Scudo Sports

Sarayburnu köpek saldırısı

@Behram Belek

Maalesef bütün sokak köpekleri kısır değil. Zaten kısır olsalardı 5-6 yıl içinde sokak köpeği kalmazdı. Sokak köpeklerinin ortalama hayatları 5-6 yıl sürüyor. Belediyeler kendilerine getirilen/haber verilen sokak köpeklerini kısırlaştırıyorlar. Belediyelere haber verilmeyenler kısırlaştırılmadan yaşıyor, ürüyor. Zaten belediyeler kısıtlı bütçeleri yüzünden kısırlaştırma işlemine çok meyilli değiller.

İnsanların sahiplenip sokağa terk ettiği köpek sayısı ihmal edilecek kadar azdır. Asıl sorun hayvan hakları kanunun bir türlü çıkmamasıdır.

Scudo
@clubber insan hakkı yokki güzelim ülkemizde hayvan hakkı olsun seri katille selfie yapan adam yarın bir gün köpekle neler yapar.....

@Alp@y Tatlısu

İnsan hakları var veya yok (olmadığına katılıyorum ama...), ben hayvanlarla toplumda beraber yaşayabilmemiz için gerekli olan eksikliklerden bahsediyorum.

@clubber bende senin bahsettiğin şeyi savunuyorum hayvanlarda bu toplumda varsa sokakta bize saldıracağına gerekli yatırımlarla daha güzel bir hayat geçirmeleri gerekli ancak insana gereken önem verilmezken hayvana nasıl verilecek diyorum....

@Alp@y Tatlısu

Aslında hayvan hakları kanun teklifi var. Teklif yıllardır hazır. O çıkarsa sorun çözülür.

Geri