konusunda bile bir karar veremedim. Her yerde farklı bir ölçü önerilmiş. Boyum 1.71 ve iç bacak boyumda 70cm . Acaba 44cm kadro alsam büyük mü olur ? Bazı yazılarda 1.70 boy için 16 inch kadro önerilmiş ancak 16 inch kadro olan bisiklet bile bulamadım internette. 44 cm olacak ise Sedona 300 oldukça hoşuma gidiyor ancak fiyatı yüzünden de kron tx100 - tx150 gibi modelleride düşünebilirim. Bu ara şehir-tur bisikleti olacak alacağım bisiklet. Sürüşümü gezinti amaçlı bisiklet yolunda ve Eymir Gölü etrafında yapmayı planlarıyorum. Sizinde önerileriniz , tavsiyeleriniz olursa sevinirim . Şimdiden teşekkür ederim.

@furkan1zekMosso legarda serisinde 41 kadro bulunuyor, bilginize.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@qtayxxxAynı bisikleti bende kullanıyorum ve yol bisikletine çevirme işi benimde aklıma çok yatıyor. Ama araştırınca gidon ,fren kolları , sabit maşa, lastikler derken maliyet bir bisikleti buluyor neredeyse.

VTR-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benim de kadro boyu ile ilgili bir sorum olacaktı. Boyum 185cm iç bacak boyumda 84cm ikinci el 51cm kadro mosso legarda 1721 msm v model bir bisiklet buldum acaba kadro boyu bana nasıl gelir? Bilen arkadaşlar cevap verirse sevinirim.

Arkadaşlar 1500-1700 lira arasında ne alabilirim? Carraro 327 alacaktım stok bitti.
Şuan merida crossway 20v ve 2018 sedona 410 arasındayım. Yardımcı olursanız sevinirim.

@mtem merhabalar bendede 1824 msm h var.boyum 182 ic bacak boyumu bilmiyorum ama boyumla orantilidir heralde.51 kadro kullaniyorum.sizin icin bi onfikir olabilir.ama tabi deneme sansiniz varsa deneyip almak en iyisi.

• Beğen
Tepkiler: mtem
@U.Şengün Sağolun hocam cevabınız için alırken denerim yine. Nasıl hocam bisikletten memnun musunuz genel olarak? Herhangi bir sorun falan çıkarttı mı size?

@mtem yaklasik bi 150km falan kullandim su ana kadar.kucuk bi vites ayari problemi yasiyorum,sanirim zincir bir yere surtuyor,onu duzelttirmem lazim.birde selesine bir turlu alisamadim.onun disinda memnunum ciddi bir problemim olmadi.

Geri