Scudo Sports

Sarayburnu köpek saldırısı

ben 22 yaşıma kadar köpeklerden korktum. sokakta alelade bir köpek gördüğümde bile yolumu değiştirdim, havlayan köpek gördüğümde yaptığımı siz düşünün. üniversitenin son sınıfında kampüsteki bir köpeğe her sabah açma vermeye başladım, önce bir parça veriyordum, daha sonra sabah aldığım açmanın tamamını vermeye başladım. korkup kaçtığım köpek bana o kadar alıştı ki birkaç yıl sonra okula tekrar gittiğimde bile beni tanıyıp yanıma geliyordu.

evimin bulunduğu civarda dolaşan köpekler var, bir gün sabaha karşı havaalanından dönüyorum, valiz sesine ürküp uzaklardan havlayarak koşmaya başladılar. koşma dediysem, patilerin kilit taşlarına sürtme sesiyle hırıltılar gecenin sessizliğini yırtıyor aynı zamanda. 20 yaşında olsam altıma ederim o derece. korku hala var içimde, ayağım boşalır gibi oldu, sonra hiç belli etmeden yürümeye devam ettim, yanıma yaklaştıkça yavaşladılar ama havlamaya devam ediyorlar. "sakin olun" vs diyerek yanlarından geçtim, ciddiye alınmadıklarını görünce hiçbir şey olmamış gibi başlarını çevirerek gittiler.

köpekten korkmanın ne demek olduğunu çok iyi bilirim, "köpekten korkmama gerek yok" demekle köpek korkusu yenilmez.

şu köpekle bozcaada'da onlarca kilometre bisiklet sürmüştüm, peşimden de ayrılmadı hiç. elimden mama yedi, suyumu içti, çadırımın önünde yattı. evet korkan birisi için bu dediklerim hala anlamsız, ama nereden nereye geldiğimi de anlatayım yani, doğduğumdan beri köpeklere fısıldayan adam değilim.

köpek korkusunu yenmek için, köpeklerin de zararsız hayvanlar olduğunu farketmek gerek. biraz ilişki kurunca çok seversiniz.
köpek korkusundan ziyade, her gördüğü köpek için potansiyel ısıracak hayvan düşüncesini yenmek gerek.

korkusu olanları yargılayamam, ömrümün %82'sini köpeklerden korkarak geçirdim sonçta. :D

Scudo
Oturduğunuz yerde barınak elverişliyse, güvenli, temiz kısacası iyi durumdaysa şikayet etmenize bişi diyemem ama birçok belediyede barınaklar içler acısı şekilde bu yüzden şikayet etcekseniz bile en azından gidin barınağa bi göz atın.Dünyayı insanlar kadar hayvanlarında kullanma özgürlüğü olmalı.Yok ben kuştan korkuyorum, köpekten korkuyorum diye diye hayvanların özgürlüğünü almak bana göre insanlık suçu.Ayrıca küpeli köpekler barınaktan aşısı yapılmış ve güvenli oldukları için dışarı salınıyorlar.Benim köpeğimde bisiklet süren insanlara havlıyor, saldırmaya çalışıyor fakat durunca bişi yapmıyor.O size değil bisiklete koşuyor.En azından rotanızı değiştirerek yada bisiklet elde giderek geçebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Kerim BEŞER
Bu tür köpek gruplarinda hep bir alpha vardir zaten tum grup ona baglidir o havlarsa havlar saldirirsa saldirirlar kendi adima bende korkuyorum neden huyunu suyunu bilmedigin bir hayvan seni kovaliyor ve genelde senden hizlilar o yüzden bence herkes korkar...ama tabiki hicbir canli ölmesin....ben bundan sonra inip durmayi deneyecegim onla ilgili videoda cok bisiklet üzerinde bizi cok büyük görüyorlarmis...dikkat edelim ne bir canlinin canini yakalim ne kendi canimizi...ama bir insanin cani asla yanmasin...

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Aslında bu sokakta, cadde ve krayolunda ki hayvanları barınağa kapatsalar da, kedi ve köpekler rahatça gezebilse sokaklarda harika olur. Zira iki ayaklı olanları çok daha tehlikeli oluyor. Adamın birisi bu gün resmen yoldan attı beni zor durdum düşmeden.

• Beğen
Tepkiler: Rifat Demir
Kopeksavar adi altinda bi cihaz var ondan kullanin abilerm ablalarim

@kutsaruzgar

Belediyenin bir köpeği barınağa alması için köpeğin ısırmış olması gerekir. Aksi takdirde barınağa alsa bile 2 gün tutup aynı yere bırakıyorlar. Yönetmelik böyle. Sokak hayvanlarının olmadığı bir ülke dileyelim.

hayvansever arkadaşlar kızıyor ama köpeklerin başıboş bir şekilde şehirleri mesken tutmaları hiç mantıklı bir şey değil, kedi değil ki bunlar mutlaka bir yuvaya yada barınağa yerleştirilmeleri gerek, bu ülkede çok fazla başıboş köpek var bu olacak iş değil

Ben daha köpekler yüzünden ölen bisikletçi görmedim ve duymadım ama iki ayaklı hayvanlar tarafından öldürülen bisikletçi sayısını siz söyleyin. ;)

Bir gün yine günlerden böyle bir gündü. Bisikleto ile eve doğru ilerlerken soteye yatmış bir alaman kangalı bisikletime arka lastikten tebelleş olmuş ıstırdıyoda ıstırdıyo. Ben daha hoştunuz ne yapıyosunuz layn demeden bu bisikletin lastiğindeki sızdırmazlık şeysisi varya bu köpek itinin gözcağızına hunharca fışkır fışkır etti. Neyse sonracığıma efendime söyleyim bu köpek kör olmasınmı. Derhal tarık akanın esas kızı kucakladığı gibi kucaklayıp eve getirdim bu köpegi. Pansuman neyim yapıp gözlerine bant çektim. Köpek yaptıklarımı görünce dile geldi veya dili açıldı. Abı dedi ben çinli bir kaçağım. Çinde yolda efendi efendi yürürken bu çinliler bize salça olurlar yakaladıklarını ısdırırlardı. Neyse masterıma söyleyim sonra bunların elinden bunalınca gurbet ellere kaçmaya karar verdim. Talihin rüzgarları bizi taadeyin buralara kadar sürükledi. Neyse gel zaman git zaman bu kelp bize iyice alışmıştıki bir ara ortadan kayboldu. Sonra bunun
la yine o saldırdığı sotede karşılaştık. Ne var ne yok lan it dedim hiç ses seda yok bizi unuttun gittin. Abi hiç sorma dedi, bu halim canıma tak dedi yaşamıma kıymak istedim. Arabanın önüne kendimi attım. Sonra kendime geldiğimde bir de ne göreyim gözlerim açılmış. Neyse god ıma söyleyeyim abi şu yarım kalan işimi müsadenle bir tamamlayayım seni bir hart diye ısdırıyım dedi. Tamam lan dedim hatırın kalmasın gelde ısdır dedim.İşte o gün bugün forumda nerde bir polim görsem gözlerim döner hemen konuya saldırırım. Buda böyle bir hikayedir işte.

Normalde köpeklerden korkan birisi değilim ama bisiklet sürerken beni de tedirgin ediyorlar.Sayıları giderek artıyor belediyenin önlem aldığı yok,arayıp şikayet etsen kale almayacaklar alsalar bile barınakların halini görüyoruz.Yıllardır bisiklet sürüyorum hala huylarını çözemedim bazıları kovalayıp bırakıyor,bazıları sadece havlıyor,bazıları peşini bırakmıyor,bazıları da durduğun zaman durup geri çekiliyor.
Keşke tek sorunumuz köpekler olsa.Trafikte bize saygı duymayan milyonlarca sürücü olduktan sonra köpek kovalamış çok mu...

Hocam durun ve bisikletten inin. Köpeklerin sakinleştiğini göreceksiniz, hatta yanınıza çağırın kuyruk sallayarak kendilerini sevdirmek için yanınıza geleceklerdir. Sadece sahipli tasmalı cins köpekler gerçekten saldırır. Sokak köpekleri kendi alanlarını korudukları için havlarlar.

Bu şehir baştan aşağıya sizin değil ağalar! Ayağınızı ona göre denk alın ;)

Bu konuları kaç kere hatmettik ve bahsettik, bizler (bisikletliler, taşıt kullananlar) hayvanların yakınından geçerken hızımızı düşürürsek ve o hayvanlara kuçu kuçu çekersek veyahut geçtiğimiz yerlerdeki hayvanları beslersek bu tür olayların bıçak gibi kesildiğini defaatle dile getirdik.

Unutmayın ki bisikletliler için etrafından geçen her araç potansiyel tehdittir, aynı şekilde her hızlı giden taşıtta (buna bisikletlerde dahil) o hayvanlar için potansiyel tehdittir..

@clubber
İstiyorsan bu mantiktakilerin olmadigi bir ulke dileyelim. Zira cumle bastan sona cehalet kokuyor.

@Serrchi
Yuregine saglik.

@Ahmet Onur Çakmak
Cok pardon kopek mi sizi dusurdu. Yoksa panikleyip kacarken siz mi dusmenize sebep oldunuz? Ayrica trafik magandalarinin ezdigi canlilar hakkindada bu denli materyalli paylasimda bulunuyor musunuz? Merak eden bircok hayvansever var.

@Adem Gül hayvanlari ben de seviyorum. Hem de oldukca. Evet köpek beni düşürdü. Yol ile kaldirim arasindaki bariyerlerin arasindan ok gibi fırlayarak. Lakin üzerinize neden bu kadar alındınız onu çözemedim :) ben trafik magandasını bilmem ama hiç birşey yapmaz dediğiniz köpeğin havada uçarak saldırdığını gördüm. Bahsi geçen bölgedeki köpeklerin saldırgan olduklarını, toplu halde insanlara saldırdıklarını ve tehlike arzettikleri gerçeğini kabul etmek bu kadar zor olmamalı.

İstanbulda oturupta köpekleri savunan arkadaşlara bir önerim var.
Tek başına al bisikletini 4-5 gece saat 10 dan sonra, yada sabah 05:00 - 08:00 arası bu güzergahtan geçinde, ondan sonra görelim yorumlarınızı :D

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
@Adem Gül

Yönetmelik öyle benim yapabileceğim bir şey yok. Devlet kurumları yönetmeliklerle çalışır. Cahil ifadesini sana iade ediyorum. Köpek sahibi olarak belediye yönetmeliklerini yeterince tecrübe etmişimdir.

Orada saldiriya ugrayan arkadaslar bi gun bulusup orgqnize olup anidem köpeklere taaruz yapabilirler aslinda intikam maksatl

Sokak köpeklerini belediyeler kısırlaştırıyor. Üreyemiyorlar. Sayılarını arttıran unsur : insanlar. Heves edip köpek alıyorlar, bir süre sonra hevesleri geçince hayvanı bir sokağa bırakıp kaçıyorlar. Dikkat edin çok sayıda farklı cins köpek görürsünüz sahipsiz köpekler arasında. Köpeklerin çoğu bisiklete saldırır. Yapılacak iki şey var: Ya köpek kovucu cihazlardan alacaksınız ki, ben her türlü korkarım n'apiyim, diyorsanız iyi bir çözüm olabilir, ya da korkmadan köpeklerin yanından geçmeyi öğreneceksiniz. Kaçmak için pedallara abanmak eğer köpeğin kapatamayacağı kadar uzak bir mesafe yoksa aranızda anlamsız ve fazla riskli. Panik içinde hata yapıp düşmeniz o hızlarda ciddi zarar verebilir size. Eğer korkmadan sürmeye devam edebilirseniz sürün. Köpek korkmadığınızı muhtemelen algılıyor ve kendisi zarar görmemek için sadece yakın mesafeden takip ediyor. Bir yerden sonra da dönüp gidiyor. Korkuyorsanız da inip yürüyün. Hoşlanmasanız da ideal çözüm bu :) Bu arada "İstanbul'un Köpekleri" Yapı Kredi yayınları tarafından basılmıştı. Yaklaşık yüz yıl kadar önce İstanbul'da yaşayan sokak köpeklerinin başına gelenleri konu ediniyordu. Meraklısı alıp okuyabilir.

Arkadaşlar köpeklerin psikolojisini anladıktan sonra korkmuyosunuz biz hemen hemen hergece bu köpeklerin barınakların olduğu yerlerdende geçiyoryz zifiri karanlık hem üç bel tane değil 20 otuz tane akfırat kurtdoğmuş tarafına gecenler bilir siz korktuğunuzu hissettirirseniz saldırırlar ben hiç bir köpekden korkmadım şu pitbullar falan hariç onlarda zaten hayvanlıkdan çıkmış birer katil ama sokakda yatan köpek kolay kolay dokunmaz üzerine gittiğinizde hemen kaçıyor zaten ama siz köpek havlıyor diye kaçarsanız o hayvan sizin peşinizden koşar zaten geçmiş olsun bu arada

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
Geri