Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

@5ef fiyatı bence normal donanıma göre fiyat koyuyorlar disk olsa daha pahalı olurdu fiyatı 1450₺ yanlış hatırlamıyorsam nakit alacaksan pazarlıkla 1200₺ kadar indirebilirsin

Scudo
@Ned Stark peki ben disc frenli istiyorum
Desem kalan seçeneklerden Hangisine yönelmeliyim?

@egeozay

Ben de Sedona 420 ve Salcano City Wind 30 arasında kalmıştım. Tercihimi Sedona dan yana kullanmıştım bundan 1 ay kadar önce. Sedona almamdaki nedenler; kadro geometrisinin bana daha çok hitap etmesi, Avid hidrolik disk frenli oluşu ve görsel açıdan beni daha çok tatmin etmesiydi. Benim kisi tercih meselesiydi. Bu kesinlikle Salcano City Wind ' in daha kötü bir bisiklet olduğu anlamına gelmez. Hala acaba Salcano 'yu mu tercih etse miydim diyorum kendi kendime. Çünkü Salcano 3X9 vitesti. Arka aktarıcısı da yeni Acera ydı. Benim açımdan durum bu şekilde. Sedona 410 estetik açıdan daha hoş görünüyor bence. City Wind in mat renk kadrosu ve üzerindeki içi boş Salcano yazı karakterlerini hiç beğenmedim. İlk ciddi bisikletin ise her şeyiyle içine sinmesi daha iyi olur. Estetik önemli bir faktör. Sonuç olarak arasında kaldığın bu iki bisiklette seni üzmeyecektir. Bu fiyat bandında alınabilinecek en mantıklı 2 seçenek bence de. İçine hangisi daha fazla siniyorsa o nu al. Forumda da yeni bisikletinin fotoğraflarını bekliyoruz.

@5ef
Mosso donanım olarak daha iyi marka olarakda iyi ben mossoyo tavsiye ederim

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@M.J.Teşekkür ederim yorumunuz için.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: M.J.
@Ned Stark hocam kimisi de carraroyu öneriyor donanım açısından daha iyi diyerek bir de peugeot 3008 önerisi geldi kafam oldu çorba

@5ef senin sunduğun seçenekler arasında mossonun donanım bir üst model altus kullanmış carrraroda tourney nasıl daha iyi oluyor

Mosso Legarda 1724 HD

KADRO6061 ALLOY FRAME
MAŞAMODE MD-689-M/LO
AYNAKOLSHIMANO FC-TY501
RUBLESHIMANO CS-HG31
VİTES KOLUSHIMANO ALTUS SL-M310 8X3
ARKA ATTIRICISHIMANO ALTUS RD-M310L
ÖN ATTIRICISHIMANO ALTUS FD-M310
ZİNCİRKMC-Z72
FRENSHIMANO BL-M365-L (HİDROLİK)
ORTA GÖBEKKASET KL-08A
PEDALHF893 ALLOY
HAZNESHIMANO HB-M3050 FH-M3050
JANTSTARRIMS J19DR
LASTİKCHAOYANG 700X32C
AĞIRLIK14,40 kg

Carraro Sportive 223

KADROALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI-ENTEGRE
MAŞAZOOM 1.1/8″
ARKA VİTESSHIMANO TOURNEY TY300
ÖN VİTESSHIMANO TOURNEY TY510
KRANK TAKIMISHIMANO TY301 48X38X28T
ARKA DİŞLİSHIMANO TZ500 14-28T
VİTES KOLUSHIMANO ALTUS M310 3X7
FRENALHONGA HİDROLİK DİSK
LASTİKCST 700X35C PATLAMAYA DİRENÇLİ REFLEKTÖRLÜ
JANTCARRARO ÇİFT KAT ALÜMİNYUM DİSK
SELEDDK JELLİ

carraronun bir tek vites kolu altus tablo bu hidroluk fren sistemi carraronun iyi vites sistemi olarak mosso daha iyi ama benimde kafam karıştı :) Hidrolik istemesen Sedona 410 al keyfine bak diyecem de yinede ben olsam mosso alırım o ikisi arasında

@yigitbrs

1.75 boyum var 52 kadro Fitness bisiklet kullanıyorum o sana hayli hayli olur. :komik:

• Beğen
@Ned Stark vallahi onur hocam hangi donanım hangisinden üstündür bilgim yok sadece denileni aktardım belki carraronun kadro geometrisi diğerlerine göre daha hoş gelmiştir ya da daha iyidir ondan önerdiler.Neden sedona 410? HD diskli varken daha ucuza ?

@5ef Şehir içinde bana hep düz maşalı bisikletler doğru geliyor amortisör bence fazladan ağırlık hidrolik disk bozulursa kendin yapamazsın ve pahalıdır v fren parçası ucuz ve kendin müdahale edebilirsin pratik kolaydır bana o yüzden cazip geliyor ve her zaman düz maşa ve v frenli bisikletlere sempatim daha çoktur :)

Selamlar forumda yeniyim,
Tanışma bölümüne konu açtım ama hala onay sürecinde.
Şehir bisikleti almayı düşünüyorum, evde kardeşimin 1 senedir bayağı hırpaladığı ümit city's'i İstanbula getirip bir kaç ay kullanıp bütçemi artırmak mı mantıklı yoksa 1300 tl gibi bir fiyata şehir bisikleti almak mı?

• Beğen
Linkteki bisiklet hakkında bilgisi olan var mı? Oldukça uygun geldi fiyatı. Vardır bir illeti kesin.

(link)

• Beğen
Tepkiler: mcb
Merhaba. Aranıza yeni katıldım. Forumda bolca vakit geçirdikten sonra artık bu soruyu sorma gereği duydum.

Sürekli kullanacağım ilk bisikletimi alıp bu işe başlayacağım. İzmir'de yaşıyorum. Kullanım yeri olarak genelde şehir içinde kullanılacak olsa da bisikleti hoyrat kullanan birisiyim. Ayrıca arada şehir dışı turlara da katılıyorum ve buradaki yollar mtb'lere uygun yollar oluyor genelde.

Aklımdaki soru işareti ise şu: Acaba bir şehir bisikleti alsam arada yapacağım arazi kullanımlarında dayanır mı? Mtb alırsam yoğunluk olarak yapacağım şehir içi kullanımlarda çok mu gereksiz efor sarf ederim?

Son olarak ikinci el düşünsem hata mı etmiş olurum? Zira beğendiğim bir model de buldum. Merida'lar için ömür boyu kadro garantisi olduğunu söylüyorlar. Kilitlenebilir maşa ve hidrolik disk frenleri de var. Yeşil beyaz Team Edition bir Merida Matts Tfs 100 için 1500 istiyorlar. Oldukça az kullanılmış dediklerine göre.

Bunun dışında da elbette her türlü önerinize açığım. Bütçeyi biraz daha zorlayabilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

@yokgibi Selamlar. Bütçenize uygun Mosso modellerine bakabilirsiniz. Acele etmemekte her zaman fayda var. Mesela ben Carroro 227 aldım ama arkadaslarım kanıma girince yol bisikleti niye almadım diyorum kendime (kendileri yol bisikleti tayfası ) :)

Hatta aldığım fiyata yakın satabilirsem değiştirebilirim bile :islik:

• Beğen
Tepkiler: yokgibi
@Mehmet Nejat Karahan
Bir illeti felan yok orijinal ürün satıyor Erdoğanlar bisiklet ülkemiz de tanınmış bir mağaza havale ile alışverişlerindeki indirimleri diğer sitelere nazaran bir adım önde benim gözümde alışveriş yaptığım sitedir gönül rahatlığıyla alabilirsiniz bir illeti olduğuna ihtimal vermiyorum

@Ned Stark ben donanım anlamında dedim illeti. Yani donanımı nasıl? Lastikleri patlamayan ve hava gerektirmeyen lastikmiş. Bu da ilginç. Üçüncüsü gidon da ilginç geldi. Fotodan görünmüyor ama nette gidonun fotoları var.

@Mehmet Nejat Karahan Donanımı teknik bilgiler kısmında detaylı yazıyor ön arka aktarıcı altus iyi benim giant escape 2 2690₺ fiyatı var 2300₺ aldım pazarlıkla arka aktarıcı altus ön tourney bu bisiklet fiyat olarak benimkinden iyi olmasına rağmen donanımı iyi almayı düşünüyorsan kaçırma

@Ned Stark öyle ama bu bisiklette iki sorun var. Birincisi gidonu. Yandan görüldüğü gibi değil. Netten bak. Garip bir şey. Ikincisi lastikler. Hava gerektirmeyen ve patlamayan lastik. Internet'ten baktım bu lastikler yeni geliştirilmiş ve specialized ilk kez bunda kullanmış. Henüz çok fazla denenen ve kendini ispat eden bir şey değil. Nasıl bir lastik anlamadım. Ağırlığı da ciddi etkiler gibi.

Gidon burada. Bu nasıl bir şey ya:)

(link)

• Beğen
@Mehmet Nejat Karahan araştırmak lazım aynen 2017 model kendi sitesinden bakmak lazım aynı teknik bilgiler ise sıkıntı yok demek :)

Geri