@Hasan Ç. Hemen yukarda birisi daha yazdı. Cevap vermistim. Ben lastikle beraber ic lastigi de incelttigim icin mecbur inge sibop tercih ettim. Öyle bir durumun yoksa aynen mevcut sibop türünle devam et. Kafaya takılacak bir sey değil.
@Hasan Ç. Valla bana da öyle geldi ne diyeyim, hatta iyi oldu, drop bar düşüncem vardı. Bu bisiklet en fazla kelebek gidonlu bir tur bisikleti olur, ötesi de olmaz. Gereksiz masraf olur ilerisi.
Yalnız bence beyaz kablolar ve gidon bandının beyaz renk olması görüntüyü bozan başlıca şey olmuş. Siyah renkler ve kaliteli bir drop kullanılsaymış farklı olurdu kesin ama bu sefer de bir gidon için maliyet anasının dini olurmuş. Bu bisiklete drop bar takılarak edinilecek ivme, kaliteli bir lastik seçimi yapılarak daha temiz elde edilir.
@Hasan Ç. Şehir bisikletinin suyunu sıksan yol bisikleti olmaz. Marka veya model farketmez. 410'nun kadrosu yol için hantal kalır. Amacina uygun kullanmak lazım. Düşük hızda git, konforlu sürüşten keyif al. Düz yolda 45 km yapabiliyorum 410'la ama 20 km ortalama hızda aldığım haz çok daha iyi.
Benim bisikletin ruble zincir ikilisinde sıkıntı var sanırım çoğu viteste çapraz getirmemeye dikkat ediyorum ama hart harrt ses çıkıyor zincirden sanki canını alıyorlar Yağlanması mı gerekiyor diyeceğim ama daha alali fazla olmadı 300 km falan kullandım. Merakımı giderirseniz sevinirim.
Zincir ön attırıcıya sürtüyor olabilir. Vites ayari kacmissa, bunu yapabilir. Kolayca kendin de ayarlayabilirsin bu durumda, internette vites ayarlari videoları var. Ben ordan öğrenmiştim. Yağsızlık olmaması lazım. Bisikleti kendin mi kurdun acaba?
700x28 lastiğe geçtim. Merak edenler için; en belirgin iyileşme yokuşlarda oldu. 38 dişli ile en dik rampaları rahatlıkla çıkabiliyorum artık yani 28 lik dişliyi çıkarsam bile aramam. Asfaltta da nispeten hızlanma ve ortalama hız değerlerim arttı. Tek olumsuz tarafi parke taşli kapli yollar ve toprak yolda gidebilme konforu baya düstü. Ama bunu da haliyle bekliyordum. %95 asfalt sehirler arası yollardayım.
@h.kozan görüntüsü çok güzel olmuş ama dediğiniz gibi o kaldırımdan topraklı yoldan gitme lüksünden vazgeçmek istemem ben.
@h.kozan ön aktarıcıya sürtüp sürtmediğini nasıl anlayacağım. Servise gitsem bile düzgün bakmadan sallıyorlar bileyim de bari dikkat ederim hiç değilse
Servis kurulumun olduysa dediğin şeyin olmaması lazım ama eğer kendin kurduysan viteslerden fren ayarlarina hatta akort ayarlarina kadar bisikletinin elden geçmesi gerekir yoksa ayarsizliklar sana pahaliya patlar. Donanimin zarar görür. 2. Servis bakimina mutlak git ama bu sefer bazi islemler icin (akortlar örneğin) ek ücret talep edeceklerdir. Benden 50 lira istediler akort için. Adamlarla kavganın eşiğine geldim. Neyse verdim paralarini ellerine çıktim. Sedona bayisi ve servisleri beni iyi düzeltti bugüne kadar vallahi bıktım. Ben mi şansızım yoksa alem piç mi olmuş anlamadım. O yüzden evimde bisiklet atölyesi kuruyorum. Kimseye eyvallah etmeyeceğim. Düzenli olarak bisiklet kullanan arkadaşlara da aynısını tavsiye ederim.
@Owlknife Bu modeli biz ortalama 1200 tl civarina alıyoruz ayni agirlikta ve benzer donanimlara sahip bisikletler daha pahali o yuzden tercih sebebimiz. Parasinin da hakkini veriyor. Biz de usteriz Giant, Trek alalim ama arada fiyat uçurumu var. Çoğumuz o paralara yol bisikleti alırız. Ben esnaflarından çektim. Sitemim ona yoksa bisikletten nerdeyse herkes memnun. Tabiki ufak tefek sıkıntılar olur, olacak da.
@Owlknife Hafif ve konforlu bir kadrosu var. Ekonomik düşünen turcular için tercih sebebi olabilir. Ben de şahsen uzun yola çok vurdum aleti. Gerçekten fena değil. O konuda hakkını yiyemem.
@sociolog Arada kalınacak bir şey yok. 420 baya iyi bir model, özelliklerine bakarsaniz cok net belli eder kendini. Fiyatı da ona göre. 410'a 1385 vermeni tavsiye etmem. Giant escape 1 gibi modellerde büyük indirimler var şu anda.
410'a havada karada 10 basar. Fiyat doğruysa kaçırma derim. Pazarlikla daha iyi fiyata gelebilir.