Scudo Sports

Şehir içinde en çok tedirgin eden olay

Scudo
Başlığı görünce bende bundan bahsedcektim.Birincisi üstüme kapı açılması,diğeri de benimle aynı yönde yürüyen ve önüme atlayan yayalar.Şükür daha ciddi bir olay yaşamadım.

Bu tür video yada konuların sık paylaşımında çok zarar olmasa gerek, her daim insanın aklında olmalı nitekim memlekette bisiklet kullanmak eski vahşi batıda savunmasız gezmek gibi :)

Kesinlikle Allah bizleri korusun :)

adamdaki tavra bak önce arabasını kontrol ediyor.

• Beğen
Tepkiler: Cihan M.
Videoyu işyerinde olduğum için göremiyorum ama yazdıklarınızdan "yandan geçerken üzerine kapı açılması" vakası var galiba :)

Yalnız bu noktada bisiklet ve motosikletlilerin yaptığı da aslında büyük hatalar var.

Özellikle motorcular bunu çok yapıyor, normalde ota moka "işte efendim otomobiller böyle yapıyor, şöyle yapıyor" diye şikayet edip kameralarla dolaşırken, kendi yaptıkları mallıkları çekmiyorlar, ben de otomobilden çekip yayınlacağım bu salakları... Örneğin madem araçların kurallara uymasını istiyoruz, kendimiz de uyacağız. Motosiklet, bisiklet madem şeritten gider, otomobil gibi algılanır, o zaman trafik durduğunda da aralardan geçilmeyecek, özellikle de sağlarından geçilmeyecek? Ama pratikte bunu uygulamak olmuyor tabi :) Eh, en azından yavaş gideceksin o zaman. Trafik duruyor, bakıyorsun herif bisikletle veya motosikletle "ziyuvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv" diye yanından jet gibi geçip gidiyor. İnsan biraz kafayı çalıştırır. Aradan yaya mı çıkar, birisi kapıyı mı açar... Trafik duruyorsa az bi hızla aradan geçilir, gazlanılmaz.

Bi ara Bağdat Caddesi'nde aptal motorcular adet haline getirmişti mesela, en sağ taraf biraz geniş ve arada çizgi var diye emniyet şeridi gibi kullanıp oradan gitmeye başladılar. Sonra birkaçı dolmuştan inene, birkaçı sağ sokağa dönene çarpma tehlikesi geçirince akılları başlarına geldi sanıyorum, şimdi o salaklığı yapan yok. Herhalde forumlarında falan tartışıyorlar, birden bir "bilinçlenme" ve uygulama değişikliği oluyor çünkü, gözlemliyorum :D

Çocuklar sakinmiş. Aynı şeyi yaşadım, kalkar kalkmaz adama daldım :mad:. Beni en çok endişelendiren, ileride park etmiş bir araç varken yada mazgala yaklaşırken yanımda aynı hızla beni o arabanın arkasına sıkıştırmayı düşünen dolmuş ve taksiler.

Bir de karşı şeritten gelen araçların benim önümden geçip sağımdaki tali yola dalma olayları var. Bugün biri geçti önümden, yol bisikleti kullanıyorum ve o sırada gidonun düz yerinden tutuyordum. Nasıl fren yapacağımı şaşırdım valla :D

araç yetişkin vs değilde küçük çocukların fırlaması durumları oluyor. onlara çarpmaktan korkuyorum.
kaza olayında da kask olsaydı daha az hasar oluşurdu..

• Beğen
Tepkiler: Tayfun Sezer
Ha bu arada "kalkıp dalmak" tarzı eylemler de bence doğru değil :) Sonuçta bu insanlar farkında olmadan açıyor kapıyı, insan öyle bir anda bisiklet beklemeyebiliyor gerçekten.

Bunun yerine hatayı kendimizde aramak daha doğru bence. Zira, duran, yeni durmuş vb. araçların yanından geçerken mümkün mertebe bir kapı boyu açıktan geçmeye çalışıyor veya "lan şimdi kapı açmasın bu?" diye içindekileri keserek, iyice kontrol ederek yanından geçmeye çalışıyorum.

Videoyu şimdi izleyebildim, bisikletli vatandaşta da biraz hata var, yol geniş, az açıktan gidebilirmiş, talihsizlik olmuş. Yapacak birşey yok.

İnsanlar o kadar dikkatsiz ki, arabayla tek şerit gittiğiniz sokakta bile adam aynaya veya etrafına bile bakmadan haşırt diye kapıyı açabiliyor. Düşünün yani trafiğe bile dikkat etmiyorken, böyle tiplerin bisikleti fark etmesini beklemeniz hata olur. Kaç defa arabayla böyle salakların kapılarını koparmaktan son anda kurtardım :) Ancak yine de insanlık halidir, dalgınsınızdır, sinirlisinizdir, kapı elinizden kaçabilir(?)(evet yokuşlarda falan oluyor, sürücü veya yolcu kapıyı elinden kaçırabiliyor :) )

Hayvan herif ağır ağır hareket ediyor bide , arkadan gelen bisikletli adamdan once gitti cocugun basına , duran arabalarin yanindan gececegim zaman kornaya basiyorum ben her seferinde .

@Samet Arslan

Bu bahsettiğinizi geçenlerde sahilde gerizekalı bi "bayan" BİSİKLET sürücüsü yaptı :) Düşünün bir de bisiklet sürüyor yani.
Karşılıklı geçeceğimizi düşünürken, çok az bi mesafe kala cart diye hemen önümden dönerek diğer tarafa geçti. Hızım da kafadan 25km/h falan var, duracak yer yok, gözüme baka baka geçti, ben de arkasından "gerizekalııııııııııııııııııı" diye bağırdım :D

@furkan.zaman O mala bağladı bence, şoktan :)

arabanın içinde biri olup olmadığını da anlayamıyoruz maşallah camlar filmli. hangi devlet büyüğünü taşıyo acaba. allahın kodamanı. iner inmez kapısına bakıyo bide.

@Onur Arslan
hem motorsiklet hemde bisiklet kullanıcısı olarak mesajınızda ki bazı ithamlardan dolayı sizi kınıyorum...
admin beyefendi mesajlarda ki hakaret içeren kelimeleri görüyorsunuz sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Yol hakkı bana aitken aniden önüme atlayan yayalardan ve arabalardan, ve ayrıca trafiğin yoğun olduğu zamanlarda bana çok yakın geçen arabalardan tedirgin oluyorum.

• Beğen
Tepkiler: Elzem ve Kuzey Ege
@ERKAN ÇAVUŞ

Valla üzerinize alındınız galiba, aynı hataları yapıyorsanız bilemeyeceğim... Tüm motor sürücüleri diye algıladıysanız o da sizin hatanız, yazdığımı bir daha okuyun isterseniz. Adminler de okumuş olsa gerek.

Burada olduğuma göre ben de bisiklet sürücüsüyüm, motosikletlere öküzlük hayvanlık yapmam, aksine severim.
Otomobil sürücüsü olarak mümkün mertebede onlara kolaylık da sağlarım. Hatta mecburiyetim de olmamasına rağmen aynadan görüp, geçemedikleri yerlerde gerekirse arabayı sağa sola kaydırır yol veririm. Ancak "insan" olana...

Örneğin kuryelere, pizzacılara, ve armut gibi kullanan motorculara da kıllık yaparım. O kameralarla gezip millete durduk yerde bulaşanlar, iki fren sıkmayla veya gazı açmayla salak durumlardan kurtarabilecekken kahraman kesilenler, emniyet şeridindeki adamı uyaracağım diye emniyetten gazlayıp belediye otobüsüne kızanlar, sonra herif üzerine kırıp aşağı inince fellik fellik kaçan delikanlılar... Örnekler çoğaltılabilir.

Bunlardan değilseniz, bu bahsettiğim "bariz salaklık" derecesindeki hataları yapmıyorsanız zaten üzerinize alınmanıza gerek yok.

Motosiklet, bisiklet mantık işidir. Beyin bir otomobil kullanımına göre daha çok çalışır. Arabada salak salak hareket edebilir, konsantrasyonunuzu kaybedebilirsiniz. Bir nevi otomatik pilotta gidebilirsiniz. Ama motorda bisiklette böyle değil. Ama maalesef bizde göz göre göre mallık yapmaya çalışanlar var. Akıl var mantık var.... Zorlamamak lazım.

2 defa ciddi kaza geçirdim. Birincisinde yokuş aşağı giderken (şansıma frenleyerek kontrollü iniyordum) 2 araba arasından yola aniden çıkan yayaya çarptım 1-2 ufak çizikle yırttım, kafamı son anda asfalta vurmadan kaldırdım. 2. kazam yokuş aşağı 45km hızla inerken yoldaki araç bariyerine çarptım ve fena uçtum. Alnıma 5 dikiş atıldı, sol bileğim ve sağ omzumu 3 ay neredeyse hiç kullanamadım. Uzatmamak gerekirse yaşadığım kaza tecrübesi nedeniyle en büyük korkum yol yüzeyi nedeniyle kaza yapmak.

• Beğen
Tepkiler: Elzem
@Onur Arslan Bahsettiğiniz önde bir araçta durduğunda dikkat edip mesafe vererek geçme işi malesef trafikte mümkün olmuyor, zaten fıldır fıldır araba geçiyor azıcık sola geçsem arkadan bana geçirmeyecekler mi? Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak oluyor bu... Söylediklerinizde haklı olduğunuz noktalar var ama siz de biraz ön yargılısınız.

@Kerem Özbayrak Dikkat ettiniz mi; 2 kazanız da yokuş aşşağı ;);) Biraz daha dikkatli olmanız gerekiyor demek ki :harika::harika:

@taner07 Daha dikkatliyim tabi ki :) Korkum yokuş değil, yüksek hızla giderken yüzeydeki bozulma nedeniyle düşmek. Yokuşun buradaki esprisi frenlemediğiniz zaman hızınızın ve hasar riskinin sürekli artıyor olması :)

Geri