Emre TAŞCAN
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 396
- Bisiklet
- Cervélo
Yaklaşık 1aydır ön ve arka iç lastik olarak 130gr'lık Schwalbe x-light kullanıyorum ve çokta memnunum. Fakat 2 gün önce sabah kalktığımda ön lastiğimin tamamen indiğini gördüm, duruma bakmak için iç lastiği söktüğümde, iç lastiğin janta bakan kısmında bir delinme gördüm ve yamadım. Ertesi gün lastiği takıp hava bastıktan sonra iç lastik durduk yerde tekrar patladı (daha tekeri bisiklete bile takmama vakit kalmadan). Tekrar söktüm ve yeni deliğin yerinin gene janta bakan kısımda olduğunu gördüm. Mecburen gene yamadım ve ertesi gün tekrar taktım. Bu sefer hava basarken daha pompanın göstergesinde 5-6psi basınçta tekrar iç lastik patladı ve bana artık sıkıntı geldi. İç lastiği söküp baktım ve gene patlak janta bakan yerdeydi. Sonunda yeter artık diyip eski 200gr'lık Kenda iç lastiğimi takıp mutlu mesut yaşantıma geri döndüm.:rolleyes: Şimdi benim merak ettiğim, bu schwalbe x-light iç lastik niye böyle davranıyor, 1ay sorunsuz kullandıktan sonra şimdi daha hava bile basamıyorum? Bu gibi hafif türdeki iç lastiklere yama yapılamıyor da ben mi bilmiyorum?:confused: Yok yani birde arka tekerde hala x-light takılı ve şu anda bir problem yok ama tabii içim rahat değil.