Scudo Sports

Şarbonlu et

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Bu aralar, yani ne kadar süreceğini kestiremediğim bir süre, et ürünü yememeye çalışın.

Scudo
Şarbon Olayı İstanbulda Görülmüş Sanırım Allah Yardımcımız Olsun

(link) /İstanbulda 2 tane mahalle karantinaya alınmış

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Evet bu sene haberlerde duyduğumuz ilk şarbonlu et vak'ası Ankara'da 50 hayvanın ölmesi üzerine haberlere çıkması ile duyulmuştu. Daha sonrasında bakanlık açıklamada "bunun gelen hayvanlarda olmadığını bir grup hayvanın burada bu hastalığı kaptığını" dile getirmişti. 3-4 gün geçmedi ki bu sefer İstanbul'da aynı olay meydana geldi. Karantinaya aldıklarını aşının büyük oranda fayda gösterdiğini belirttiler. Bir zamanlarda domuz gribi hortladığı zaman gelene geçene aşı yapmışlardı. Bu seferde şarbon aşısı yapıyorlar. İnsanın aklına türlü türlü şey geliyor. Umarım öyle bir şey değildir.

Zamanında bir firmada veteriner olarak çalışan arkadaşım bu ithal hayvanların gelişin gördüm içim yandı 1 gün sonra işi bıraktım diyor. Gemilere balık istifi bindiriyorlar hayvanları getiriyorlar, bir kısmı zaten yolda telef oluyor diyordu.

@Levent Kırça

Bazı virüslerde yada hastalıklarda bu olaya örnek bolca çıkıyor. Hayvan yada insan hastalığı taşıyor ondan başkasına geçiyor zayıf bir metabolizmada ortaya çıkıyor.

• Beğen
Tepkiler: Levent Kırça
@MakRo doğrudur hayvan refahi kismi geri planda kalabilir.

Soyle de bir sey var. Teknik sartnamede yazili olan ozelliklere sahip hayvanlar da gelmiyor diye soylenti var. Yani 3liralik ozellige sahip hayvan yaziyor sozlesmede ama gelen hayvan 1lira bile etmez gibi...

Bana dövizle alakalı gibi geliyor.
Geçen sene de etin kilosu 60-80 TL arasıydı şimdi de aynı fiyatta.En az 120-140 Tl leri görmesi gerek ki besici,hayvanın yemini de gerekli ekipmanı da sağlasın.
Söylemesi ayıp sigara içiyorum.Bu meretin fiyatı 1 yıldır aynı.Ben son altı aydır aşırı kötü bir tat alıyorum,neyse ki günde bir-iki dala kadar düştüm bu olaydan , işime yaradın eyy döviz :D

@Afyon35
Valla bilenler oyle demiyorlar
(link)

@Afyon35

Eeee !.. Diyelimki yolda bazı hayvanlar telef oldu, sonuç değişmezdi ki. İyi ihtimalle leşleri denize atarlardı, kötü ihtimalle leşleri de getip burada "helal et" diye satarlardı, yapmadıkları iş değil. Aşağıda linkini yolladığım Şubat 2017 tarihli haber ve yazılara konu olan olaya seyirci kalan zihniyet bu sefer başka türlü mü davranır sanıyorsun :

(link)
(link)
(link)

Yukarıdaki ilk link "devletin durumu kabul ettiğini" belirtiyor, zaten bir yalanlama falan gelmedi, Nihat Genç bangır bangır TV ekranlarından bağırdı "yalan söylüyorsun" diye dava açan da olmadı.

Okumaya üşenenler mevzuyu dinleyebilir :

Japonya'da falan olsa bi sürü devlet görevlisi intihar, istifa vs ne varsa ederdi ama bizde olmaz öyle şeyler.

Denetim yok, bişey yok, içi boşaltılmış tuhaf bir ülke.

@Kuzey Ege
Bir bizde istifa kültürü yok. İkincisi inancımıza göre intihar günah.

İnsan uçakla bile Brezilya'dan gelirken perişan oluyor, o kadar hayvan, okyanusları geçerek, gemilerde aylarca yolculuk yapıyor. Ne şartlarda geldiklerini bir düşünün. Hasta olmasa bile, hayvancağız yolda, havasızlıktan vs. hasta olur.
Bunlar otomobil, tahta veya fasülye vs. değil. Bunlar CANLI hayvanlar, bünyeleri aylarca rutubet içindeki gemide yolculuk yapmaya müsait değildir. İşin içine para girince, insanoğlu kadar acımasızı yok malesef. Mutlak et ihtiyacın varsa, oraya bir ekip gönder, kontrolü orada yap, karkas et olarak dondurucular ile getir, hayvanların canlı gelmesi kimin fikri ? kime ne faydası var ?
Brezilya halkı bile limanda isyan ediyor, "bu iş böyle olmaz, kokudan duramıyoruz, bu yolculuk hayvanlara eziyettir." diyorlar. Ama duyan kim :(

Bu yazdığıma bile itiraz edecek insanlar mutlaka çıkacaktır, kendilerini bir yük gemisine koyup Brezilya'ya göndersek acaba ne hissederler ?

Brezilya nedir, buraya kaç kilometredir, gemi ile kaç saat sürer, yük gemisi nedir, inek nedir, bu kadar uzun yolda hayvanların başına neler gelir, kime anlatacaksın, nasıl anlatacaksın...

Hayvanlara yapılan bu eziyetleri gördükçe, Vegan arkadaşlara saygım artıyor.

@Alptriatlon

Dikkat ettiyseniz kasapların vitrinlerinde hayvanlarımız yerli kesimdir diyor. Bunun gizli anlamı biz islami usullere göre kestik, yerli kesim olmayanı almayın demek uyanıklığıdır. Mamüllerimizin hiçbirinde domuz katkısı yoktur yazan yazmayana bel altından senin mamülün domuzlu galiba bak sendeki ürünlerde bu uyarı yok demek uyanıklığıdır. Karkas et tamam da, sakatat karkas olarak gelmiyor malum. Teeee okyanus ötesinden gelmesi gerekir mi bilmiyorum açıkçası.

Çok fazla şaaapmayın arkadaşlar. Şu şekillerde düşününce kafaya takılacak bir durum olmadığı ortaya çıkıyor:
1. Bu işin fıtratında var.
2. Bu da geçer ya hu.
3. İki aya kalmaz sonuç alırız.
4. Onların şarbonu varsa bizim de Allahımız var.

Dış güçler kendi ucagimizi yapmamizdan korkiyeeeeah

Bankalarda garip işler,etlerde ölümcül hastalık,dolar uçtu gidiyor..Ne oluyor birader?

Her gün askerler ölmeye başladı yine..Trafik kazaları çok feci..Yangınlar,seller filan..Bu yaz çok fenaydı..
Bu yaz yaklaşık 200 kişi boğularak ölmüş..:eek:
Cinnet geçirenler,intihar edenler filan..

Hadi reis,bir açıklama yap artıkta,rahatlayalım..Bundan sonra böyle..Önceden ''ateistler,hadi bunu da açıklasın'' deniyordu,son seçimden sonra ''hadi reis,bunu da açıkla'' demek zorundayız..!Çünkü hitap edebileceğimiz başka bir kişi,kurum,parti filan yok artık..Bitti o işler..

Geri