Scudo Sports

İnceleme Schwalbe G-One Allround 700x38 incelemesi

Kuzey Ege

Forum Bağımlısı
Tepki
10.149
İsim
Murat Gökhan
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Selamlar,
Lastikleri yaklaşık 10 gündür kullanıyorum ve görüşlerimi aktarmak istedim. Bu lastiklerle ilgili bir inceleme başlığı bulamadım, varsa da ben göremedim, eğer daha önceden açılmış bir başlık var ise bu entry oraya taşınabilir.
Bisikletim Trek Fx ve bu bisikleti işe gidip gelme amaçlı kullanıyorum. Öncesinde hafiflik ve patlama direnci nedeniyle Schwalbe Durano 700x28 kullanıyordum, ancak güzergahımdaki yolda maalesef çukurlar, bol miktarda cam kırığı, kasisler olduğu için ve zaman zaman kaldırıma inip çıkmam gerektiğinden ince lastikten mecburen vaz geçtim ve daha kalın ölçüye sahip ancak performans anlamında yol bisikleti lastiğini aratmayacak özelliklere sahip bir lastik arayışına girdim. Marathon veya diğer lastiklere pek bakmadım çünkü hem uzun turlar yapmıyorum, hem de ağırlığı ve telli olması nedeniyle kendimi güvende hissettirecek daha hafif bir lastiğe ihtiyacım vardı.
Sonra başlıktaki lastiklerde karar kıldım. teknik verilerindeki patlama direnci, yuvarlanma direnci, katlanır olmasından kaynaklı hafif olması nedeniyle uygun olacağını düşündüm.
1660229213399.jpg

Bu lastikleri yaklaşık 250 km kadar kullandım. İnternetteki teknik verilere bağlı kalmaksızın tamamen hislerimi aktarmak istiyorum. Çünkü zaten teknik verilere herkes ulaşabilir.
90 km'lik bir Mudanya-köyler turu yaptım. Yolun yaklaşık 35kmsi gravel yollardı. Bu yollarda yol tutuşu ve dayanıklılık anlamında çok rahat ettim. Toprak yol her ne kadar yaz nedeniyle kuru olsa da kaymak konusunda sıkıntı yaşamadım ki büyük kısmı inişti. Tırmanışta da herhangi bir lastik kayması yaşamadım, dişleri nedeniyle lastiğin araziye tutunması çok iyi. Arazide güven vermesi nedeniyle benden olumlu not aldı.
Asfaltta düzde tabii ki yol lastiği performansı alamadım. Zemine tutunan kısmın daha geniş olması yuvarlanma direncini arttırsa da aynı ölçüdeki farklı lastiklere göre asfaltta yol lastiğine göre en yakın performansı aldığım lastik diyebilirim. İnişlerde kalın olması nedeniyle oldukça güven verdi, tırmanışta da yol tutuşu anlamındaki gücü nedeniyle oldukça iyi verim aldım, tabii ki yol lastiğinin performansına ulaşması mümkün değil, zaten lastiğin öyle bir amacı da yok. Ancak aynı ölçüdeki Schwalbe Marathon lastiklerde uzun rampa çıkışlarında çok daha zorlandığımı hatırlıyorum.
Amber yanaklı lastik almamdaki sebep görüntü değil, lastiğin yanak kısmı ile yola tutunan kısmının farklı bir teknoloji ve materyal ile üretilmesi. Zira lastik tubeless ready olması nedeniyle yanak kısmı daha ince ve lastik max basınçta kullanılsa bile yanaklar sayesinde bir süspansiyon sağlıyor ve bu da engebeli arazilerde rahatlık sağlıyor. Tabii görüntüsü de güzel bu arada :)
1660229213415.jpg

Köyler turundaki rotada asfalt kısımda zaten bir problem yoktu. Ancak gravel yolda çakıl, büyük taşlar, çalı çırpı çoktu ve açıkçası korktum, yavaş da değildim bu yolda kullanırken, ancak bir sıkıntı yaşamadım. İşe gidip gelirken ise malum İstanbul yolları bol miktarda cam içeriyor, 140 km kullandım bir sorun yaşamadım. Bu konuda olumsuz deneyim yaşamayı tabii ki istemiyorum ancak ileride başıma bir şey gelirse başlıkta paylaşırım.

Kısaca özetlemek gerekirse lastik bana çok güven verdi ve şehir lastiklerinin ağırlık ve hantallığından, yol lastiklerinin ise dayanıksızlık ve şehre uyumsuzluğundan rahatsız olan kullanıcılar için bu lastiklerin uygun olduğunu düşünüyorum. Ben şahsen çok beğendim ve lastikler eskidiğinde yine bu tarz bir lastik tercih edeceğim. Ve bence bu lastik uzun bikepacking turlarında da kullanabilir, lakin bunu kullanan uzun turcular görmüştüm, aşırı yük olmadığı sürece ideal olabilir.
İç lastik olarak maxxis kullanıyorum, bu lastik çok esnek ve delinmeye karşı oldukça dirençli. Ve de hafif. Ama fiyatı biraz yüksek ama hakkını veriyor.
maxxis-275x150175-presta-48mm-ic-lastik-17836-28-sehirtur-bisiklet-ic-lastik-maxxis-53462-17-B.jpg
Şimdilik bu kadar. meteoroloji bugün yağmur uyarısı vermişti, yağsaydı çıkıp deneyecektim ama yağmadı işte, Allahın işi :) Kışın da işe bisikletle gidip geliyorum, farklı deneyimlerimi de burada paylaşacağım. Sorusu olan varsa özelden ulaşabilir. Hayırlı forumlar dilerim :)

Scudo
Ben O kadar şanslı değilim. Şahsen bana hiç yaramadı bu lastik. Hafifliği akıcılığı konforu çok güzel ama son bir ay’da totalde 500km yapmadan üç kez patladı. Tubeless’e dönüştürmeyi düşünüyorum.

Ben O kadar şanslı değilim. Şahsen bana hiç yaramadı bu lastik. Hafifliği akıcılığı konforu çok güzel ama son bir ay’da totalde 500km yapmadan üç kez patladı. Tubeless’e dönüştürmeyi düşünüyorum.
zaten asıl verimi tubelessta alıyorsun bende de aynı lastik var, tubeless hale getir, sorun yaşama ihtimalin çok düşer, 6 aydır, bildiğin bazen traktör yollarına giriyorum banamısın demiyor

Yaklasık 2000 km gravel ile speed modelini kullandim. Islak, çamur, arazi vs..
Hiç sorun yaşamadım

Geri