Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

@SonSelim bir bisikletçiye gidip bakmak en iyisi olacak internet üzerinden hepsi güzel görünüyor birde 24 vites ile 21 vites arasında ne fark var acaba almışken 24 vites mi akmak lazim

Scudo
@Turusan
Hocam 21 vitesli bisikletler genelde vidalı tip göbekler oluyor, 24 vitesler ise kaset gibi göbekler oluyor. Vidalı göbeklerde arka dişliyi sökmek çok zor ve ileride 8'li ruble takamıyorsunuz. 8'li bir kaset dişli göbeğine 8-9-10 ruble takılabiliyor yanlış bilmiyorsam.

Ben olsam kesinlikle 24 vites alırdım, hem arka göbek kaset uyumlu olduğu için kaset ruble dişlisini sökmek kolay hemde farklı dişlileri takabiliyorsunuz.

Arkadaşlar sizce kron tx500 mü yoksa merida crossway 40d mi ?

@KitapSever

Neden kron'u önerdiniz biraz daha detaylı yazabilir misiniz? Mümkünse özelliklerini karşılaştırarak.

@KitapSever
Yani fikrinize saygı gösteriyorum tabikide fakat ikna edici birşeyler duymakta isterim

Merhaba,
Toplam 9 yıl, son 4 yıl sürekli olmak üzere 26 MTB kullandıktan sonra (whistle miwok), dağ parkurlarında rahatça kullanabileceğim ve aynı zamanda bagaj-heybe ile şehirlerarası turlar için tur bisikleti önerileriniz için teşekkürler. Sıfır veya 2. el, bütçe 1500-2000 TL.

Merhabalar,

Forumda uzunca bir araştırma yaptım, ve uzun zaman sonra İstanbul'da kendimize bisiklet edinmeye karar verdim.
Öncelikle btwin in katlanır bisiklet modellerine baktık, ancak çok fazla yorar mı diye düşünürken ve normal v kadro bisikletlere yöneldim.
Eşim de bisiklet isteyince doğal olarak bütçeyi bölü 2 yapmak zorunda kaldım ve şu an iki bisiklet var alabileceğim
2. el konusunda yine sitede biraz araştırdım, ancak pek fazla anlamadığım için en azından başlangıç seviyesi bir şey alalım sonra isteyerek ve ihtiyaca göre yükseltme yaparız diye düşünük.
Sizlere sorum.

Ümit Gigantus,

• Özellikleri
  • Kadro: 26” Stabil Çelik
  • Maşa: CMR HT956 Amortisörlü
  • Lastik: Rubena Ocelot 26x2,10
  • Jant: Alüminyum siyah
  • Fren : Sparkle MK6,4 Mekanik Disk Fren
  • Vites Kolu : Shimano SL-RS36 7x3
  • Arka Art. : Shimano RD-TY21
  • Ön Art : Shimano FD-TZ30
  • Ruble : Index
  • Ağırlık: 16.50 kg
Ümit Mirage,

• Özellikleri
  • Kadro: 6061 Alüminyum
  • Maşa: 26” CMR Amortisörlü HT-982 Kilitli
  • Lastik: Rubena Ocelot 26x2,10
  • Jant : Çift Kat Alüminyum
  • Fren : Sparkle Alüminyum V-Fren
  • Vites kolu : Shimano ST-EF41 7x3
  • Arka Art. : Shimano RD-TY300
  • Ön Art. : Shimano FD-TZ30
  • Ruble : Shimano MF-TZ500
  • Ağırlık: 14,60 kg
  • Aynakol: Dotek
  • Zincir: KMC Z33
Aradaki farklı malzemeleri forumda araştırdım ancak herkesin kullanımı ve yorumları farklı olunca kafam karıştı açıkçası.

Biz, Pendikten çıkıp, maltepe sahile kadar hafta sonları yoğun kullanacağız.
Haftaiçi de akşamları keyiflik evin etrafında site içinde vs bakkala, markete giderken kullanabileceğimiz bir bisiklet arıyoruz.
Kullanan arkadaşlar yorum yapabilirlerse gerçekten çok memnun olurum.
Önerisi olan arkadaşların önerisine açığım.
2 bisiklet totalde 1000 lirayı geçmek istemiyorum, ayrıca yurt-dışından alabilirsin önerilerine de açığım ( gerçi kur aldı başını gitti de.)

Şimdiden hepinize teşekkürler.

merhabalar foruma yeni üye oldum.uşak ta ikamet etmekteyim.şehir/tur/trekking bisikleti almaya karar verdim.bütçem 2000-2400 arası.internette kendimce araştırmalar yaptım.bazı markalarda karar kıldım.sizden ricam önerileriniz ya da başka önerebileciğiniz markalar varsa burdan belirtmeniz.saygılarımla.(boy 176/ kilo 70-75 )

peugeot pgt 6008
mosso legarde 1827 msm h
mosso 770 smd acera
mosso 771 dmd acera
merida 2018 crossway 20-v.uşak eşme de bayiliği varmış.
giant roam 3
giant roam 3 disc

@katabasis Seçtiğiniz bu 2 bisiklette 1000 TL'yi geçemiyorsanız ikinci el başka bir bisiklet bakın bence, "total'de 1000 lirayı geçmek istemiyorum" yazmışsınız çünkü, ne yapacaksınız bu demir yığınlarını...

Düşük bir bütçeyle illa ki sıfır bisiklet alacaksınız, şu ikisi olabilir:

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: katabasis
@SonSelim Valla dün 6061 modelini temiz bir şekilde bulduk. kaçırmadık zaten.
Şimdi bi tane daha temiz bir 2. el almaya kaldı iş :)
Tavsiyeleriniz için teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Son Selim
merhabalar foruma yeni üye oldum.uşak ta ikamet etmekteyim.şehir/tur/trekking bisikleti almaya karar verdim.bütçem 2000-2400 arası.internette kendimce araştırmalar yaptım.bazı markalarda karar kıldım.sizden ricam önerileriniz ya da başka önerebileciğiniz markalar varsa burdan belirtmeniz.saygılarımla.(boy 176/ kilo 70-75 )

peugeot pgt 6008
mosso legarde 1827 msm h
mosso 770 smd acera
mosso 771 dmd acera
merida 2018 crossway 20-v.uşak eşme de bayiliği varmış.
giant roam 3
giant roam 3 disc

cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Merhaba arkadaşlar. Benim bisikletler hakkında en ufak bir bilgim dahi yok :( Ve şimdi şehir içinde günlük kullanım için bir bisiklet bakıyorum. Kuzenim bana tek amortisörlü ve disk frenli bisiklet almamı önerdi. Ama o filtrelemeleri yapabileceğim herhangi bir site bulamadım. Maksimum 700 tl civarında günlük şehir içi kullanıma uygun bisiklet önerir mısınız.

bende istanbulda kullanmayı dusunuyorum.sehir bisikleti dusunuyorum.cok yogun kullanmayacagim.fiyat olarak 1000 tl civari olsun.birde bugun gittigim bisikletpro magazasinda bana
kron tx100 ve kron rf100 u tavsiye ettiler birde @yokgibi bana mosso legarda 1821 tavsiye etti.dusuncelerinizi bekliyorum.

@Yusuf Bilal TekinMosso legarda 1821 mdm v tavsiye ederim, bulursaniz sedona 410.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sedona 410 bulabilecegimi zannetmiyorum.mosso legarda 1821 mdm v nin digerlerine gore artilarini soylermisiniz

bide bole bisey var Sedona 300 Sport (2017)

@Yusuf Bilal TekinDuz masa tavsiye edilmesinin sebebi butceniz dahilinde alabileceğiniz duzgun amortisörlü bir bisiklet bulunmamasi.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
@Yusuf Bilal TekinŞu işe bir açıklık getirelim. İstanbul'da bisiklet kullanmak tamam da, İstanbul'un neresinde, ne sıklıkta, ne amaçla? Pendik kartal Maltepe gibi yerler ve sahili, sahile yakın bölgeleri neredeyse tamamen düz. Size her türlü bisiklet gider.

Tuzla da öyle fakatbenim yaşadığım tuzla nın tepe kısmı, aman allah in aşağı çık yukarı her yer bayır yokuş rampa. Sizin tavsiye olarak alacağınız bisiklet, benim burada canıma okur. Bana uymaz.

Size tavsiye edilen iki farklı kronik modelinin dişli oranlarından dolayı birisi daha rahat rampa çıkarken, öteki daha çok düz yollara uygun. Biri 28 biri 32 ruble. Fark eder. Ha, gençsiniz basarsın kendini alıştırırsın o ayrı..

basaksehirde kullanacagim aman aman bi rampada olmaz olsada cikariz bi sekilde :D
cok cok fazlada kullanmam

@Yusuf Bilal TekinAynen. Orada doğru düzgün rampa tok zaten bir tane basın express yolundan düz ilerleyip sanati bölgesinden gereken var, başka da yok. O da zatenn geriden hızlı geleceğin için yormaz.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri