Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

Scudo
@Isabado hocam sizinki talihsizlik olmuş, bırakın çukuru, utanmasam ormana dalacağım :D

@lealtad cidden iyiymiş ya. Modeli nedir merak ettim ben de...

Geçenlerde Atilla Atay, benim pompaya baktı, güzel bir şeye benziyor ama güzel değil o dedi, bu tarz şeylerde ucuz olanlar daha iyi çıkabiliyor dedi. Bendeki her iki siboba uygun bir pompa aslında sadece, sadece yol bisikleti için olan bir pompa almak daha iyi olabilir.

@VeyselKobal zefal air profil micro var bende. Biraz yorsa da yeterli psi'ı basıyor. Tabi ben 68-69 kiloyum. 90 kiloluk biri için yüksek psi ister ise ona bişey diyemem:)

IMG_3149D6-F4338B-6BA158-401310-232723-9575CE.jpg

@lealtad bende bunun bir model ustu var. Sendeki 7 bar. Decathlon da 9 bar olan var 54₺ ye aldım ama deneme fırsatım olmadı.

@ajajya

senin aldığın gidonun linkini verirmisin. Gidonu değiştirmeyi düşünüyorum bende

@oktayakgoz benim işimi görüyor önemli olan o;) Sırtımda bi kulaklık kılıfın da bunu ve alyan takımı ile levyelerimi taşıyorum :)

@oktayakgoz
(link)
Bu link ama yanina baska seyler almicaksaniz turkiyeden o attiginiz sitelerden almak daha ucuz...

@VeyselKobal

Peki veysel turda ayaklı pompayı sırtında mı taşıyacaksın ? Mini pompaların amacı belli. Lastiği biraz şişirip en yakın hava pompasına ulaşmanı sağlamak. Bu pompayı herhalde evde tutacaksın sadece tur öncesi kontrolde işine yarayacak başka da işine yaramayacak ki... Büyük tur yapanlar diyelim 10-12 kişi genelde büyük bir çantada büyük pompa alet takımı falan koyup sırayla taşıyorlar. Birine bir şey olursa grup duruyor ve müdahale ediyorlar. Fakat sana bana turda lastik patlarsa tam şişirmek için CO2 pompaları dışında pek ihtimal kalmıyor. Gittiğin yoldaki tüm bisikletçi ve benzincileri araba lastikçilerini falan ezberleyeceksin. Bir yerde lastiğin biraz patlarsa mini pompa ile biraz şişirip en yakınına kendini atacaksın başka yolu yok..

Bende durum aynısı değil. Çünkü bende mini pompa ki -40-50 zor basabiliyorum - var. Ayrıca Bİmde 7 TL mi 9 TL ye mi ne aldığım araba çakmağından elektrik alan kompresör var. 150 psi a kadar bastığı yazıyor ama 26x2,2 ye 60 ı 700Cx40 70i zor basıyor. 700Cx23 ve 700Cx25 e 100-110 ü zor basıyor (orjinal salcano lastiğine 110 bastı ama decathlon iç lastiklerinde 100ü geçemedi sanırım bunların sübapı daha dandik). Neyse ben havayı hep bunla bastım. Dolayısıyla bende lastiklerin uygun basınçta şişmeme durumu yok. Jantta veya bandında bir şey olsaydı sonradan kendi lastiğine dönünce onun da patlaması lazımdı ama onda patlama olmadı. Bence bendeki sorun orjinal jantın 25lik ultrasportlar ile uyumsuz olması idi.

Beyler dedim size Merline alışmayın ocağınızı söndürür :)

Arkadaşlar mavic aksium race ile aksium one arasında fark var mı? r500 ile aralarında çok fark var mıdır?

@Can Oksuz aksium ile r500 arasında oldukça fazla fark var ama aksium'lar yakın birbirine

Beyler son halimiz boyle oldu. ebayde karbon kadro kovaliyorum. Bulursam hasirt diye ziplayacagim. 501 ler ve ultra sportlarla inanılmaz akıcı oldu.Sora resmen yetersiz kalmaya başladı. Bir de tüy gibi geliyor bana nerede olcsem kaç kilo diye. Yeni suluk kafeslerim ve camelbak smoked suluklarim pek güzel oldu. Kendime nazarım değecek vallahi :) IMAG0157.jpg

@x-rayted yok canim niye sirtimda tasiyayim. Evden cikmadan basip cikarim, patladigi takdirde el pompasi yama vs yine yanimda zaten. Dediginiz gibi o idarelik kismi isin :)

Sizin bisiklet cidden guzel duruyor, masallah :)

@Can Oksuz
Vallahi bildiğim kadarıyla race eski bir set artık üretimi yok, yanlış biliyorsam arkadaşlar duzeltsin. O yüzden 2015 veya 14 one tercih ederdim. Fakat oralara hiç gerek yok mu acaba. 501ile de çılgın gidiyor.

@Can Oksuz net bilgim yok açıkçası ya. Bide şuan oruç ve bi kavga sebebiyle kafa durmuş vaziyette:)

@x-rayted hangisini denk getirirsem alıcam hocam. mavic olursa biraz daha geleceğe yönelik bir adım olmuş olacak sadece. :harika:

sedonanın bir modelindeki cole rollenlar da hoşuma gitti de satan bulmak lazım :)

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
Evet arkadaşlar, kızımız son halini aldı sayılır.
Bundan sonraki değişim ve yükseltmeler tamamiyle kozmetik değişimler olacak. (Spd pedal, gövdeyi komple folyo kaplama, fren pabuçları, boğaz ve gidon sıkma aparatı)

Sağ olsun @Tolga Günsezer yolladı parçaları Dadaş Bisiklet'e. Murat da hiç bekletmeden montajını güzelce yapıp inceden bir elden geçirdi. Bir de elindeki mevcut renk siyah olduğu için siyah gidon bandı takmış.

Jant Seti : Shimano RS10
Lastikler : Michelin Lithion 2
Maşa : XLC Karbon Maşa
Gidon : Most Boğazlı Bütün Gidon
Sele Borusu : Noname Karbon

Bu haliyle bana 2 kilo daha hafif geldi bisiklet. Cillop gibi akıyor yolda.
Karbon maşa ciddi derecede fark hissettiriyor. Çukur, kasis vs gayet az hissediliyor yolda giderken.

ofkors yani Beşiktaş :p

Bisikletin maliyeti 1049 (Bisiklet) +50 (Suluk, Pompa, Işıldak) +40 ( Arka Göbek Quick Release) +750 (Karbon Gidon, Maşa, RS10 Jant Seti, Michelin Lithion 2 Lastikler )+50 (Sele Borusu) Şeklinde 1.939 TL Oldu.
Artık Keyfini Rahatlıkla Sürebilirim.

@Tolga Günsezer 'e Tekrardan Teşekkürler. Alışveriş Esnasında Sağladığı Kolaylıklardan Ötürü.
IMG_3441.JPGIMG_3442.JPGIMG_3444.JPGIMG_3445.JPGIMG_3446.JPGIMG_3448.JPG
IMG_3440.JPG

Aklımda şöyle bir şey var, fikrinize danışmak istiyorum.

Benim jantı komple söküp yanak kısımlarına reflektif folyo kaplamak gibi bir planım var, sizce nasıl olur?

Kadroyu da beyaz ağırlıklı kırmızı folyo kaplamayı düşünüyorum, ne dersiniz?

Dosyalar

• IMG_3449.JPG
    IMG_3449.JPG
    137,2 KB · Okunma: 26
@whereismywings
Gidon çok hoşuma gitti. Iyi günlerde kullanınız! Bu xrs 040 ve update leri. :)

@whereismywings hocam cok guzel gozukuyor kaplama ile muhtesem olur tahminimce. bu arada rs10da ruble 10/11 uyumlu değil mi bildiğim kadarıyla bizimkindeki ruble 9 lu uyumsuzluk gibi bir sorun olmuyor mu?
edit: bir de rs10 un bildiğiniz kadarı ile r501 e oranla artısı vs. var mıdır?

@Isabado RS10 9/10/11 Rublelerle uyumlu. Aksi olsa zaten kullanabilmem mümkün olmazdı.
Fark konusunda birşey diyemeyeceğim. Zira R501 kullanmadım daha önce. Kağıt üzerinde RS10 set olarak R501'den 15 Gram hafif, 30-40 Lira civarı ucuz.
Şimdi gördüm, RS10 ön 20 arka 24 telden oluşurken R501 ön arka 20 telli.

Gördüğüm fark şimdilik bu, kullananlar fikir belirtirse biz de öğrenmiş oluruz.

Geri