Videoyu işyerinde olduğum için göremiyorum ama yazdıklarınızdan "yandan geçerken üzerine kapı açılması" vakası var galiba
Yalnız bu noktada bisiklet ve motosikletlilerin yaptığı da aslında büyük hatalar var.
Özellikle motorcular bunu çok yapıyor, normalde ota moka "işte efendim otomobiller böyle yapıyor, şöyle yapıyor" diye şikayet edip kameralarla dolaşırken, kendi yaptıkları mallıkları çekmiyorlar, ben de otomobilden çekip yayınlacağım bu salakları... Örneğin madem araçların kurallara uymasını istiyoruz, kendimiz de uyacağız. Motosiklet, bisiklet madem şeritten gider, otomobil gibi algılanır, o zaman trafik durduğunda da aralardan geçilmeyecek, özellikle de sağlarından geçilmeyecek? Ama pratikte bunu uygulamak olmuyor tabi

Eh, en azından yavaş gideceksin o zaman. Trafik duruyor, bakıyorsun herif bisikletle veya motosikletle "ziyuvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv" diye yanından jet gibi geçip gidiyor. İnsan biraz kafayı çalıştırır. Aradan yaya mı çıkar, birisi kapıyı mı açar... Trafik duruyorsa az bi hızla aradan geçilir, gazlanılmaz.
Bi ara Bağdat Caddesi'nde aptal motorcular adet haline getirmişti mesela, en sağ taraf biraz geniş ve arada çizgi var diye emniyet şeridi gibi kullanıp oradan gitmeye başladılar. Sonra birkaçı dolmuştan inene, birkaçı sağ sokağa dönene çarpma tehlikesi geçirince akılları başlarına geldi sanıyorum, şimdi o salaklığı yapan yok. Herhalde forumlarında falan tartışıyorlar, birden bir "bilinçlenme" ve uygulama değişikliği oluyor çünkü, gözlemliyorum