Pek guzel anlatmissiniz
@Anıl Erdoğan Uzun suredir ayni dusunceler icerisinde bogusuyorum
On yıllarca ATB (all terrain bike) olarak gecen, cantilever frenli, sabit masali bianchi ile dag, bayir, patika, sehirici ulasim her kosulda mutlu mesut pedalladiktan sonra uzun sure bisiklete ara veren bendeniz!
Sonra paramin ulasabildigi HD frenli, amortisorlu janjanli bir hardtail ile donus yaptım

İlk gun amortisore alisamadigim icin kaldirimdan ineyim, tumsekten ziplayayım derken alisik olmadigim amortisor hareketleri ile tepetaklak olma tehlikeleri atlatarak, kafayı gozu yarmadan uyum surecini atlattim

Patikalarda toprak yollarda, tuzaklarla bezeli asfaltlarda, bozuk kaldirimlarda ''10 numara ulen bu amortisor isi adamin bilegi, seleye degen yeri rahat ediyor'' sevinmeleri

Sonra ''gidondan kilitlemeli sehir icinde kapatiyorum canavar'' ovunme ve gerinmeleri...
Derken alt grubun kabul edilir kalitedeki oyuncagi denilen suntour xcm masanin krom bacaklarinda cizikler yavas yavas pasa donusur, agirlik can sıkıcı olmaya baslar, bakım yapmaya cabalasan da amortisor performansinda dususler baslar...
İyi bir amortisor hatta havalı bakarsin dudak ucuklatir!
Sabit masalara doneyim dersin ama disk uyumlu zor bulunur!
Haydi buldun fiyati senin dandikten hallice model amortisorunden 3 kat pahalidir

Eeeee... Suratini asarsin, kampanyadan dandikten hallice denilen marka gidondan kilitlemeli, ilk amortisorlu masanin aynısını 150 TL ye alirsin...
Yahu neden bu maşa olayinda fiyatlar gonlune gore olamiyor acaba?
Ben cok heveslendim eski sabit masali gunlerime doneyim, varsin azicik vibrasyon olsun kendimi hafiften daga bayira vurdugumda diye. Ancak 1 1/8 alin borusuna uyan, disk uyumlu soyle 100-200 TL yi gecmeyen, guvenebilecegim bir sabit maşa bulamadim

Tavsiyesi olan varsa cok makbule gecer
Not: 26 inch uygun maşa olmasi ayrı bir sorun. Nadiren 28 inch rastlaniyor cunku