Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Arkadaslar merhaba öncelikle 181 boy 80 kg ağırligindayim ucuz yollu bir tur bisikleti toplamayi düşünuyorum trek alpha 4400 mtb kadrosu buldum 26' lik 49 cm kadro uzunlugu var bana uygun mudur
Bu kadro 27 veya 27.5 la uyumlu olurmu ikinci soru bu
Sabit maşa için ucuz yollu bir önerisi olan varmı yada kitlenebilir bir sağlam maşa önerisi olan
V fren kullanmak istiyorum ucuz ve sağlam öneriler
21 lik bir saglam vites sistemi istiyorum yine ucuz olmasi önemli
Jantlar tekerlekler çarklar hepsi için görüşlerinizi bekliyorum

Kadro konusunda da kesin bisey yok önerilere açığim
:cool: hadi bir bisiklet yapalim

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@katabasis

Merhabalar bütçeniz ne kadar ?

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

@Zaraki Kenpachi

Selamlar, 600-700 ü çok geçmek istemiyoruz başlangıç için,
Şu an incelediğimiz NG 750 Salcano var alüminyum kadrolu
Bir de Giant 2010 model bir bisiklet bulduk, tur bisikleti olarak kullanılmış temiz.
Onu dışında öneriniz varsa açığız, mosso bulabilsek çok güzel olur da işte :)

@katabasis hmm açıkçası ikinci el merida crossway 40D bisikletimi satıyorum, ama bütçe olarak biraz yüksekte kalıyorum. düşünürseniz yine de yardımcı olmaya çalışırım

• Beğen
@quakerayna

Bisiklet süreceğiniz yolların kalitesi nasıl? Düz maşa mı, amortisörlü maşa mı; disk fren mi, v-fren mi tercih ederdiniz? Bunları da belirtirseniz daha nokta atışı öneriler sunabilirim.

• Beğen
Tepkiler: yokgibi
Selamlar herkese.
Forumda ilk mesajımı işimi en net çözecek konuya atmak istiyorum.
21 yaşımı yaşıyorum, yaklaşık 10 yıldır aktif olarak motosiklet kullanıyorum.
Sağ ayak bileğimde his kaybı tanısı koyuldu, doktorlarım düşük ayak tanısı koydu halk diliyle söylemek gerekirse ayak felçi geçirdim.
Ayağımın tabanında herhangi bir problem yaşamıyorum ama yürürken aksıyorum.
10 günlük hastahane yatışım sonrası bugün hastahaneden çıkıp yarın fizik tedaviye başlıyorum.
Doktorumun bana tavsiyesi bisiklet sür oldu:)
Fakat benim motosikletle ne kadar çok bilgim varsa bisikletle de ilgili en ufak bir bilgim yok, sadece sürmeyi biliyorum desem yeridir...
Yazıyı haliyle uzattım, cahilliğimi lütfen mazur görün, ayak felci geçiren birisi için önerebileceğimiz bir bisiklet var mıdır?
Bütçe 400-500tl arası.
Decathlondan bi bisiklet önerisi bile uygundur benim için, okuyup yardımcı olmak isteyen herkese teşekkür ederim. Keyifli sürüşler.
boy: 1.83 kilo 70-75 arası değişiyor

• Beğen
@quakerayna Giant Escape R 3

@baharingelsin Bütçe düşük, bulunduğunuz bölgede 2. el alüminyum kadro şehir bisikleti bakın, sıfır market bisikleti almayın.

@katabasis Kadro kalitesinden ve marka değerinin yüksek olmasından dolayı 2.el Giant tercihim olurdu tabii ki, gerçekten temizse.

@İbrahimenes
Sana bunu satayım usta.full çelik. Ham ağırlık 11 kilo bagaj siz. 21,vites . Shimano stx sistem.
50.5. Kadro.amerikan el yapımı Kona kadro20180728_173201.jpg

3x7 sistem ama çok kaliteli stx ler. Shimano firması bunlardan ne şikayet nede yedek parça talebi dahi almamis

merhabalar 1200-1350tl arası bir bütçem var şehir bisikleti almak istiyorum bergamada yaşadığım için yolların çoğunluğu taştan ve haliyle kitlenebilir maşalı istiyorum hemen her gün kullanacağım aklımda carraro sportive 224 ve mosso legarda 1824 msm v var sizce hangisi mantıklı? bunların dışındaki önerilerinizede açığım.

@Scund o aralıkta kilitlenebilir suntour maşa , continental patlamaya dayanıklı lastikler , shimano altus arka aktarıcı, v frenler , ayarlanabilir gidon vs fiyatına göre iyi komponentleri mevcut olan Salcano City Sport 40 tavsiye edebilirim kullandığımdan dolayı. Pazarlıkla 1200₺ ye aldım 9 taksitle.

@Scund Mosso Legarda 1824 MSM'de vites donanımı Altus, Carraro Sportive 224'de Tourney, Tourney'in bir üstü Altus, Mosso vites donanımı olarak bir tık önde fakat Carraro Sportive 224; SUNTOUR NEX HLO maşasıyla daha iyi, çift kat alüminyum jantlı, ayarlı gidon boğazı var. Lastikler her ikisinde de zırhlı, Carraro da ayrıca reflektörlü. Her ikisi 3x8. Fiyat kalite oranıyla her iki firma da başarılı, fiyatına göre kadro kalitesi olarak da. İkisi de hemen hemen aynı ağırlıkta, 14 kg civarı.

Tercihim Carraro Sportive 224 olurdu.

@yokgibi Hayırlı olsun, yeni mi aldınız? Sedona 410, burada yeni arkadaşlara sıkça tavsiye ettiğimiz bir model...

• Beğen
@yokgibiAlet nalet hocam :) bizimki kirli kirli duruyor.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: BugAdam ve yokgibi
@TatanQa_tr 1000-1500 arası bütçesi olup -sıfır- şehir bisikleti arayanlar için Salcano City Wind 40'da iyi, sabit-düz maşalı bir şehir bisikleti ki fazladan amortisör ağırlığı da yok, bu modeli de tavsiye ediyoruz yeni başlayan arkadaşlara.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
@egeozay bu fotoğraf aldığım gün çekildi:)
Ben yağmur çamurdan çok korkuyorum hala.
Arka tekerlek ıslaksa kesin kaydırıyorum. Geçenlerde yol ıslaktı yağmur yoktu, aniden hızlanmak istedim, arka tekerlek patinaj yaptı beni korkuttu yere düşmedim dengem bozuldu sadece ama o korku yetti.
Bu lastikler biter, ben tutuşu iyi zırhlı bir lastik alırım o zaman yağmurlu havada çıkarım. Diğer türlü çıkmam daha iyi.

@Son Selim evet şimdi inceledim sitesinden , herşey aynı bir tek maşası düz maşa ve arka aktarıcı acera 27 vites baya iyi .

(link)

Evet arkadaşlar, 2 Ağustos'u 3 Ağustos'a bağlayan gece saat 00.33 itibari ile kafayı yemiş bulunmaktayım. Yaklaşık 5 aylık bir arayışın ardından B'twin triban 520, carraro 052 (V olan, disk değil) ve Bianchi SLR300 arasında kalmış bulunmaktayım. Bisikletlerden de anlaşılacağı gibi bütçem 2700-3200 arası. Decathlon'a gelen müthiş zamlardan sonra tribandan biraz soğudum, haketmiyor o parayı. Bir de kendi amaçlarımdan bahsedeyim; en kısa sürede okul takimina kaydolup ferdi ve takim lisansi cikarip deliler gibi yaris pesinde kosmak istiyorum. Haliyle triban biraz daha uzaklasiyor. Forumda biraz arastirma yaptim, anladigim kadariyla bianchi'nin sadece isim hakki satin alinmis yani o bizim meshur 1800lerden gelen bianchiyle hicbir akrabaligi yokmus, carrarodan da biraz korkuyorum acikcasi, ileri duzeyde marka takintisi var bende. Parasini hak eder mi, kadro sağlam mı, satiş sonrasi destekler mestekler aklimda deli sorular manyak senaryolar donuyor, bisikleti iade etme simulasyonu bile canlandiriyorum kafamda . Alacagim bisiklet en az sora set olsun isterim, 3000 lira verip de claris istemem acikcasi. Az yaksin, 2 haftada bir bisikletcide bulmayalim kendimizi, sahsen zaten kutahyadaki bisikletciler de rezalet. Mahalledeki bisikletci bianchi yetkili bayisi olmus mesela, janta kaset taktirdim, tekme atarak sıktı vidaları (evet anahtara tekme attilar resmen 2 kardes) her neyse, beni mahcup etmeyecek, iyi ki de almisim "paramın her kuruşuna değdi be!" Diyebileceğim, minimum sora setli, sağlam, mümkünse 10.5 kiloyu geçmeyecek, kilosunu parçasını değil de ornegin jantıni değistirerek daha az masrafla azaltabilecegim 3-5 sene goturecek bir bisiklet ariyorum, yardimlariniz icin tesekkurler, iyi gunler.

@yokgibiLastiklerle bir sıkıntım olmadı henüz ama zırhlı olsa iyi olurdu diyorum kendi kendime. Bitince Schwalbe falan alırız artık. (City Wind 40 alsaydım Continental ile coşardım [emoji848][emoji848])

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
@egeozay
Zırh içeren lastikler genelde gereksiz şekilde ağırdır. 1 kiloya kadar çıkanları var.tanede tabi.bu karbon subuk kafesi alıp içine 18 litrelik su koymaya benzeyen saçma bir durumdur bence

• Beğen
Tepkiler: historiyst
Geri