Scudo Sports

İnceleme Sedona 410

Sedona 410 incelenmiş ama..
Havalı maşa..ve 3x10 sisteme sahip şehir uyumlu en düzgün makine 350 serisi sanırım.
Fiyatıda ona göre tabi..

Rengi güzelmiş.:)

(link)

Resimi Sedona.com dan alıntıladım.
Bisiklet kadrodaki Sedona logosu neden okunmuyor anlamadım..:kötü:

Scudo
@h.kozan
Ben de küçültmeyi düşünüyorum da, 28 marathon+ uyarsa alırım. Hocam benim çamurluklar tekerlere sürtüyor, bir türlü çözemedim, kalın alacaklar dikkat etsin.

@sociolog

Ben de 27.5x2.25 mtb lastiklerimi dizlerimde menisküs nedeniyle sınıfında "yuvarlanma direnci lideri marathon almotion 27.5x2.0 ile değiştirdim.
Hakkatten de öyle 2 pedal çevirince düzyolda 100 m ye yakın durmadan gidiyor..:)
Tek kafama takılan ıslak zemin performansı..2.0 inç taban iyi olması gerek.:)
Önümüzdeki günlerde ak koyun kara koyun belli olur.yağmurlar başlıyor.:)

Not : eski schwalbe black jack 3 yıl hiç patlamadı.:)

@h.kozan :) Alırken yuvarlanma direncini değil de, patlamama özelliğini göz önünde bulundurmuş idim ve 500+ kilometredir patlamadı. Gidon boğazı sizi rahatsız etmedi mi? Ben açılı aldım 60 derecede kullanıyorum da, normal boğazın uzanım uzaklığı fazla geldi :)

@h.kozan Teşekkürler :) Peki frenleme konusunda bir sıkıntı yaşadınız mı? Pabuçlar Baradine (10 TL) ve yeni ama trafikte yoruyor, tampona çarpa yazmıştım :)
Hidrolik fren takılabilir mi buna? (Son soru :) )

@kuşlar gibi özgür Frenler konusunda sıkıntı evet. Özellikle şehir içinde birkaç kez sert fren yaptım. Kizak gibi kaydim. Arka ön fren derken arka janti omuzlarımda hissetiğim oldu ama bence sebebi yüksek hiz, kendi kusurum ve v frenler çok güçlü değil. Pabuçlarim daha gider. Hidrolik fren konusunda jantin desteklemesi gerekir. O konuda bilgim yok. Merak ediyorsan Asli Bisikleti ara, cevabi 1 dakikada net sekilde alirsin.

Şu hidrolik frenlerin balata ve yağ değişimini herkes öğrense de sorun çözülse.
Ben internette videolarını inceledim.
Ve gerçekten V frenden zor değil.
Ama bilgi gerektiriyor.
Zaten zamanla V fren tarih olacak. Herkes kendisi hidrolik yağını ve balatasını değiştirmeyi öğrendimi av fren tarih olur.:)

@kuşlar gibi özgür 622x16mm çapinda bir jantimiz olduğunu düşündüğümüzde 700x28'lik bir lastiğin jantimiza uymama sorunu olamaz diye düşünüyorum. Ben bu ince tekeri nasılsa janta takacağım size de sonraki tecrübelerimi aktaririm siz de tercihinizde yazdıklarımı göz önünde bulundurup bir karar verirsiniz. Mesala 38'lik bir lastiğin çamurluk konusunda sıkıntı yapabileceğini hep beraber öğrenmiş olduk.

Merhaba arkadaşlar, Sedona 410 almayi düşünüyorum. Nereden, nasıl alınacağı ve dikkat etmem gereken belirli şeyler var mı? Yardımlarınızı bekliyorum. Istanbul'dayım.

@gölgesiz Kesinlikle internetten satın alma. Git, gör, üstüne bin, bir turla, içine sinsin öyle al... Zaten İstanbul'dasin, avantajın var. Sirkeci dolaylarinda Sedona satış bayisi olan tanınmış bisiklet mağazalari var. Oralara git, seç, konuş, kararini ver. Yalnız şunu da unutma. Bütçene en az 200-300 tl daha yaz. Paşa paşa o para cepten çikacak çünkü akseuariydi, yok selesi, pedali, kaskiydi derken, gecer bile. Ben bir ayda 400 tl masrafi devirdim. Musluk gibi akıyor para. :) :(

@h.kozan Teşekkür ederim. Ben de onları hesapladım maalesef. :( Bendeki sadece kararsızlıktı ama inşallah bu sefer gidip alacağım. Herkese iyi pedallamalar! :)

• Beğen
Tepkiler: h.kozan
Arkadaşlar ben de bugün-yarın ilanını veririm benimkinin diyorum :( toplu taşıma gereksiniminden ötürü kullanamıyorum, katlanıra doğru bir kayış yaşayacağım

@Hasan Ç.
Var aslında Arka, ön bagaj, arka ve ön heybelerini yol bisikletin de kullanacağım için takım olarak satabilirim. Ön bagaj xlc, arka bagaj markasını hatırlamıyorum bi bisikletciden almıştım, ön heybe timberline kilitlenebilir heybeler, arka konnix 55 litrelik kancalı heybe.

410'a drop bar (eğik gidon) nasil olurdu acaba? Forumda deneyimleyen, dönüştüren varsa yorumlarını bekleriz. Eminim birçok arkadaş da ilgi duyacaktir buna

Geri